Ilona van der Loos, working mam van week 7

Ik heb een paar dagen goed moeten nadenken of ik wel de juiste persoon zou zijn om in the spotlight te staan, ik ken namelijk veel hard working mams die hier een plekje verdienen! Stuk voor stuk moeders met liefde voor de kids, hun vak én passies in het leven.

Mijn naam is Ilona van der Loos (31) en ik ben “working mam”van week 7.  Ik ben getrouwd en moeder van 3 leuke kids, Jesse (6) Madelief (4) en Pien (19 mnd). Naast mijn fulltime baan als moeder ben ik ook oncologie verpleegkundige in een verpleegtechnisch team van Vivent waar ik ongeveer 20 uur werk.

Ons team wordt door medisch specialisten en huisartsen gevraagd om technische zorg thuis te leveren, zoals het toedienen van antibiotica via een infuus, toedienen van sondevoeding bij kinderen en volwassenen en pijn bestrijding bij patiënten in de palliatieve fase. Het is een zeer afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid. 80% van onze patiënten overlijdt op korte termijn en dat maakt de zorg vaak intensief. Er wordt vaak aan me gevraagd of ik deze baan als “zwaar”ervaar omdat ik zo vaak met de dood geconfronteerd word. Ik antwoord altijd door te zeggen dat het niet mijn verdriet is waarmee ik geconfronteerd word, hoewel er natuurlijk altijd situaties zijn waarmee je jezelf kunt identificeren en die echt even tijd nodig hebben om ze te verwerken. De vele verschillende diensten die ik moet werken zijn niet altijd gemakkelijk te combineren, deze zorg gaat 24/7 door en als iemand overlijd houd hij geen rekening met school of opvang tijden. Mijn man en ik moeten continu improviseren en afstemmen per dag of zelfs per uur hoe we ons gezin draaiende houden. Dat valt ook voor mijn man niet mee met zijn drukke baan.

Thuis ben ik naast moeder ook verpleegkundige. Onze dochter Madelief heeft ook behoorlijk wat zorg, ze eet erg slecht waardoor ze weinig groeit, toen ze 9 maanden oud was werd ze afhankelijk van sondevoeding.

Naast het zorgen houd ik ook van schrijven, ik schrijf 4 keer per jaar een column voor de oncologica een vakblad voor oncologie verpleegkundigen en ik blog weleens op inbakeren.nl Daar schrijf ik over mijn ervaringen met het ouderschap en over borstvoeding. Ik wil graag laten merken dat borstvoeding zo normaal is, en dat het prima te combineren is met een druk leven. Pien is 19 maanden en drinkt nog volop borstvoeding, dit is geen bijzondere prestatie en het is ook geen uitzonderlijke situatie. Ze zal er wel mee stoppen voor ze groot is vermoed ik. Mijn man en ik sparen alvast voor ons tripje naar Rome, daar gaan we naar toe als Pien stopt met borstvoeding. We zijn nog nooit samen op vakantie geweest, hoe belachelijk!

Life is short, dat maak ik dagelijks mee daarom proberen we in ons gezin écht pas op de plaats te maken. We proberen zoveel mogelijk samen te zijn en leuke dingen met ons gezin te doen. Op mijn blog kun je hier iets van lezen.

Heel letterlijk tellen wij onze zegeningen; in een grote pot in de kast stoppen we briefjes met dingen die ons die dag blij maakte. Gaat het even wat minder dan hoef ik alleen maar naar die grote pot te kijken en dan weet ik weer dat ik een gelukkig mens ben.

Liefs Ilona, (ps… volg me op twitter: @loosjes)

Ook een keer als working mam in de spotlight? Geef je hier op

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top