De leukste indoor speeltuinen in Drenthe

Een indoor speeltuin in Drenthe? Gelukkig zijn die er ook. Want welk kind geniet er nu niet van lekker klimmen en klauteren in een binnenspeeltuin?

Een speelparadijs waar je lekker heen kunt bij slecht weer, bijvoorbeeld. Maar waar kan je terecht voor een indoor speeltuin in Drenthe? En is er dan ook een buitenspeeltuin bij?

indoor speeltuinen Drenthe

Waarom naar een indoor speeltuin in Drenthe?

Je bent op zoek naar een indoor speeltuin in Drenthe omdat je er woont of misschien op vakantie bent. Een indoor speelparadijs is niet alleen een uitkomst bij slecht weer, maar is net zo goed leuk om heen te gaan als het buiten wel droog is.

Het grote voordeel van deze speelparadijzen is vaak dat ze een veilige plek zijn waar de kinderen eindeloos kunnen spelen en geschikt zijn voor zowel dreumesen als het schoolkind van een jaar of tien/elf. Zo wordt het een leuke dag uit voor het hele gezin!

Want pa en ma kunnen bij de meeste binnenspeeltuinen goed overzicht houden vanaf hun zitplek en ondertussen ook nog eens genieten van een lekker kopje koffie.

Ballorig: avontuurlijke indoor speeltuinen in Drenthe

Ballorig heeft in Drenthe twee vestigingen. Iedere vestiging staat garant voor een hoop speelplezier. Er worden peuterochtenden gegeven en als ouders mag je gratis mee. Natuurlijk zorgt Ballorig voor een schone omgeving en dat het veilig is. In Drenthe vind je de speelparadijzen in Emmen en in Assen.

Ballorig in Emmen

Adres: Oosterbracht 11, 7821 CC Emmen. Telefoonnummer: 0591 564 426. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig in Assen

Adres: Zuidenveld 133, 9406 LK Assen. Telefoonnummer: 0592 406 161. Meer informatie vind je op de website.

De Drentse Koe in Ruinerwold

Het leukste uitje van Drenthe in 2023, volgens de ANWB. Dus dat belooft wat! De Drentse Koe is niet zomaar een doorsnee speelparadijs.

Het is een speelboerderij met een speelschuur, je kunt er klimmen boven de koeien, er is een boerderijbiljart, een maïsdoolhof, een waterspeelplaats, een dierenweide en je kunt ook nog op de familiefiets stappen.

Je kunt hier zowel binnen als buiten spelen en is daarmee dus altijd leuk! Maar liefst 20.000 m2 speelplezier! Ga je mee?

Adres: Woldijk 23, 7961 NA Ruinerwold. Telefoonnummer: 06 40 418 828. Meer informatie vind je op de website.

Cowboy & Indianen Speelreservaat in Coevorden

Soms wordt er een thema gehanteerd bij de indoor speeltuinen in Drenthe. Voel je een cowboy of een indiaan ga dan klim- en klauteravonturen aan in het enige echte speelreservaat van Drenthe… Een heerlijk avontuur in het Wilde Westen.

Je kunt hier heerlijk indoor spelen, maar ook outdoor. Daarnaast is er een western midgetgolf! En dat ook nog eens als Glow in the Dark. Dat is echt wel leuk voor alle leeftijden.

Is dat nog niet genoeg? Pak dan die lasergun en ga lasergamen. Natuurlijk is er een terras, zowel binnen als buiten. En lekker tussendoor iets eten kan gelukkig ook. Want al dat spelen maakt natuurlijk wel hongerig.

O ja, ga je daarna ook nog even de echte dieren knuffelen op de kinderboerderij? Hiermee is dit speelreservaat uniek onder de indoor speeltuinen in Drenthe.

Adres: Monierweg 2, 7741 KT Coevorden. Telefoonnummer: 0524 523 003. Meer informatie vind je op de website.

Speelgrot HunebedCity: een heerlijk indoor speeltuin in Drenthe

Natuurlijk mag je de hunebedden niet missen als je op vakantie bent in deze mooie provincie. In Borger, in het voormalige gemeentehuis, hebben ze dit begrepen… Vlak naast de dorpskerk vind je nu deze speelgrot.

Het pand is omgetoverd tot een winkeldorp, waar je van winkel tot winkel kunt lopen en er van alles te vinden is. Waaronder dus de speelgrot. Maar zoals gezegd, deze speelgrot is maar een deel van het geheel. Je vindt hier dus het winkeldorp, een lunchcafé en de speelgrot!

Adres: Hoofdstraat 32, 9531 AG Borger. Telefoonnummer: 0599 855684. Meer informatie vind je op de website.

Sprookjeshof Speelpark in Zuidlaren

Op naar Zuidlaren voor zowel een sprookjesbos, een speelpark buiten én het indoor speelparadijs. Binnen kan je van de reuze-familieglijbaan af, de speelberg beklimmen, het klauterpark trotseren of je gaat lekker springen op de trampolines.

Buiten zijn er ook trampolines, natuurlijk schommels en dergelijke speeltoestellen en zelfs draaimolens. Er is binnen ook nog een monorail met gezellige eendjes. Buiten kan je ook ‘de lucht in’. Dan stap je in een helikopter.

Adres: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren. Telefoonnummer: 050 409 1212. Meer informatie vind je op de website.

Skik in Assen

Bij de indoor speeltuinen in Drenthe kan je er ook één in Assen vinden. Skik is niet alleen een indoor speeltuin, maar je kunt hier ook gewoon lekker komen eten en drinken. Of een strike gooien op de bowlingbaan.

Je kunt volop spelen in de indoor speeltuin. En je mag dan ook buitenspelen in de buitenspeeltuinen van vakantiepark Witterzomer.

Adres: Vakantiepark Witterzomer, Witterzomer 7, 9405 VE Assen. Telefoonnummer: 0592 393543. Meer informatie vind je op de website.

Binnenspeeltuin in Kabouterland Exloo

Indoor speeltuinen in Drenthe vind je ook als onderdeel van iets ‘groters’ dan alleen een speelparadijs. Bij de kabouters in Exloo vind je bijvoorbeeld ook een binnenspeeltuin.

Er is hier een trollengrot en een binnenspeeltuin met natuurlijk de nodige klim- en klauter mogelijkheden. Kleiner dan bijvoorbeeld een Ballorig, maar misschien daarom voor zeker de kleintjes juist wel zo leuk en minder heftig. Let op: in de winter zijn ze gesloten.

Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo. Telefoonnummer: 0591 549 843. Meer informatie vind je op de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven