Ikea speelkeuken: 20+ inspiratie tips om dit kinderkeukentje te pimpen

“Ruim je speelgoed nou eens op!” Hoe vaak herhaal jij die zin per week? Hier in huis kan je je kont niet keren of je breekt je nek over rondslingerend speelgoed. Zo’n 4 keer per dag kan ik een Legoblokje uit mijn voetzool pulken. Als je de ruimte hebt kan je natuurlijk een aparte speelkamer inrichten. Maar veel huizen bieden daar geen ruimte voor en daarnaast is het toch ook heel gezellig om je spelende kinderen in de buurt te hebben? De oplossing? Speelgoed dat zó mooi is dat je het niet hoeft op te ruimen! En met de Ikea speelkeuken heb je daar een heel mooi voorbeeld aan. De Ikea speelkeuken is namelijk zó mooi dat je hem gerust een plekje middenin de kamer kunt geven. En daar kan ‘ie gewoon het hele jaar blijven staan.

Psst… Ook leuk: pimp een kast van Ikea!

ikea speelkeuken

De Ikea speelkeuken; want jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan, toch? Als je kids groot genoeg worden kan je ze een handje laten meehelpen in de keuken. Door op jonge leeftijd al aan het koken met je kinderen te slaan is de kans groot dat ze het nog leuk gaan vinden ook! Zijn jouw kids daar toch nog net iets te klein voor? Geen nood: dan komt de Ikea speelkeuken om de hoek natuurlijk. Want voor een theekransje heb je geen écht kokend water nodig. En voor een 5-sterren diner ook geen werkende oven. Kinderen kunnen zich vaak uren vermaken in een speelkeukentje. En die kan je, net als een echte keuken, zo uitgebreid maken als je wilt.

De speelkeuken van Ikea is van zichzelf al mooi, ze zijn gewoon net echt! Maar als je het geheel afmaakt met mooie accessoires heb je gewoon een waar kunstwerk in de kamer staan. Maar dan wel een kunstwerk om mee te spelen! Heb jij al een Ikea speelkeuken en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk onderstaande pareltjes dan maar eens!

Tips om een Ikea speelkeuken te pimpen

Hieronder vind je allerlei inspiratie voor de speelkeukentjes van Ikea. Leuk om te zien hoe anderen er wat moois van gemaakt hebben. Maar als je zelf gaat pimpen is het ook handig om te weten waar je de spullen kan halen waarmee je eenvoudig het keukentje kan pimpen. Je vindt de tips hieronder:

1. Allerlei leuke tegelstickers vind je bij Shopalike

Superleuke tegelstickers heeft de webshop Shopalike waarmee je in een handomdraai de achterwand van de Ikea speelkeuken pimpt. Of misschien pimp jij wel liever het aanrecht, dat kan natuurlijk ook.

2. Spiegelstickers in plaats van tegelstickers

Wil je liever een spiegel achterwand in het keukentje dan een achterwand met tegeltjes, dan kan je bij bol.com terecht voor spiegelstickers, ook leuk!

3. Krijtverf gebruiken om Ikea speelkeuken te pimpen

Pimp je speelkeukentje met krijtverf zodat je er iedere keer iets anders van kan maken. Onderstaande flowerbar is een sticker, maar is natuurlijk ook makkelijk zelf te maken met krijtverf en krijt!

Bron: Etsy

4. De leukste keukenstickers (zie hieronder)

Gebruik je liever keukenstickers voor het hele Ikea speelkeukentje, dan ben je bij ZoeyZo aan het juiste adres. Onderstaande keukenstickers zijn speciaal voor de kinderkeuken van Ikea gemaakt. Binnen no-time heb je een tof keukentje in huis. Hieronder een aantal van de beschikbare stickers, maar er zijn er nog meer 😉 .

Bron: Etsy
Bron: Etsy

Een speelkeuken van Ikea: Kinderkeuken Duktig

Bij Ikea verkopen ze een heel leuk kinderkeukentje: de Duktig. Op zich al een hele mooie speelkeuken. Maar als je een béétje creatief bent kan je hem nog veel mooier maken! Ga aan de slag met verf, behang en stijl de boel af met de juiste accessoires.

Eindelijk speelgoed dat je juist liever níet opruimt! Een Ikea speelkeuken kan je lekker altijd laten staan. Kijk maar eens naar onderstaande speelkeukentjes, dan is het opruimen van je keuken geen straf meer toch?. Welke is jouw favoriet?

1. Landelijk chic

Deze keukentjes nodigen toch meteen uit tot een gezellig theekransje? Reken maar dat je mini-me zich thuis zal voelen achter dit lieve aanrecht. Zelfs de afwas doen is hier opeens geen straf meer. Nog wat kinder kookgerei erin en ze kunnen aan de slag!

2. Kinderkeuken Ikea met scandinavische touch

Van het design van deze Ikea speelkeuken krijg je meteen zin in zandkoekjes of een lekker ijsje? De zachte pastelkleurtjes maken plaats voor de scandinavische touch bij deze Ikea keukentjes. En bij Ikea scoor je natuurlijk niet alleen zo’n tof speelkeukentje, maar ook allerlei bijpassende accessoires. Aan deze kinderkeuken van Ikea is niet zo heel veel veranderd. Andere greepjes erop, maar de rest is gewoon standaard. Het zijn de accessoires en de kleurtjes die het hem doen.

3. Voor kleine kokkies met stijl

Wie zegt dat speelgoed je interieur verpest? Deze Ikea speelkeuken bewijst toch wel écht het tegendeel, of niet soms? Het is bijna zonde om er mee te gaan spelen!

4. Flowers en Fun

Omdat we er maar geen genoeg van krijgen, hier nog een hele mooie speelkeuken van Ikea met bloemenprint! Als je liever voor wat meer kleur gaat kan dat natuurlijk ook, maar deze zwart wit tinten geven het keukentje juist een wat stoerdere look. En het design van de print is helemaal van nu. Groen zou ook mooi zijn trouwens!

5. Industrial Ikea speelkeuken

Nog een stoere variant op de Ikea speelkeuken. Het speelkeukentje hierboven heeft een haast industriële look gekregen. Door wat schattige accessoires toe te voegen houdt het geheel toch iets aandoenlijks. Creatief gedaan hoor!

⇒ Je vindt de Ikea speelkeuken voor € 79,95 bij Ikea.

Andere kinderkeukens dan de Ikea speelkeuken

Naast de kinderkeuken van Ikea zijn er ook nog tal van andere kinderkeukentjes die prachtig zijn. Misschien wel ontworpen door het succes van de speelkeuken van Ikea, dat zou natuurlijk zomaar kunnen, maar daarom niet minder mooi!

1. Vigatoys kinderkeuken

Deze speelkeuken heeft veel weg van de Ikea kinderkeukenvind ik zelf. Een iets ander model maar wel met dezelfde uitstraling. Alleen een stukje goedkoper, dus wil je niet teveel uitgeven dan is dit een prima alternatief!

⇒ Deze Vigatoys keuken kost € 54,99 en vind je hier

2. Kidkraft speelkeukens

Kidkraft heeft een heel aantal modellen speelkeukentjes en daar zitten ook zeker mooie kinderkeukens tussen. Ze variëren van modern tot vintage stijl en ook de ‘boerenkeuken’ ontbreekt niet bij deze speelkeukentjes.

Deze kinderkeukentjs zijn wel iets hoger geprijsd en kosten tussen de € 100,00 en € 200,00.

⇒ Je besteld een Kidkraft keuken hier

3. Little Dutch keukentjes voor kinderen

Ook het merk Little Dutch heeft zich verdiept in de speelkeukentjes voor kinderen en daar is onder andere deze mint variant een voorbeeld van. Een schatje vinden wij en daarom mag deze ook niet ontbreken in dit lijstje, ook al is het geen Ikea speelkeuken.

⇒ Dit speelkeukentje kost € 79,95 en vind je hier

Vertel eens, welke Ikea speelkeuken vind jij het mooist?

RECENSIEOVERZICHT
Bruikbare tips
prijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here