Indoor speeltuinen Groningen; voor veel speelplezier!

In Groningen vind je rust en ruimte. Het herbergt een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan een Werelderfgoed van Unesco. Prachtig natuurlijk. Maar als het weer even niet meezit, is dat misschien even niet wat je zoekt. Gelukkig heeft de provincie Groningen ook een keur aan indoor speeltuinen waar jouw kinderen zich heerlijk uit kunnen leven.

Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Indoor speeltuinen Groningen

Diverse indoor speeltuinen Groningen

Zijn de kinderen vrij maar is het weer niet zo best? Ben je op zoek naar een kinderfeestje waarbij het niet uitmaakt of de zon schijnt, het vriest dat het kraakt of de regen met bakken uit de lucht komt vallen? Dan zijn deze indoor speeltuinen in Groningen de perfecte locatie voor jou!

Kinderspeeltuin Ballorig

De indoor speeltuinen van Ballorig zijn er voor alle kinderen tot en met 12 jaar. De indoor speeltuinen hebben een apart gedeelte waar peuters met behulp van de speeltoestellen werken aan evenwicht, lenigheid en nog veel meer.

Dat is naast heel erg leuk, ook nog eens hartstikke goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Mooi meegenomen!

Bij Ballorig kun je je kinderen veilig achterlaten tussen de kleurrijke glijbanen, labyrinten, klimtoestellen en ballenbakken. Tussendoor of na het spelen zijn jij en je kind(eren) van harte welkom in het restaurant waar je terecht kan voor een welbekend patatje, maar ook voor een gezonde versnapering.

In de provincie Groningen is deze indoor speeltuin te vinden in de stad Groningen en in Hoogezand-Sappemeer. 

Ballorig Groningen

Adres: Bieskemaar 1, 9735 AE Groningen, telefoon: 050 549 6715. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Hoogezand-Sappemeer

Adres: Kees de Haanstraat 71, 9611 HS Sappemeer, telefoon: 0598 390 969. Meer informatie vind je op de website.

Trampolineparken; ook een soort binnenspeeltuin

Springen op een trampoline is leuk én gezond en brengt voor kinderen vele voordelen met zich mee: 

  1. Het verbetert de motoriek, coördinatie en balans
  2. Op een trampoline kunnen kinderen hun energie kwijt
  3. Als kinderen een nieuw trucje leren op een trampoline, is dit goed voor hun zelfbeeld en zullen ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen
  4. Het verbetert de conditie
  5. Kinderen leren samen spelen en rekening met elkaar houden
  6. Het is hartstikke leuk!

Wat ons betreft zijn dit genoeg redenen om Jump XL Groningen te bezoeken met je kinderen. 

Jump XL Groningen heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter en bieden beiden verschillende activiteiten aan: freestyle jumpen, dodgeball en fitnesslessen. Er zijn ook speciale sessies voor kinderen en ouders om samen te jumpen.

Adres: Antillenstraat 9A, 9714 JT Groningen, telefoon: 050 – 205 3105. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town 

Dit is misschien wel de bekendste keten van indoor speeltuinen in Nederland. Monkey Town mocht dan ook niet ontbreken in een lijstje met indoor speeltuinen in Groningen.

Glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines, voetbalkooien en kinder escape rooms: in dit speelparadijs kunnen kinderen van 1 tot en met 10 jaar eindeloos ravotten.

Kinderen tot vier jaar kunnen lekker spelen in de peuterzone. Bij Monkey Town is de peuterzone zichtbaar vanaf het horecagedeelte. Hartstikke slim, zo kun je je kleinste goed in de gaten houden terwijl jij van een kopje koffie geniet.

Monkey Town Groningen is te vinden in de stad, naast het stadspark en is zeven dagen per week geopend: doordeweeks vanaf 09:00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur. 

Adres: Peizerweg 74, 9727 AK Groningen, telefoon: 050-2305533. Meer informatie vind je op de website.

Speeltuin de Leeuwenborg

In een monumentale boerderij in Nieuw Scheemda vind je een indoor speeltuin waar kinderen tot 10 jaar lekker kunnen spelen en klimmen. In deze binnenspeeltuin is ook een afgesloten gedeelte voor de allerkleinste kinderen.

De Leeuwenborg is elke woensdag en vrijdagmiddag open vanaf 12:00 uur en in het weekend van 10:00 uur.  Deze locatie leent zich ook prima voor een leuk kinderfeestje.

Naast een indoor speeltuin vind je hier ook een midgetgolfbaan, twee feestzalen, een camping en kun je kano’s huren voor een mooie tocht over het Termunterzijldiep of het Hondhalstermeer.

Adres: Pastorieweg 14, 9943 TG Nieuw Scheemda, telefoon: 0598 – 44 64 64. Meer informatie vind je op de website.

Go! Gaming

Oké, dit is misschien niet helemaal wat je verwacht bij indoor speeltuinen in Groningen. Toch hoort deze wat ons betreft echt in dit rijtje thuis. Bij Go! Gaming kunnen kinderen (vanaf zeven jaar) namelijk wel degelijk binnen spelen.

En hoe! Go! Gaming Groningen beschikt over zestien pc plekken, zes SIM racing plekken en drie console plekken. Ga voor de Victory Royale in Fortnite op de Playstation 5, versla je vrienden in een potje Mario Kart op de Nintendo Switch of scheur over de weg in Forza Horizon 5 op de Xbox Series X.

Gametijd kun je online reserveren vanaf € 5,83 per uur. 

Adres: Gedempte Zuiderdiep 78, 9711 HL Groningen. Meer informatie vind je op de website.

Komt het zonnetje door en ga je toch liever met je kinderen buiten spelen? In dit artikel lees wat de leukste buitenspeeltuinen van Groningen zijn. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven