Imaginarium UV zwemkleding: écht onbezorgd op het strand

Er zijn weinig dingen die de gemiddelde Nederlander zo vrolijk maken als een mooie zonnige dag. Afgezien van een vrije zonnige dag misschien, bij voorbaat genoten op een terrasje of beter nog, op het strand. Dat geldt waarschijnlijk niet alleen voor de Nederlander. Uit wetenschappelijke studies is zelfs gebleken dat mensen, als hen wordt gevraagd hoe gelukkig ze zijn, ze op zonnige dagen hun algemene levensgeluk bijna altijd een paar punten hoger raten dan wanneer het buiten regent. UV zwemkleding mee en op naar het strand om hoge punten te scoren 😉 .

uv zwemkleding

Genieten van de zon: altijd met mate

Helaas zijn de zonnige dagen nog steeds vrij schaars in ons landje, hoewel ik het idee heb dat er in de theorie van opwarming van de aarde toch wel een kern van waarheid zit. Of zijn hittegolven altijd normaal geweest? Het is maar goed dat we zo’n lange kustlijn (en dus kilometers strand) hebben! Voor mijn gevoel worden de zomers ook steeds heter, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Waar ik wel uit ben, is dat de Nederlandse huid niet is opgewassen tegen een hete dag. Bij 20 graden een rosébiertje wegtutteren op een terrasje gaat nog wel, maar voor een dagje strand moeten we toch echt smeren. Zelfs als het bewolkt is! Ook je zonnebril kan je maar beter in de strandtas stoppen; onze ogen kunnen al te felle stralen niet zo goed hebben. Heb je kindjes en ga je een dagje naar het strand dan ben je al helemaal even aan het inpakken, want ook hen bescherm je natuurlijk tegen verbranden. Afgezien van schepjes en de vlieger mag je de zonnebrand met hoge factor en een hoedje of pet niet vergeten. Ons advies: leer je kindje zo vroeg mogelijk dat het zonnetje lekker is, maar niet ongevaarlijk. Zo hou je hun huidje van jongs af aan gezond.

uv zwemkleding

Zonnebescherming in UV zwemkleding

Om je kleintje nog eens extra te beschermen tegen die felle zonnestralen heeft Imaginarium de perfecte zwemkleding in het assortiment. De zwemkleding die zij verkopen beschermt kinderen namelijk tegen UV-straling. De zachte stof houdt 94% van de UV-stralen tegen en is voorzien van zonnebeschermingsfactor 44.  Bovendien kan je op het label aflezen of je kindje (te) lang in de zon is. Het verandert van kleur en geeft daarmee het risico op verbranden weer: laag, gemiddeld, of hoog. Ook mooi om je kind te leren hoe hij of zij dit label kan ‘lezen’. Zo zijn ze onder hun hippe zwembroeken en –pakken meteen beschermd tegen de zon. De rest smeert mama natuurlijk regelmatig in, en ze geeft aan wanneer het tijd wordt voor een ijsje in de schaduw 😉 De UV zwemkleding biedt natuurlijk wel alle bewegingsvrijheid – voor jouw kleine acrobaat geen overbodige luxe tijdens een dagje op het strand.

Keep calm and.. Enjoy!

Heb je een badpakje of zwembroek uitgezocht, neem dan ook eens een kijkje bij het speelgoed van Imaginarium. Er zijn heel veel leuke opblaasbare speelparadijsjes waar jouw kindje zich uren mee kan vermaken. Dat past vast nog wel tussen de zonnebrand en UV zwemkleding in de kofferbak. Want afgezien van verantwoord zonnebaden moet er op het strand natuurlijk vooral genoten worden, en als je kindje zoet is, vermaak jij je vast ook wel 😉 . Kan er misschien zelfs een rosébiertje mee…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven