Kapitein Iglo deelt visburger uit in de grachten van Amsterdam

400 miljoen burgers per jaar eten wij hier in Nederland! En ik doe daar ook wel eens aan mee hoor, maar niet zo gretig als een hoop anderen 😉 . Waar ik wel gretig in was, was de uitnodiging die ik kreeg van Kapitein Iglo (ja écht!), om de nieuwe visburger te komen proeven. Ik ben namelijk heel lang vegetariër geweest en toen was mijn enige alternatief -je raad het al- de visburger.

kapitein iglo selfie

Ondanks het feit dat ik al heel wat visburgers verorberd heb in mijn leven ben ik ze nog steeds niet beu. Willen mijn kids naar de ‘Big M’ voor een hapje, dan neem ik -terwijl de Man hier de grootste vleesburger uitzoekt- een visburger. Voor de lekker, maar ook omdat het me een goed gevoel geeft om wat minder vlees te eten. En de visburger is dan een prima alternatief.

Afijn, op naar Amsterdam dus voor een tochtje door de grachten in het kader van een #bouwjeburgeranders momentje. Zoon lijkt toch echt een kind van zijn vader. Hij verkoos een barbeque met vrienden boven een tochtje met het gezin en wij moesten het dus met zijn drieën doen. Niet erg hoor, want het betekent ook een ruzievrije middag 😉 . Dochter en Zoon samen staat namelijk garant voor discussie.

kapitein Iglo vaar door grachten Amsterdam

Visburger als alternatief

De Nederlandse Kapitein Iglo is inmiddels één jaar aan boord. Ter ere daarvan én om te vieren dat de nieuwe Iglo Fish en Veggie Burgers verkrijgbaar zijn, ging hij de Amsterdamse grachten op. Om uit te delen en te laten proeven!

kapitein iglo deelt visburger uit

Meer vis op je bord

We weten allemaal dat teveel vlees eten helemaal niet goed is. Niet voor ons, én niet voor het milieu. Een visburger is dan ook een prima alternatief voor de hamburger. Zeker als je hier wat variatie in kan aanbrengen moet Iglo gedacht hebben 😉 . De nieuwe Iglo Fishburger is namelijk een Hot & Spicy variant én MSC gecertificeerd. En die kreeg ik op mijn bordje!

Helemaal niet zo Hot & Spicy als ik dacht, waardoor deze ook zeker geschikt is voor kinderen. Wil je een keer helemaal geen vlees of vis op je bord, dan is de Veggie burger ook zeker de moeite waard volgens de Man die eigenlijk een enorme vleeseter is.

visburger als alternatief

#Bouwjeburgeranders

En dan de topping… de tafel op de boot staat vol met schaaltjes met lekkere toppings. Van salade tot avocado en van een komkommersausje tot tomaat. Ben jij ook altijd van de standaard keuzes? Ik heb daar zelf wel een beetje ‘last’ van. Dat wat ik ken en lekker vind, dat herhaal ik ook een volgende keer als ik dat gerecht eet. Terwijl het zeker zo lekker kan zijn om iets anders te proberen. Nooit gedacht bijvoorbeeld dat een visburger met avocado zou gaan smaken, maar ik nam toch de proef op de som. En ik kan je vertellen dat dit heel goed bevallen is. Zo zie je maar dat afwisseling tot prima resultaat kan leiden!

Zoek je wat inspiratie voor een lekkere visburger, dan kijk hier even bij de recepten, er zit echt veel lekkers tussen!

Lastige groente eters thuis?

Heb je kinderen thuis die nogal moeizaam zijn in het eten van de groentes (welk kind niet 😛 ) dan is de Veggie Burger een heel goed alternatief. Smaakt niet hetzelfde als een portie broccoli en ziet er zeker niet zo uit. Eerder een stuk aantrekkelijker en dat werkt natuurlijk als een dolle bij onze kids. Ziet het eruit als een burger, dan smaakt het natuurlijk ook een stuk beter dan een kwak groenten op je bord.

Tóch zit de Veggie Burger vol broccoli, wortel en mais. Hebben ze lekker alvast een portie vitamines binnen.

Waar haal je deze alternatieven voor je hamburger?

Er zijn 3 soorten burgers te verkrijgen voor de liefhebber. Iglo Fish Burgers Classic, Iglo Fish Burgers Hot & Spicy of de Iglo Veggie Burgers. Voor iets meer dan 2 euro per 2 stuks haal je deze heerlijke krokante burgers gewoon bij de supermarkt, lekker handig. Of bij Iglo online, dan heeft Kapitein Iglo ook wat te doen!

Hoe maak je de Iglo burgers klaar?

Je gooit ze diepgevroren in de pan op een matig vuur voor 13 minuten of een half uurtje in de oven op 200°. Ik wed overigens dat ze ook uitstekend smaken vanuit de Airfryer -net zoals de gewone vissticks- maar dat moet ik binnenkort eerst even testen voor jullie. Uiteraard laat ik je dat dan weten!

Eet jij bewuster?

Ik merk aan mezelf dat ik de laatste jaren steeds bewuster bezig ben met mijn eten. Na jaren vegetariër te zijn geweest (maar wel een liefhebber van een stukje vlees op mijn bord) ben ik weer vlees gaan eten nadat ik een keer ernstig ziek ben geweest. Met het idee dat ik toch misschien wat tekort kwam zijn mijn maaltijden langzaam weer veranderd. Nu ben ik -na een aantal jaren weer vlees eten- tóch weer aan het terugschakelen. En dat bevalt goed.

Je hebt je vast weleens een avond flink tegoed gedaan aan vlees. Met een BBQ bijvoorbeeld. Ik krijg daar altijd last van, jij niet? Teveel vlees valt gewoon niet te verteren. Een visje of wat extra groenten zijn dan een uitstekend alternatief. Uiteraard voor de Omega 3 die je in de vis vindt en de vitamines in de groenten, maar ook gewoon omdat ze je lijf beter verzorgen en je je fitter voelt dan met alleen maar vlees eten.

Ben jij ook van de alternatieven als het gaat om vlees eten? En zo ja, heb je de visburger als alternatief al geprobeerd? Wat vond jij van de Hot & Spicy variant of van de Veggie burger?

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven