5 leukste binnen speeltuinen in Brabant

Als een echte Brabantse kan ik zeggen dat in het bruisende landschap van Brabant diverse binnen speeltuinen zijn die een wereld van vermaak en ontdekking bieden voor kinderen. Onder de tofste indoor speeltuinen in Brabant vallen onder andere de Vossenberg, Funzone Breda, Ballorig in den Bosch, Dippiedoe in Best en de Belhamel.

Meer weten over iedere specifieke speeltuin die hierboven beschreven is? Lees dan zeker even verder! Fijn voor een regenachtige dag of wanneer je de kinderen graag uit wilt laten razen op een plek waar ze nergens anders heen kunnen.

indoor speeltuinen brabant

Leukste binnen speeltuinen in Brabant

Ik heb er enkele met mijn kids bezocht toen ze jonger waren en over 5 leukste binnenspeeltuinen in Brabant heb ik een lijstje gemaakt waar zowel kinderen als ouders een fijne dag zullen hebben. 

1.Speelboerderij De Vossenberg  – Gilze 

Ik stuitte ooit op Speelboerderij De Vossenberg, toen ik aan het zoeken was naar een leuk speelparadijs waar ik met mijn nichtje heen kon gaan.

Deze unieke speelboerderij ligt in het groene buitengebied van Gilze en biedt een gezellig speelparadijs voor kinderen tot 12 jaar. De oude boerderij is verbouwd tot een knusse plek met zowel binnen- als buitenspeeltuinen vol uitdagende activiteiten.

Kinderen kunnen zich hier volop vermaken, en speelplezier is gegarandeerd. Terwijl de kinderen veilig spelen, kunnen ouders ontspannen op het terras, zowel binnen als buiten, en genieten van een drankje, hapje en een gezellige sfeer. 

Bij Speelboerderij De Vossenberg had mijn nichtje superveel plezier, ondanks het snertweer van die dag. Binnen kunnen de kids zich helemaal uitleven in de binnenspeeltuin.

Het hoogtepunt is de grote klimkooi van wel zeven meter hoog! Hier vinden kinderen tussen 5 en 12 jaar glijbanen, klimrekken, hindernisbanen, slingertouwen en een ballenbak en is een garantie voor urenlang speelplezier. 

Voor de allerkleinsten (1 t/m 4 jaar) hebben ze een speciale hoek met een kleine klimkooi en een zachte, afgeschermde speelvloer met schattig speelgoed. Rondom de kinderhoek staan tafels, zodat ouders hun kleintjes goed in de gaten kunnen houden. 

Ze hebben ook een knusse zolder waar kinderen kunnen knutselen, timmeren en bouwen. Of het nu regent of de zon schijnt, bij De Vossenberg is er altijd plezier voor jonge kinderen. Zelf vind ik dit een ideale plek voor familieplezier in een landelijke omgeving. 

Adres: Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze, telefoon: 0161 45 66 86. Meer informatie vind je op de website.

2. Funzone binnen speelpleinen – Breda 

Funzone is gewoon een indoor speeltuin vol avonturen! Bij FunZone hebben ze verschillende speelpleinen, zodat kinderen zich geen moment vervelen. Ook ouders/begeleiders worden niet vergeten; ze hebben een ruim horecaterras met een uitgebreide menukaart.

Mijn zoon ging mee voor de gratis Wi-Fi, op deze manier was het gezin compleet terwijl ik zicht kon houden op zijn spelende zusje.

Het speelparadijs biedt de leukste activiteiten met attracties, spellen en speelpleinen in verschillende thema’s. Ontmoet hun mascottes Okke & Pi, klaar om samen een onvergetelijke dag te beleven. Voor kinderen is het een geweldige ervaring en voor ouders een ontspannen moment. 

Veiligheid staat bij FunZone voorop. Zij zorgen ervoor dat kinderen altijd veilig kunnen spelen, met toezicht en goed onderhouden toestellen en attracties. 

Voor wie is de indoor speeltuin geschikt? Kinderen van 0 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. Speciaal voor de kleintjes hebben ze een peuterhoek. Het is dus echt de moeite waard om eens naar FunZone te gaan wanneer het weer buiten niet mee wilt werken 

Adres: Terheijdenseweg 500, 4826 AB, Breda, telefoon: 076-2050660. Meer informatie vind je op de website.

3. Ballorig speelparadijs-  ’s Hertogenbosch 

Een absolute favoriet onder de 5 leukste indoor speeltuinen van Brabant is Ballorig. Met verschillende vestigingen in Brabant maar ook in andere provincies is een bezoekje ideaal als het weer echt tegenzit.

Hier duiken kinderen in een levendige speelwereld vol trampolines, klimrekken en ballenbakken. Het is geweldig om al die kleuren te zien en er zijn veel activiteiten.

Kinderen van alle leeftijden kunnen naar hartenlust genieten van het spelen. Ouders kunnen ontspannen in het café en op deze manier een oogje in het zeil houden.

Ballorig ’s Hertogenbosch

Adres: Geerke 2, 5235 HH ‘s-Hertogenbosch, telefoon: 073 643 0144. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Tilburg

Adres: Von Suppéstraat 35A, 5011 EE Tilburg, telefoon: 013 455 2087. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Veldhoven

Adres: De Run 5201, 5504 DC Veldhoven, telefoon: 040 253 6444. Meer informatie vind je op de website.

4. DippieDoe buiten- en binnen speeltuin – Best 

DippieDoe is een fantastisch speelparadijs in Best, waar vooral mijn dochter vaak heen wilde. Het is letterlijk een kleurrijk park en biedt een overvloed aan attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, waardoor het de ideale bestemming is voor een dag vol plezier en avontuur met het complete gezin.

DippieDoe ligt in het groene recreatiegebied Aquabest en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Glijbanen, klimtoestellen, speelzones met thema’s, het is een dag vol lachen en spelen. 

Veiligheid staat bij DippieDoe hoog in het vaandel, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind. Met toezicht en zorgvuldig onderhouden attracties kunnen ouders ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken.

Vergeet niet een pauze te nemen in de horecagelegenheden voor heerlijke hapjes en drankjes. Zo extreem duur is DippieDoe namelijk niet en dus hoef je niet perse met een gevulde tas te slepen.

Of je nu in de buurt bent of een speciale dag plant, DippieDoe is dé plek voor gezinsplezier. Als je de kans hebt ga er dan eens heen en creëer samen onvergetelijke herinneringen die een leven lang meegaan! 

Adres: Ekkersweijer 1, 5681 RZ Best, telefoon: 0499 330 204. Meer informatie vind je via de site van DippieDoe.

5. Family Entertainment Center De Belhamel – Lage Zwaluwe 

Ik heb deze leuke binnenspeeltuin in Lage Zwaluwe ontdekt via Groupon. De binnenspeeltuin van De Belhamel is perfect voor avontuurlijke kinderen die van uitdagingen houden.

In dit mooie indoor speelparadijs wacht een 3-verdiepingen hoge klimtoren op jou. Ideaal voor dagen met minder mooi weer, want hier kunnen kinderen naar hartenlust klimmen, klauteren, glijden en bouwen.

Je kan de spanning voelen terwijl je van de glijbaan roetsjt, een duik in de ballenbak neemt of helemaal naar boven klimt! 

En hoor je de bel? Dat betekent dat het tijd is voor een ritje in de kermis draaimolen! Kinderen renden dan naar hun favoriete bootje en riepen samen met andere kinderen: ‘Harder, harder!’, terwijl ze zich stevig vasthielden om maar niet te vallen.

Naast de draaimolen zijn er nog veel meer leuke spellen in de binnenspeeltuin, zoals airhockey en hamertje tik. En als kers op de taart hebben ze gloednieuwe trampolines, zowel voor peuters als voor de grotere kinderen! 

Voor volwassenen hebben ze ook gedacht aan comfort. In de binnenspeeltuin kun je heerlijk eten en drinken bestellen, en ze bedienen je graag aan tafel. Ze hebben veel aandacht besteed aan de horeca, zodat ook ouders een geweldige dag hebben in een van de 5 leukste indoor speeltuinen in Brabant.

Adres: Brugdam 17, 4926 CS Lage Zwaluwe, telefoon: 0168 481 341. Meer informatie vind je via de site van De Belhamel.

Leuke binnenspeeltuinen voor allerlei leeftijden

Samengevat heeft Brabant echt wel een heleboel leuke binnenspeeltuinen voor allerlei leeftijden en smaken. Deze speeltuinen zijn niet alleen om te spelen, maar ook om nieuwe dingen te leren, te ontdekken en vriendjes te maken.

In deze 5 leukste indoor speeltuinen in Brabant kunnen kinderen van alles doen, van klimmen tot glijden en bouwen. Het is niet alleen leuk, maar ook een plek om nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

En als het buiten regent, maakt het niet uit, want binnen is het net zo gezellig. Daar kunnen de kinderen en hun families samen plezier hebben en nieuwe vrienden maken. 

Brabant heeft allerlei indoor speeltuinen die beloven dat elke keer als je er naartoe gaat, het een avontuur wordt. Het zijn speciale plekken waar plezier, leren en vriendschap samenkomen, zelfs op regenachtige dagen!

Maar ook in andere provincies van Nederland zitten leuke speeltuinen die binnen zijn. Dus waar je ook woont, er is altijd wel een speelparadijs in de buurt! 

Ken jij een van bovenstaande binnen speeltuinen? En zo ja, welke is dan jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven