Indeling badkamer; met deze tips creëer jij je droom badkamer

Vrienden van ons gaan verhuizen en hun hele huis staat op zijn kop. Alles wordt verbouwd en zo wordt ook de indeling van de badkamer onder de loep genomen. Heerlijk als je je even nergens door hoeft te laten leiden maar gewoon op zoek kan gaan naar een badkamer indeling die bij jou en je gezin past. Uiteraard dacht ik met ze mee en ik deed de nodige inspiratie op via Pinterest. Deze inspiratietocht leidt tot tips over hoe je de indeling van de badkamer zelf goed kan bepalen en waar je op moet letten.

indeling badkamer

Indeling badkamer, hoe bepaal je de beste indeling?

Je hebt een aantal mogelijkheden om de indeling van je badkamer goed te beoordelen. En dan bedoel ik ook écht het inzichtelijk maken van je badkamer. Veel mensen kunnen zich wijzigingen in ruimte’s niet goed voorstellen totdat ze het echt voor zich zien. Ik heb daar zelf geen last van, maar als jij de indeling van de badkamer niet goed voor ogen hebt, dan kan je zomaar verkeerde beslissingen maken.

Een van de volgende activiteiten heeft dan prioriteit voor je badkamer indeling.

1. Teken je badkamer

Allereerst moet je je badkamer uittekenen. Dit kan je doen door zelf op schaal een tekening te maken. Gewoon opmeten en daarna op papier uittekenen.

Tip Vergeet niet alle hoeken goed op te nemen in je tekening. Loopt er ergens een koker voor afvoer van je wc? Teken die dan ook in, het kan bepalend zijn voor je badkamer indeling. Ook ramen en deuren niet vergeten!

Ben je handig met programma’s die je indeling van de badkamer direct digitaal laten zien? Dan kan je ook daarmee stoeien. Ik heb zelf bijvoorbeeld een badkamer net als deze badkamers uitgetekend met zo’n 3D programma. Super leuk om te doen en ideaal als je wat preciezer wilt zijn of snel wilt kunnen veranderen.

indeling badkamer tekenen

2. Badkamer indelen en inrichten

Als je het tekenen van je badkamer al leuk vindt, dan is dit helemaal een feestje. Je badkamer op papier (of digitaal, nog handiger) indelen. Denk om te beginnen aan het sanitair wat je allemaal in je badkamer wilt hebben.

Tip Vergeet niet te bedenken dat je bij de indeling van je badkamer niet alleen let op de situatie nu, maar ook op de situatie over een paar jaar. Een badkamer heb je voor een heel aantal jaren!

Om je even een voorbeeld te geven… bij het verbouwen van onze eigen badkamer en de badkamer indeling vond ik het belangrijk om alvast 2 wastafels te hebben. Met kinderen die richting de puberteit gaan wordt anders de speelruimte wel heel erg klein.

3. Inspiratie opdoen voor je badkamer indeling

Het leukste van alles is inspiratie opdoen voor de indeling van je badkamer. En wat kan je daar nu beter voor gebruiken dan Pinterest?

Denk bij de indeling overigens niet alleen aan het sanitair, maar ook aan het tegelwerk in je badkamer en je radiatoren. Dat kan een hoop bepalen voor ‘de look and feel’. De ruimte verandert er fysiek niet echt door, maar optisch wel en ook dat is heel belangrijk!

Zo kan je met paneelradiatoren ook veel veranderen aan het aanzicht van je badkamer. Paneelradiatoren via Cvkoopjes.nl zijn bijvoorbeeld in allerlei afmetingen te verkrijgen. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat je zo’n radiator ook in de hoogte kan monteren in plaats van in de breedte? Een mooie handdoekrek eraan en je hebt gelijk de mogelijkheid om deze goed te laten drogen.

4. Grote badkamer? Denk ook aan het poetsen

Heb je een grote badkamer? Denk dan bij het maken van de indeling van je badkamer ook aan al het poetswerk wat verricht moet worden. Uiteraard moet je dat bij een kleine badkamer inrichten ook in de gaten houden, maar hoe groter de badkamer… hoe meer je er in kwijt kan en hoe meer gekke dingen je misschien wel gaat verzinnen. Mijn advies? Niet doen. Hou het rustig en zorg voor noodzakelijk sanitair. Ben je helemaal geen baddertype? Waarom zou je dan in hemelsnaam een bad uitkiezen voor je badkamer? Moet je alleen maar schoonhouden.

5. Vergeet de plek voor ‘groen’ niet

Naast alle bovenstaande praktische tips voor de badkamer indeling wil ik je graag meegeven dat je vooral ook niet moet vergeten wat planten aan je badkamer toe te voegen. Hoe klein of groot ze ook mogen zijn. Planten zorgen voor rust en ontspanning. En dat is vaak precies wat je zoekt in de badkamer!

Shutterstock foto indeling badkamer door Monkey Business Images

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven