Ik heb een droom

I have a dream.. daar begonnen de woorden van Martin Luther King Jr. mee, 28 augustus 1963.

Zo heb ik ook al jaren een droom… een droom om ooit eens een eigen winkel te beginnen. Mijn opleidingen tot realiteit te brengen, mijn jaren ervaring als verkoopster verder te ontplooien, maar dan als zelfstandige.

Al jaren droom ik van een winkel in prenten- en kinderboeken net als Meg Ryan in de film You’ve got mail. Een online speciaalzaak in voorleesboeken voor peuters en kleuters, leesboeken voor kinderen van groep1 t/m groep 8. Informatie geven over kinderboekenweken, over schrijvers en schrijfsters. Ook informatie geven over de oudere kinderboekenschrijvers zoals Annie. M.G. Schmidt. Ouders, kinderen laten stimuleren tot lezen. Maar ook een forum waar ouders tips over boeken kunnen achterlaten.

Ik zie het aan Quinty, zit nu halverwege groep 5 en leest al eind groep 5 zelfstandig. Ze heeft een boekenkast op haar kamer staan, vol met boeken. Ze leest iedere dag zeker een half uur in bed, soms zelfs langer. Mede hierdoor wil ik nu mijn droom uit laten komen, nu ik Quinty zo graag zie lezen, zonder gemopper van “moet ik weer gaan lezen”. Nee, ze leest omdat ze het leuk vindt, omdat het rust geeft en haar fantasie lekker fantasie blijft, zoals een kind dit moet beleven.

Ik zit nu al een poosje thuis omdat mijn contract niet verlengd werd. Wil wat minder uren gaan werken, maar ook iets doen wat me ontzettend leuk lijkt. Enkele mensen brachten mij op het idee om eens bij het uwv te kijken, zij kunnen werklozen begeleiden tot ondernemer. Daar wilde ik meer van weten en ben verder gaan lezen. Ik dacht: “Ja, dat is de oplossing! ”

Gisteren heb ik mijn ideeën met Edwin gedeeld, en hij zei tot mijn verbazing eerlijk gezegd “Het is een goed idee, ondanks je rekening moet houden met de grotere concurenten als Bol.com en Bruna, maar beloof wel dat je 20 uur in de week wel buiten de deur gaat werken, want dat is goed voor je om onder andere mensen te blijven komen. En kom met een goed bedrijfsplan om mij over de streep te trekken, dat dit jou gaat lukken”.

Zou mijn droom misschien toch uitkomen?

15 gedachten over “Ik heb een droom”

 1. Lieve Yo,

  Dat heb je prachtig geschreven!!
  En ik weet zeker dat je droom ooit gaat uitkomen.
  Je bent zo’n gedreven persoontje.
  Dat komt vast helemaal goed!!

  Kan je dochter haar boeken ook bij jou verkopen 😉

  xxMarilyn

  1. Dank je wel voor je reactie.. hahaha Quinty gaat haar boeken echt niet verkopen. Dat zou ik echt jammer vinden, het zijn er zoveel en al vanaf haar peuterleeftijd af.

 2. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Hee Yootje,

  Het is heerlijk om een droom te hebben. En nog fijner is het als je die droom ook daadwerkelijk kunt realiseren.

  Ga ervoor meid, je hebt doorzettingsvermogen genoeg! Ik duim voor je.

  Liefs,
  Jeanne

  1. Let je wel op dat je je nagels er niet afduimt 🙂 .. dank je wel voor je reactie ik ga me uiterste best doen om deze droom uit te laten komen

 3. Lieve Yolanda,

  Je attendeerde me vanochtend op je nieuwe blog en hierdoor werd ik wel erg nieuwsgierig.

  Wat een ontzettend goed idee en deze droom moet zeker uit kunnen komen! Met jouw wilskracht en doorzettingsvermogen moet dat geen probleem zijn.

  Jouw idee spreekt mij ook persoonlijk erg aan. Vroeger vond ik het ook heerlijk om te lezen. Even een momentje voor jezelf. Dat heb je als kind ook nodig!

  Go for it girl!

 4. Ik ben ervan overtuigd dat je dit kan. Het delen van je droom is de eerste stap. De rest volgt stapsgewijs. Niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen,maar daar ben jij niet vies van, toch?!

 5. Hoi Yolanda,

  Met weinig kun je best heel veel.Daar ben ik zelf achter gekomen. Wat je nodig hebt is heel veel creativiteit, geloof in jezelf en doorzettingsvermogen. Met een goed concept zal je vast en zeker de mensen kunnen overtuigen die je nodig zal hebben bij het starten van je nieuwe onderneming.
  Probeer op te vallen tussen de massa. Ook in de manier waarop je jouw product aanbied.

  Veel succes!

 6. dat klinkt super allemaal en je gaat voor zover ik je nu ken niet over één nacht ijs
  als ik zie hoe gedreven je met tribute to guus bezig bent weet ik haast wel zeker dat ook dit jou gaat lukken….

  toi toi toi

  xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven