Ik ga op reis naar Portugal en ik neem mee ….

Een persreis naar Portugal. Op uitnodiging nog wel. Al jaren roep ik dat ik zo graag eens een weekje zou vertoeven in een hutje op de hei. Gewoon… lekker, zonder man, zonder kinderen. Maar het is er tot nu toe nog niet van gekomen. En dan ineens komt Portugal voorbij. Geen hutje op de hei, en in plaats van een week wordt het 3 dagen, maar ‘who cares’!

Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mijn kids hoor, maar ‘het’ gaat altijd maar door. Buiten dat ben ik ook geen mama-mama. Bij nood gaan de kinderen altijd voor. Maar als iedereen zijn natje en zijn droogje heeft dan vind ik het belangrijk om ook mezelf ‘voorop’ te stellen. En dat lukt me te weinig. Al snel komt er dan toch weer iets anders voor in de plaats. Simpele dingen, zoals even de was in de machine stoppen, of toch nog even de mail checken. Alles behalve me-time.

En soms, heel soms, moet je dat een halt toeroepen. Puur en alleen omdat je niet 24/7 op stoom kàn zijn, dat je ook tussendoor stoom moet afblazen. Altijd druk op de ketel is niet goed. Niet voor mij, maar ook niet voor mijn gezin. En mijn besluit is gemaakt. Ik ga stoom afblazen. In een weekend (en nog even dwalen mijn gedachten naar de kinderen… kan ik dat maken, ze juist in een weekend ‘achterlaten’ of zal ik er eentje meenemen?).

Maar na het kijken van de film over het Martinhal Resort in Portugal waar ik naartoe mag bedenk ik me dat dit voor mij dè kans is om eindelijk eens écht even tijd voor mezelf te pakken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=aKR-VUtKN8M

Natuurlijk krijgen we een programma ‘op maat’ zodat we goed geïnformeerd zijn op het einde van de trip. Maar in dit programma zitten tevens alle geneugten die het resort te bieden heeft, en daar wil ik graag van proeven zonder mijn kinderen. Dit keer dan hè, want inmiddels heb ik ervaren dat ik er een volgende keer mijn gezin graag bij wil hebben. In een ander artikel zal ik je vertellen waarom. Maar voor nu ging ik alleen op reis en ik nam mee…. nog geen 8 kg!

Meer lezen van Joyce? Kijk hier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven