De leukste indoor speeltuinen in Flevoland

Spelen, verkennen, klimmen en klauteren: indoor speeltuinen zijn een heerlijke bron van plezier voor kinderen, waar ze hun energie met gemak kwijtraken. Ook de jongste provincie van ons land, Flevoland, heeft een paar hele leuke binnenspeeltuinen.

indoor speeltuinen flevoland

Deze indoor speeltuinen in Flevoland wil je niet missen!

We nemen je graag mee naar de indoor speeltuinen die Flevoland te bieden heeft.   

Kinderspeeltuin Ballorig

Ballorig is een populaire binnenspeeltuin met vestigingen verspreid over heel Nederland. Ballorig indoor speeltuinen zijn er voor alle kinderen tot en met 12 jaar.

De indoor speeltuin heeft een aparte gedeelte ingericht voor peuters. Hier kunnen de kleintjes met behulp van de speeltoestellen werken aan ruimtelijke oriëntatie, spierkracht, coördinatie, evenwicht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens hartstikke goed voor de motorische ontwikkeling van je kind.

Bij Ballorig kun je je kinderen veilig achterlaten tussen de kleurrijke glijbanen, springkussens, klimrekken en ballenbaden terwijl je zelf van je kopje koffie geniet in het restaurant. In de provincie Flevoland is deze indoor speeltuin te vinden in Lelystad en Almere.

Ballorig Almere

Adres: Scoutingpad 1, 1351 GN Almere. Telefoonnummer: 036 540 0130. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Lelystad

Adres: Badweg 17a, 8223 PA Lelystad. Telefoonnummer: 0320 230 574. Meer informatie vind je op de website.

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Knibbel, knabbel, knuisje… Of het nou goed of slecht weer is, bij Hans en Grietje in Zeewolde ervaren kinderen een sprookjesachtige eet- en speelervaring. Kinderen kunnen binnen en buiten naar hartelust spelen.

Buiten vind je een grote speeltuin met onder andere trampolines, glijbanen, een broodkruimeltjesroute, familieschommel, een skelterbaan en een heksenboom. Binnen kunnen kinderen eindeloos spelen in heksentunnels, de snoeptoren en -museum, geheime trappen, een grote heksenketel en verschillende glijbanen.

Vergeet natuurlijk niet ook pannenkoeken te eten. In het restaurant wanen kinderen zich echt in het sprookje van de gebroeders Grimm, het is prachtig aangekleed en zelf vloeren en tafels bewegen. Hans en Grietje is voor elk kind echt een waanzinnig sprookje. 

Adres: Sternweg 2A, 3898 LJ Zeewolde. Telefoonnummer: 0320 268 294. Meer informatie vind je op de website.

Binnenspeeltuin Flevoland: Funzone Almere

Mascottes Okke de beer en Pi het ruimtewezen heten kinderen van harte welkom bij deze leuke binnenspeeltuin in Flevoland. Funzone Almere is de grootste indoor speeltuin van Almere. Het overdekte speelparadijs heeft een scala aan leuke spellen en attracties.

De peuterhoek met ballenbak, springkussens en glijbanen zijn speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De grotere kinderen, 5 tot 12 jaar, spelen in uitdagende structuren op verschillende niveaus met een ball-lifter, glijbanen, Power Tower, tunnels, trampolines, springkussen en nog veel meer.

Tussen het spelen door kunnen de kinderen dansen in de kinderdisco waar feestelijke typetjes zorgen voor een spetterend dansfeest voor jong en oud. 

Adres: Trekweg 41, 1338 GA Almere. Telefoonnummer: 036 210 0110. Meer informatie vind je op de website.

FunZone in Dronten (ook wel bekend als Avontura)

Waar je ook kijkt, bij Avontura in Dronten zie je overal speelpleinen, elk met een eigen thema. Hier hebben kinderen gegarandeerd een hele dag heel veel speelplezier! Voor een mooi uitzicht over het hele speelparadijs klimmen kinderen boven op de klimvulkaan.

Willen ze even iets anders doen? Dan kunnen ze één van de leuke interactieve games spelen. Dit indoor speelparadijs is dus leuk voor de jonge, maar ook de iets oudere kids. Ook aan de ouders is gedacht, want natuurlijk is er ruimte voor een lekkere versnapering! 

Adres: Educalaan 37, 8251 GC Dronten. Telefoonnummer: 0321 388 700. Meer informatie vind je op de website.

Kok Experience in Lelystad; meer dan een indoor speeltuin in Flevoland

Als ouder zoek je natuurlijk altijd naar plekken waar je kinderen veilig kunnen spelen en tegelijkertijd vermaakt worden. Bij Kok Experience in Lelystad vind je precies dat.

Met een breed scala aan activiteiten, van een uitdagende indoor speeltuin tot glow-in-the-dark minigolf en een bioscoop, is er voor het hele gezin iets te beleven. Terwijl de kinderen zich vermaken, kunnen ouders genieten van een welverdiende pauze in het restaurant met heerlijk eten en drinken.

Kok Experience biedt ook regelmatig speciale evenementen en themadagen aan, dat maakt echt elk bezoek uniek. Of je nu een regenachtige dag wilt doorbrengen of op zoek bent naar een leuk familie-uitje, deze indoor speeltuin in Flevoland staat garant voor een dag vol plezier en onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin.

Adres: De Waag 9, 8232 DX Lelystad. Telefoonnummer: 0320 240 000. Meer informatie vind je op de website.

Waar je je kinderen ook mee naar toe neemt, ik wens je heel veel speelplezier in een van de indoor speeltuinen van Flevoland! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven