Ik kan niet zonder lijstje, 10x wat voor mij onmisbaar is

Dat het allemaal wat lastig is nu, nu ik met mijn knie in een brace zit, dat is logisch. Ik merk overduidelijk dat ik op het moment afhankelijk ben van het een en ander. Ik kan niet zonder mijn auto bijvoorbeeld, want lopen kan wel een stukje, maar niet te ver. En fietsen lukt nog niet. Dat zet een mens aan het denken. Eigenlijk heb je in principe niet veel nodig om gelukkig te zijn, maar soms zijn bepaalde dingen wel erg fijn om te hebben. Zeker als je tijdelijk afhankelijk bent. Vandaag een rijtje van zaken waar ik niet zonder kan. Niet vanwege mijn knie op het moment ik kan ook niet zonder een aantal van deze dingen als gewoon ‘mobiel’ ben hoor 😉 .

ik kan niet zonder lijstje

Ik kan niet zonder deze 10 dingen

Wat is er voor mij onmisbaar, eigenlijk altijd wel, maar nu in het bijzonder! Let’s hit it.

  1. Een auto
  2. Mijn brace
  3. Internet
  4. Mijn lief
  5. Een extra kussen
  6. Koffie
  7. Telefoon
  8. Quooker
  9. Eyeliner
  10. Een goed boek

1. Een auto

Geen idee eigenlijk of ik normaal wel zonder auto kan. Nooit geprobeerd, hoe erg is dat. Ook al doe ik veel op de fiets hier in de buurt, zonder auto zou ik toch liever niet willen zitten. Zeker niet in deze periode nu het minder goed gaat met mijn vader. Als het moet wil ik per direct zijn kant op kunnen rijden. Maar mijn auto blijkt, nu ik mijn kruisbanden gescheurd heb, ook binnen Schijndel onmisbaar. Waar ik normaal gesproken op de fiets de boodschappen doe, pak ik nu de auto. Alleen de hond uitlaten doe ik lopend, de rest niet.

2. Mijn brace

Hoe stoer ik drie weken geleden ook zonder brace door de wijk liep… tegenwoordig heb ik hem weer braaf om. Op advies van de specialist, of eigenlijk liet hij me geen keus. Brace om. Dag en nacht. BAM. Dat was even een domper, maar gisteren bemerkte ik hoe fijn het is om dat ding om te hebben. Ik had net de oefeningen gedaan die ik van de fysio heb gekregen en liep een klein stukje door de woonkamer zonder brace. Gaat normaal prima, alleen nu struikelde ik over het vloerkleed in de woonkamer.

#$@!^&%*(*^

Wat heb ik gevloekt zeg. Een pijn, nee niet normaal meer. Mijn linker knieband is ingescheurd en dat is de hoofdreden dat ik die brace moet dragen. Niet voor de kruisband (want die zit er niet meer), maar die knieband moet herstellen en daarvoor heeft mijn been stabiliteit nodig. Na wat ik gisteren heb gevoeld zet ik geen stap meer zonder brace, ik kan niet zonder. Maar als ik straks beter ben kan ik dit ding missen als kiespijn natuurlijk!

3. Ik kan niet zonder internet

Ja duhuh, ik hoor het je denken. Natuurlijk kan je internet niet missen. Nee, klopt. Want het is mijn werk, en ik doe overdag niet anders dan achter de pc zitten. Gaat me niet echt lukken zonder mijn internet natuurlijk. Maar alleen internet bij KPN voor mijn werk gaat niet meer echt op. Ik ben ook heel-heel-heel blij met internet om lekker te kunnen Netflixen. Was ik voorheen in de avond ook nog veel aan het werk, tegenwoordig moet mijn knie écht overduidelijk ontspannen en mijn hoofd ook. Op de bank. Met netflix 😛 . Ik kan dus niet zonder internet voor mijn werk en een stukje ontspanning.

4. Mijn lief

Heel fijn om iemand in de buurt te hebben die mijn geklaag wil aanhoren. Iemand die overigens zelf ook de nodige klachten heeft op het moment, maar die tóch graag even opstaat om voor mij wat te drinken in te schenken als ik net languit zit. Want brace af, brace aan… daar word ik ook niet goed van iedere keer. En even lekker brace af als ik languit op de bank lig… dat is toch óók wel lekker!

5. Een extra kussen

Ik ben nogal een stumper met mijn knie momenteel. Hij kan bijvoorbeeld niet helemaal recht, ook niet als ik in bed lig. Strekken doet pijn en gaat in principe niet helemaal. Een extra kussen in bed is dan ook onmisbaar op het moment 😉 . Soms onder mijn knie (ook al is dat niet zo verstandig) maar in ieder geval voor tussen mijn knieën als ik op mijn zij lig. Fijn, want zo’n keiharde brace voelt niet echt prettig.

6. Koffie

Een soort van eertse levensbehoefte is dat voor me. Ik kan niet zonder koffie. Goede koffie welteverstaan. En dat laatste is niet geheel onbelangrijk, want als het bakkie pleur niet goed zat is, dan drink ik toch echt liever thee. Maar een feit blijft dat goede koffie wat mij betreft niet mag ontbreken in mijn rijtje favorieten.

7. Telefoon / pc

Ik kan niet zonder mijn telefoon maar daar ben ik geen uitzondering in denk ik. Alhoewel ik hem ook héél regelmatig weg kan leggen om andere dingen te doen moet ik er niet aan denken dat ik mijn telefoon niet zou hebben. Niet alleen de bereikbaarheid vind ik erg belangrijk, maar ook de social media -waar ik mijn telefoon toch het meeste voor gebruik-  zou ik niet willen missen. Of dat ik nu echt verslaafd ben aan mijn telefoon dat durf ik niet te zeggen, maar hij past uitstekend in dit rijtje samen met de pc.

8. De quooker

Natuurlijk zijn bepaalde huishoudelijke apparaten onmisbaar, zoals bijvoorbeeld een wasmachine en een koffiezetautomaat. Maar sinds eind vorige jaar hebben wij een Quooker en als ik één luxe huishoudelijk apparaat mag benoemen waar ik niet meer zonder kan dan is het dat ding wel. Wat een gemak levert die op zeg!

9. Eyeliner

Ik ben geen grootverbruiker van make-up, maar helemaal niets op mijn gezicht, dat kan niet. Ik ga dan ook de deur niet uit zonder mijn Jane Iredale eyeliner. Verder vind ik wat mascara ook mooi, maar dat wil ik nog wel eens vergeten in de ochtendhectiek. Maar ik kan niet zonder mijn eyeliner, dan voel ik me zo kaal!

10. Een goed boek op zijn tijd

Ik neem er niet dagelijks de tijd voor, maar ik hou er wel van om me zo nu en dan even terug te trekken en op te gaan in een andere wereld door het lezen van een goed boek. De ultieme ontspanning vind ik.

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven