In welke fase zit jouw kind? Fisher Price denkt mee en geeft weg!

Ongeduldig. Dat is kenmerkend aan mijn bijna 6 maanden oude babyzoon. Die lijn trekt hij al vanuit de zwangerschap door. Hij kwam twee weken te vroeg, maar als het aan hem lag nóg eerder. Hongerig is hij ook. Leuk, al die voedingstabellen en tijdspannes, maar daar heeft hij echt maling aan. Alles moet NU en wel METEEN. Het is een echt kereltje met flink wat spek aan zijn billen, heel anders dan zijn slanke zussen. En, tja, zo zijn mannen, áls er wat is zoals klem zitten tussen de boxspijlen of doorkomende tandjes, is het meteen een drámá!

Rustig oefenen met buikdraaien? Mooi niet! Bij 4 maanden trok hij zich op schoot al op tot staan, tegenwoordig springt hij er bijna bij. Het liefst zit hij rechtop of wordt rondgedragen, om alles goed te kunnen overzien. Spelen doet hij graag, hoe wilder hoe liever, en tv kijken vind hij ook interessant. Alles heb ik geprobeerd maar meneer behoeft continue aandacht en (nieuwe!) prikkels. De ligbak van de kinderwagen ligt al te verstoffen, alsook de wipper en draagdoeken. Hij is moeilijk tevreden te houden en met twee zussen is continue aandacht simpelweg geen optie. Ten einde raad was ik, toen Fisher Price me de mogelijkheid gaf een item te testen. De timing was perfect!

Op de site van Fisher Price kun je heel gemakkelijk op leeftijd zoeken naar speelgoed dat past bij de ontwikkeling van je kind op dat moment. Vind je je kind erg snel gaan, zoals ik, zou je ook voor ‘meegroei’ artikel kunnen kiezen. Je vindt op de site trouwens ook erg handige tips over onderwerpen als opvoedkeuzes- en uitdagingen, verzorging, gezondheid en veiligheid.

Ik twijfelde tussen twee items: de Trappel & Speel Piano of het Zittend Spelen Vloerstoeltje.

Zittend Spelen Vloerstoeltje
Zittend Spelen Vloerstoeltje

Gezien zijn huidige drang om te zitten, heb ik voor het laatste gekozen. Het vrolijke kikkerstoeltje is voor het eerste gebruik heel eenvoudig in elkaar te zetten (en dat zegt heel wat als het míj zelfs binnen 5 minuten lukt!). De stof is zacht en uitwasbaar, de constructie stevig en omkukelproof. Er zitten twee speeltjes aan het stoeltje bevestigd zodat hij niet doelloos voor zich uit hoeft te staren. Het zitje is gemakkelijk aan het frame te bevestigen door de stof om haakjes te duwen. Hiermee wordt een soort hangzitje gecreëerd. Babyzoon moest er even aan wennen. Nu snap ik wel dat, wanneer je in een vreemd ding wordt gezet en iedereen je hoopvol aankijkt, je daar wat zenuwachtig van wordt. Daarbij is hij nog vrij jong dus hij moet wennen aan de steun die hij krijgt van het stoeltje. Maar wanneer ik hem in zijn stoeltje op het kleed zet waarop zijn zussen spelen, is het ijs gebroken. Heerlijk om ze samen plezier te zien hebben. Het enige minpunt is het ontbreken van een ‘plankje’ wat je aan het stoeltje kan bevestigen zodat je wat speelgoed erop kan leggen. Want alles wat op de grond ligt is buiten handbereik, wat weer frustratie geeft.

Het vrolijke stoeltje is zacht, stevig en uitwasbaar
Het vrolijke stoeltje is zacht, stevig en uitwasbaar

Zoals eerder gezegd heb ik dit stoeltje wel bewust gekozen voor de ‘groei’. Ik kan hem zo ook even veilig voor de tv zetten, zodat ik eventjes mijn handen vrij heb. (zogenaamd niet pedagogisch verantwoord, maar zeg nou eerlijk…we doen het allemaal weleens. En voor de iPad is hij wat klein) Of bij me in de keuken wanneer ik moet koken.
Daarbij is het stoeltje inklapbaar dus je kunt het gemakkelijk opbergen en meenemen wanneer je op visite gaat (en de bestemming niet kindvriendelijk qua speelgoed en/of vloerhygiëne is). Nu nog hopen dat hij het gewichtslimiet van 11.3 kg niet snel overschrijdt, want onze bink groeit als kool! Het volgende item, een logisch vervolg, staat al op het verlanglijstje van Sinterklaas: de Leren Staan Giraf.

Wil je ook een Zitten Spelen Vloerstoeltje winnen? Vul het formulier in en schrijf je op de site van Fisher Price in voor de handige e-nieuwsbrief met tips en aanbiedingen, afgestemd op de leeftijd van jouw kindje.
Tip: op de site vind je ook erg leuke spelapps voor de allerkleinsten! Deze winactie loopt tot 4 November 2014.

 

[Form id=”34″]

37 REACTIES

 1. Wil dit stoeltje graag winnen voor mijn jongste kleindochter . Ze is veel bij mij en kan dan heerlijk spelen in haar eigen stoeltje, als oma kookt of even iets anders moet doen.

 2. Wat een uitkomst voor moeders die in een korte tijd na het werk ieder naar t zin wil maken! Papa z’n eten en kids die lekkerzoet spelen!

 3. Zo kan straks onze ongeboren “uk” de hele dag zittend spelen zodat pappa en mamma hem/haar niet de hele dag in de gaten te hoeven houden.

 4. Ons kleintje is er nog niet, maar ik weet wel dat ik blijf werken en dat ik dus ook voor dezelfde “problemen” kom te staan als hierboven geschreven. En ook een slimme werkende meid die moeder wordt, is op de toekomst voorbereid.. Hmmm, dat rijmt niet meer helemaal zo 😛

 5. Ik ben gastouder en heb natuurlijk regelmatig kleine schatjes erbij. Wat zou het heerlijk zijn voor de kleinste om zo gezellig te kunnen spelen en erbij te kunnen zitten en kijken naar wat de rest speelt en doet!Wat een geweldig stoeltje,hij is zeker goed voor heel wat ukkies en jaren plezier!

 6. Fischer Price is toch je van het! Ook deze lijkt ons weer geweldig. Daarom doe ik graag mee. Als het even kan is alleen het beste goed genoeg.

 7. ik zou echt dolgraag deze leuke Zitten Spelen Vloerstoeltje voor baby’s willen winnen voor de kleine meid, is echt zo ongelooflijk leuk!

 8. Het Zitten Spelen Vloerstoeltje van Fisher Price,
  vinden ik en mijn dochtertje Very Nice!
  Fleurig en kleurig, en van speelgoed voorzien,
  kan zij zo spelenderwijs ook alles in haar omgeving zien!
  Zo biedt voor mijn lieve kleine onderzoekende meid,
  dit vloerstoeltje plezier én veiligheid!

 9. Voor mijn petekindje wat soms een klein mopperkontje is omdat hij nog niet alleen recht op kan zitten en liggen niet zoveel aan vind. Een zitstoeltje zou dus ideaal zijn. En omdat hij een paar dagen in de week bij mij is, is dat inklapbare en makkelijk mee te nemen dus ook wel handig.

 10. Wij verwachten binnenkort ons tweede kindje. Hij of zij zal met deze leuke, schattige stoel zich prima kunnen vermaken met grote zus samen op het speelkleed. Alle voordelen in de omschrijving klinken mij als muziek in de oren! Veiligheid en gezelligheid kent geen tijd!

 11. Leuk voor mijn nog te geboren neefje. En met zo’n cadeau wordt je wel heel snel de favoriete tante… en dat vinden we helemaal niet erg 😉

 12. In zo’n gaaf stoeltje kan mijn zoontje zijn ei wel kwijt. Hiervan heeft hij vast veel profijt. Uren spelend op de grond met al zijn favorieten. Voor nu duimen maar en hopelijk kan mijn zoontje straks genieten.

 13. Hij was 3 maanden en wilde al zitten, nu is hij 6 maanden en wilt al staan. Uiteraard met hulp maar hij is er vroeg bij. Zelfstandig zitten lukt helaas nog niet, maar met behulp van dit stoeltje gaat de wereld voor hem open! Uhm niet de wereld maar wel de huiskamer hihi!

 14. een superleuk kraamcadeau voor mijn collega die helaas opvoeding alleen moet doen. Zo heeft ze even haar handen vrij en kan haar zoontje lekker spelen!

 15. Ik herken veel in het verhaal over jouw zoontje. Onze kleinste man is nu 3 maanden oud en draait al om van buik naar rug. Super snel. Hij wordt zo snel groot en wil de wereld gaan ontdekken. Het zitten spelen vloerstoeltje wil ik dan ook heel graag winnen voor hem. Leerzaam voor hem en fijn voor deze mama om even mijn handen vrij te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here