Ieder kind droomt van mooie dingen en een mooie toekomst

Ieder kind droomt van mooie dingen en een mooie toekomst. Tijdens haar werk met kinderen in de sloppenwijken in Lima heeft Katja Visser dat mogen meemaken. De kinderen wonen daar in houten krotten, midden in het woestijnzand zonder groen. Negen maanden lang hangt er een vochtige, koude mist boven de stad. De kinderen zijn vaak ziek door al het vocht in hun huisjes waar verwarming, ruiten en stromend water ontbreken. Op een dag maken ze collages met elkaar. Katja heeft kranten en tijdschriften bij zich waar ieder kind plaatjes uit mag knippen. De meisjes kiezen voor plaatjes van de mooiste jurken, make-up, sieraden en tassen, de jongens voor dure horloges en sportwagens. Het maakt dus niet uit waar je wordt geboren, de kinderdromen zijn en blijven hetzelfde, het kunnen waarmaken van die dromen is echter anders. 

Om kinderen hun dromen te kunnen laten waarmaken, heeft Katja eind 2009 Proniños opgericht.  Sinds kort is zij actief met Pure Katja met als doel volwassenen in ontwikkelingslanden ook de kans te geven op een beter bestaan.

Proniños helpt kinderen in ontwikkelingslanden door, naast het reguliere lesprogramma, extra scholing te bieden. Op dit moment is Proniños onder andere werkzaam in Peru in de armste departementen van dit land, in de hoofdstad Addis Abeba in Ethiopië en in het dorpje Mtito Andei in Kenia. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal geschreven lesprogramma en worden de kinderen geschoold op het gebied van sparen en leren omgaan met geld, plannen en budgetteren, zelfontplooiing, het milieu en de wereld. Alles wat voor kinderen hier vaak vanzelfsprekend is, wil Proniños de kinderen daar ook geven zodat zij ook betere keuzes kunnen maken en zelf een toekomst kunnen creëren waarbij hun dromen gerealiseerd kunnen worden.

Om aan extra financiële ondersteuning te komen voor deze unieke scholingsprojecten laat de eigenaresse van , die tevens voorzitter is van Proniños,  prachtige hartverwarmende tassen en portemonnees maken in Peru. Deze producten worden in beperkte oplage met de hand gemaakt in Peru.

Al zeven jaar lang werkt de producent met dezelfde groepen vrouwen waaronder slachtoffers van geweld. Alle werknemers krijgen gegarandeerd een eerlijk salaris en daarnaast worden er trainingen gegeven op het gebied van zelfontplooiing. Voor onze producent zijn hun producten een manier om de wereld te laten zien wat je kunt maken met liefde.

Door de mooie vriendschap tussen Yvonne (Hip&Blizz) en Katja is het mogelijk de  hartverwarmende tassen en portemonnees via de shop van Hip&Blizz te bestellen.

Op deze manier gaat er 10% van het aankoopbedrag direct naar de kinderen van de projecten van Proniños en steun je ook nog eens de makers van de tassen en portemonnees met een eerlijk salaris.

Help hun door een donatie te doen aan Stichting Proniños of door de aanschaf van fair trade producten. 

Geef iedereen in de wereld een kans en laat ieders dromen werkelijkheid worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven