Chocolade die je iedere dag mag eten

Deze chocolade mag je iedere dag eten! Zou dat niet geweldig zijn? Een excuus om zeven dagen in de week chocolade te eten. En dan niet omdat je zielig bent, ongesteld of moe. Nee, echt een goede reden om iedereen te overtuigen dat je gelijk hebt, dat het verantwoord is om iedere dag chocolade te eten. Een lekker stuk chocolade. Ik heb ze voor je. Omdat er chocolade bestaat waar je niet alleen jezelf, maar vooral gezinnen aan de andere kant van de wereld een groot plezier mee doet. En daar kan niemand tegen zijn toch?

iedere dag chocolade

Iedere dag chocolade eten

Even wat uitleg over chocolade. Want, hoe zit met cacao? Ik heb nooit veel meer geweten dan wat er op het etiket van mijn chocoladereep stond: cacao, cacaoboter, suiker en nog wat toevoegingen om ervoor te zorgen dat mijn reep lekker smaakt. Waar die cacao vandaan kwam, interesseerde me niet zoveel. Waarschijnlijk ergens ver weg, want ik heb nog nooit een cacaoboon van dichtbij gezien.

Maar ik weet nu wel beter. Omdat ik iedere dag tussen de chocolade repen, sinterklaasletters, chocoladekoekjes en cacao zit. Vanwege mijn werk voor Max Havelaar. Dat ken je wel toch, de stichting die het Fairtrade keurmerk toekent aan producten die eerlijk zijn. Jarenlang werkte ik als marketeer en digitale strateeg voor multinationals zoals Philips en L’Oréal en dat was geweldig om het vak te leren. Maar nu, als werkende mama met een gezin, heb ik een nieuwe weg gevonden. Eentje van zinvol werk.

Eerlijke handel, eerlijk werk

Daarom heb ik gekozen voor bewust leven, mindfulness en… eerlijke handel. Fairtrade chocolade in dit geval. Het is namelijk een zooitje in de cacao-industrie. Ik ben me rot geschrokken: kinderarbeid, klimaatproblemen, ongelijkheid voor vrouwen, onmenselijke werk- en leefomstandigheden. Dat is nergens voor nodig toch? Ik wil deze boerengezinnen in West-Afrika helpen. Want het is helemaal niet zo ingewikkeld. Door Fairtrade chocolade te kopen krijgen deze mensen een fatsoenlijke prijs voor hun cacao en een extra premie om hun gemeenschap en werkomstandigheden te verbeteren. De meeste boeren verdienen minder dan € 0,67 per dag. Nou, ook voor een Afrikaan is dat ontzettend weinig!

Fairtrade chocolade iedere dag

En dus nog even een paar goede redenen om iedere dag eerlijke chocolade te eten. Want met Fairtrade chocolade heb je iets lekkers én help je werkende mama’s en kinderen in Afrika:

 • Dankzij Fairtrade chocolade kunnen kinderen in Ghana en Ivoorkust gewoon naar school in plaats van uren achter elkaar te werken op het land
 • De boeren hoeven de aarde niet te verpesten, maar hebben aandacht en mogelijkheden voor duurzaam leven en dito landbouw
 • Via Fairtrade projecten leren cacao-vrouwen hoe het is om te ondernemen en dezelfde rechten te hebben als hun mannelijke collega’s.
 • Als je eerlijke chocolade koopt, kun je jouw eigen gezin vertellen dat je met elkaar goed bezig bent voor gezinnen in Afrika
 • Het smaakt gewoon extra lekker omdat je er een goed gevoel van krijgt
 • En het kost je niks extra’s: bij de Lidl en Aldi zijn de mooiste repen te koop voor een betaalbare prijs

Nog geen eerlijke chocolade in huis? Doe mee aan de winactie en maak kans op een pakket Fairtrade sinterklaaschocolade voor je gezin. Mamsatwork geeft er 3 weg. Geef hieronder in een reactie aan met wie jij deze chocolade iedere dag wilt delen en wie weet win jij wel zo’n lekker pakket.

Op 23 november 2018 trekken we de winnaars.

RECENSIEOVERZICHT
principes

62 REACTIES

 1. Hmmm wat een lekker cadeau zeg! Wij zouden het heerlijk vinden om met z’n alle een leuk gezelschapsspel te spelen en te genieten van deze heerlijke chocolade. Genieten!

 2. Een pakket Fairtrade Sinterklaaschocolade breng ik, natuurlijk met mezelf, naar mijn schoonzus. Met de familie doen we dit jaar niet aan pakjes avond, maar aan chocoladeletter-smul-avond. Beginnen we met de Fairtrade.

 3. Uiteraard met mijn gezin. Mijn dochtertje is al net zo’n chocoholic als haar moeder, we zorgen er heus wel voor dat er voor de mannelijke leden van gezin ook wat overblijft 😉

 4. Delen is vermenigvuldigen 🙂
  Ik zou de chocolade graag willen delen met familie & vrienden! Dit pakket winnen maakt de gezelligste tijd van het jaar compleet.

 5. De geur van warme choco met slagroom komt voorbij tijdens het invullen van deze reactie. Heb de kaarsen ook alvast aangedaan en de gordijnen dicht. Ook direct een film opgezet! Nu de chocolade nog ;). De chocolade zal ik delen met mijn chocomonster van 9 jaren oud 🙂

 6. Samen met onze jongens van 5 en 7 die dol zijn op chocolade … Ze lusten geen pepernoten, marsepein, schuimpjes, suikergoed, zuurtjes, amandelspijs etc…. ze willen ALLEEN MAAR CHOCOLADE ….

 7. Heerlijk. niet alleen voor mij, maar ook voor mijn mama die af en toe oppast; die is ook gek op chocolade. en vooruit de kids krijgen ook wat 😉

 8. Zou het zijn dat ik tijdens te zwangerschappen te veel chocola gegeten heb? Mijn kindjes zijn namelijk net zo gek op chocola als mama 😉 ik zou dit dus lekker iedere dag met de kinderen willen delen. Iedere dag even een lekker snoep momentje inlassen 🙂

 9. Whoop, whoop een goed leven verdient toch ieder mens …
  dat is in ieder geval mij wens! (◡‿◡✿)
  Ik draag daarom graag me steentje bij
  aan een eerlijke maatschappij.
  (H)eerlijke Fairtrade chocolade voor me gezin en mij …
  dat maakt iedereen bij ons thuis wel blij.
  Chocolade uit een ver land hier vandaan …
  en er zit “lekkerrrrr” géén bijsmaak aan.
  Dat wordt voor ons gezin snoepen zonder schuldgevoel …
  want het is voor ons wel iedere dag chocoladetijd en daarom zijn wij voor deze ene keer “het goede doel”! #duimen #smikkelen #genieten
  (>‿◠)✌

 10. Wees zuinig op onze planeet de aarde, de enige plek met heerlijke Chocolade. Het zijn de cacaobonen die ons gelukkig maken, voor elk moment zijn er verschillende smaken. Dit zou ik gaan genieten met me gezin, maar eerst maar afwachten of ik dit win.

 11. GOEDEMIDDAG ALLEN,

  DAAR CHOCOLADE EEN GELUKSGEVOEL GEEFT, ZOU JIJ HET EIGENLIJK MET DE HELE WERELD MOETEN KUNNEN DELEN MET NAME DE KINDEREN IN DE ARME LANDEN!

  MAAR ANDERS ZEKER NAAR MIJN KINDEREN DIE HEBBEN ALTIJD PRIO! EN DAARNAAST NAAR MIJN MOEDER DIE ALTIJD VOOR ONS KLAAR STAAT!

 12. Sint weet heel goed: chocolade daar smul ik van.
  Ik eet ze zo vaak ik kan.
  Ik heb het niet over gewone,
  maar over fiartrade cacaobonen.
  Die zitten verstopt in jullie chocolade letter reep.
  Ik denk dat je dat al lang begreep!
  Graag smul ik hier van met mijn gezin
  Daarom hoop ik dat ik deze fantastische prijs win

 13. Deze chocola deel ik natuurlijk samen met mijn man en met mijn kleinkinderen.
  Wij zijn allemaal gek op chocolade en deze heeft ook nog het Fairtrade kenmerk , beter kan het niet.
  Chocolade maakt toch gelukkig zeggen ze.
  En je kunt niet gelukkig genoeg zijn.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 14. Mijn kleine meisje is dol op chocolade. Maar ze deelt het nog tot op het laatste stukje weg als er meer kindjes zijn. Ze verdient dit zeker.

 15. We doen het samen , delen met mijn zussen . Een maal per 3 of 4 weken gaan we naar elkaar toe voor een gezellig dagje samen . Dit zou dan wat lekkers/extra’s bij de koffie zijn . gezellig toch.

 16. Oh mag ik het niet allemaal zelf opeten ;-)!? Ik deel het met mijn kinderen. Lekker met een beker chocolademelk erbij. Dat is genieten na een vroege zaterdagochtend vol sport of ‘s middags na schooltijd.

 17. Met mijn man en 2 kids. Al denk ik dat er voor 3 van ons weinig over blijft aangezien de jongste van 4 een absoluut chocolademonster is haha.

 18. Samen met mijn 4 ???? en mijn ouders
  Kids zijn helemaal gek op chocolade… waarschijnlijk in de buik al geleerd ? en bij opa en oma ligt altijd iets van chocolade op een schaaltje

 19. Zou het delen met mijn zus
  Ik gun het haar zo graag. Eigenlijk zou ik het hele pakket aan haar willen geven.
  ?❤?
  She loves it and I love her

 20. Oh heerlijk! Samen met mijn 3 dochters bij een pot thee op vrijdagmiddag het weekend inluiden! Vooruit papa en zoonlief mogen ook een stukje….

 21. Nog niks in huis gehaald…..wij gaan dit pakket delen met onze studenten die natuurlijk met Sint even thuis zijn, met de pubers en onze twee basisschool kids. Ik weet zeker dat deze sint geste in hele goede aarde zal vallen, heerlijk een pot thee of warme choco erbij.

 22. Wat een heerlijke en eerlijke actie! Ik zou dit graag op het heerlijk avondje van Sinterklaas willen delen met mn gezin. Voor ons het laatste heerlijke avondje met een echt gelovige en daar gaan we uitgebreid van genieten hebben we vandaag besloten.

 23. Ik zou het delen met mijn moeder. En ik zou er ook een uitdelen op toneel. Allemaal een klein stukje want anders komen we niet meer aan spelen toe ?

 24. Met mijn lieve collega’s. Wij krijgen altijd rond half 4 een dipje. Chocolade activeert onze hersenen weer en na een hapje kunnen wij weer vrolijk aan de slag.

 25. We gaan met een groepje ouders een avond sinterklaascadeautjes inpakken op school. Kan ik mooi koffie & wat lekkers er bij regelen 🙂

 26. die deel ik graag met mijn 3 kanjers
  de oudste haalt steeds betere punten op school de middelste heeft een operatie heel goed doorstaan en de jongste heeft 2x gescoord in haar eerste kampioenswedstrijd dus deze trotse mama zou ze graag wat extra geven en zeker fair trade chocolade

 27. Ik deel met mijn zoon Thijs en mijn man Rikkert: puur voor mij en de rest voor de mannen. Ken geen man die zo verslaafd is aan chocolade als die van mij…
  Bijzonder genoeg houd mijn dochter niet van chocolade, van wie ze dat heeft???

 28. ik zou het delen met mijn 3 kanjers de oudste scoort steeds betere punten op school de middelste heeft een operatie heel goed doorstaan en de jongste heeft 2x gescoord in haar eerste kampioenswedstrijd dus deze trotse mama zou ze graag wat extra.s geven…en dan zeker fair trade..

 29. O daar heb ik wel weer zin in na weken lang tandpijn gehad te hebben.
  Vandaag mijn kies laten verwijderen.
  Volgende week ben ik jarig zou leuk zijn dan kan ik het samen met de visite op snoepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here