Ik geloof dat ik dit jaar maar oversla

Kerstavond, rust, dat zou je denken en willen, maar in mijn achterhoofd knaagt iets. Ik heb nog geen kerstkaarten verstuurd. Sterker nog ik heb nog niet eens decemberzegels gekocht.

Had ik een paar jaar geleden genoeg zegels voor 2 agenda’s nu weet ik niet eens zeker of ik wel kaarten wil versturen. Het is een verplicht nummer dat iedereen van je verwacht, maar is dat nou echt zo leuk?

Op de piano prijkt inmiddels een klein stapeltje kaarten dat we ontvangen hebben. Met een week of wat verdwijnen die allemaal bij het oud papier. Vroeger bewaarde ik de zelfgemaakte kaarten nog, maar die zitten al jaren niet meer tussen. Dan reken ik de foto’s niet mee, want dat is ook weinig knutselwerk en niet de moeite van het bewaren waard. Neven en nichten met gephotoshopte kerstmutsen is niet iets wat ik over een paar jaar nog op ga zoeken.

En zo groeit mijn dilemma, zal ik dit jaar maar gewoon helemaal overslaan? Iedereen van wie ik een emailadres heb een ecard sturen. Ouders, broers en zus en hele goede vrienden het kaartje langs brengen en dan alleen naar de vriendjes en vriendinnetjes van mijn dochtertje een kaartje sturen. Dan ben ik met 4 zegels klaar. Ik denk dat ik dat maar ga doen. Ik steek dan lekker de tijd in een leuke kaart voor mensen die ik echt persoonlijk een goede kerst toe wil wensen en de rest … allemaal een hele fijne kerst en een gezond 2011.

2 REACTIES

  1. Ik begrijp je dilemma heel goed en je uiteindelijke keuze ook.
    Het is een heel persoonlijk iets. Ik doe het ieder jaar wel, al zolang ik bij mijn ouders uit huis ben gegaan. Het geeft mij een prettig en goed gevoel. De kaarten die wij ontvangen plak ik op de deur van de woonkamer naar de hal, staat altijd weer erg feestelijk. Ik bewaar ze niet. Ze blijven daar zitten tot we de kerstboom afgebroken hebben. Dan zijn de feestdagen voorbij en gaan we weer over tot de orde van de dag.

  2. Je hebt groot gelijk meid! Wij doen het al jaren niet meer, en kiezen ieder jaar een ander goed doel uit waar we een bedrag aan storten. Al die kaarten is meer het spekken van de TNT. Alsof onze vrienden zonder kaartje niet weten dat we van ze houden en ze een fijne kerst wensen! En onze familie die zien we gewoon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here