Leuke indoor speeltuinen in Limburg

Indoor speeltuinen in Limburg zijn geweldig voor kinderen en zelfs voor volwassenen zoals ik die van plezier houden. Er zijn er gelukkig ook genoeg te vinden, bijvoorbeeld in Vaals, Kerkrade, Weert en Heerlen.

Als ik in Limburg ben wil ik ontspannen en genieten met vrienden of familie. Een bezoek aan een indoor speeltuin in Limburg is dan altijd een goed idee. En wat ik persoonlijk fijn vind is dat je er een voordelig dagje uit van kunt maken.

Indoor speeltuinen Limburg

Waarom indoor speeltuinen zo leuk zijn!

Deze speeltuinen bieden zoveel activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Van ballenbakken tot klimrekken en glijbanen, er is altijd iets te doen.

Mijn favoriet is een groot luchtkussen waar je als een springkonijn kunt springen en stuiteren. Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar stiekem ook voor mezelf. Daarom check ik bij het uitzoeken van een leuke indoor speeltuin in Limburg, of elders in het land, altijd of er een luchtkussen aanwezig is.

Verder vind ik de veiligheid erg belangrijk. De speeltoestellen moeten zo ontworpen zijn met de veiligheid van de kinderen in gedachten. Dan hoef ik me geen zorgen te maken terwijl de kids aan het ravotten en spelen zijn! 

Een ander voordeel van indoor speeltuinen is dat ze vaak overdekt zijn. Dit betekent dat het plezier niet afhankelijk is van het weer buiten. Zelfs op regenachtige dagen kunnen we binnen genieten van talloze speelopties.

Zie het als een soort ontsnapping aan de soms onvoorspelbare weersomstandigheden. En laat ik gewoon eerlijk zijn als ik zeg dat ik het echt niet leuk vind als mijn vakantie in Nederland alleen bestaat uit regen! 

Naast het springen op een luchtkussen geniet ik ook om lekker aan een tafeltje te zitten en te socializen met andere ouders terwijl de kinderen plezier hebben. Ik heb vaak leuke gesprekken gevoerd met andere ouders, en het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Indoor speeltuinen Limburg

Ik heb een aantal indoor speeltuinen in Limburg op een rijtje gezet voor je.

Indoor Speelparadijs Landal Hoog Vaals 

Toen de kinderen nog klein waren hadden we een midweekje Landal geboekt. Uiteraard gingen we ook met de kids naar het Indoor speelparadijs dat je kunt vinden op het vakantiepark.

Dit speelparadijs biedt een geweldige tijd voor kinderen tot 12 jaar. Op regenachtige dagen vind je er een ballenbak, touwbrug, spintoren en glijbanen – een waar klim- en klauterparadijs.

Terwijl de kinderen zich uitleefden, konden wij ontspannen met een hapje en een drankje. Een nieuw iets was het Atelier, een knutselparadijs voor creatieve kinderen. En voor de 10+ers was er de indrukwekkende NXT LVL activiteitenhal met boogschieten, paintballen, voetballen en het razendsnelle ‘Freedom Gaming’.

Aan het eind van de dag waren de kinderen, maar ook wij, het erover eens dat het een dag vol plezier en ontdekkingen was. Echt de moeite waard om dit indoor speelparadijs eens te bezoeken als je in de buurt van Vaals bent. Of nog beter: Als je vakantie houdt op het mooie vakantiepark Landal Hoog Vaals.

Adres: Randweg 21, 6291 DC Vaals, telefoon: 043 306 8383. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Indoor kinderspeeltuin Limburg

Een tijdje terug toen we op familiebezoek waren, bezochten we Ballorig in Kerkrade. Een 2.000 m² grote speeltuin en echt de moeite waard om hier eens heen te gaan.

Hoewel niet enorm groot, had het alles wat je verwacht van een indoor speeltuin. Er was zelfs een speciale soft play-attractie voor peuters, compleet met glijbanen, hangbruggen en tunnels.

Wat het extra leuk maakte, was dat wij als volwassenen konden meespelen met de kinderen. Samen konden we bouwen met blokken of duiken in de ballenbak, de kinderen vonden het maar wat leuk dat de ‘grote mensen’ ook meespeelden! 

De rest van Ballorig in Kerkrade was vooral gewijd aan een enorme soft play-attractie voor oudere kinderen. Het omvatte een handvol glijbanen, ballenbaden, hangbruggen en trampolines.

De absolute favoriet was de donut slide, waar je in een rubberen band naar beneden gleed. Geloof me, plezier gegarandeerd, vooral voor de jongere kinderen! 

De binnenspeeltuin had ook een mooi terras waar we konden eten. Hoewel de prijzen redelijk waren, ontbraken gezonde alternatieven helaas. Een groot pluspunt was dat volwassenen gratis naar binnen mochten.  

Ballorig Kerkrade

Adres: Roda J.C. Ring 2g, 6466 NH Kerkrade, telefoon: 045 740 0000. Meer informatie vind je op de website.

Naast Ballorig Kerkrade zijn er nog een aantal vestigingen in Limburg te vinden.

Ballorig Maastricht

Adres: Maastricht, Oosterweg 5, 6245 LC Eijsden, telefoon: 043 409 4441. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Nieuw-Bergen

Adres: De Flammert 1012, 5854 NA Bergen, telefoon: 0485 342 650. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Roermond

Adres: Elmpterweg 48, 6042 KL Roermond, telefoon: 0475 724 004. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Venlo

Adres: Winkelveldstraat 5, 5916 NX Venlo, telefoon: 077 351 3630. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Sittard

Adres: Lissabonlaan 30, 6135 LE Sittard, telefoon: 046 451 7456. Meer informatie vind je op de website.

Kinderstad Heerlen  

Afgelopen zomer nog zijn we naar Kinderstad Heerlen gegaan, en ik kan niet anders zeggen dat het een echt binnenspeeltuin op steroïden is. Het voelt als een indoor kermis of pretpark, maar dan binnen.

Wat het zo speciaal maakt? Nou, echte pretpark- en kermisattracties! Ze hebben zelfs een achtbaan voor de kleintjes, en je kunt genieten van een simulator, botsauto’s, een draaimolen en nog veel meer. 

Maar Kinderstad Heerlen is niet alleen maar mechanische pret. Dit indoor pretpark heeft ook een enorm soft play-toestel, een klimvulkaan, trampolines, een boel glijbanen en andere coole speeltoestellen. Het is als een speelparadijs voor alle leeftijden.

Of je nu van opwinding houdt op een achtbaan of liever rondspringt op trampolines, Kinderstad Heerlen heeft voor elk wat wils. Plezier lijkt nooit te eindigen, en het feit dat alles overdekt is, maakt het nog beter. Kinderstad Heerlen is een echt speelwalhalla waar plezier en avontuur samenkomen onder één dak. 

Adres: Parallelweg 4, 6411 ND Heerlen, telefoon: 0455 717 252. Meer informatie vind je op de website.

KidsPlaza in Weert: indoor speeltuin in Limburg

KidsPlaza in Weert is zowel een binnen- als buitenspeeltuin waar wij als gezin een geweldige tijd hebben gehad. Voor de jongere kinderen waren er binnen bouwblokken, ballenbakken en glijbanen. Buiten waren er speciale speeltoestellen, allemaal nieuw en super veilig.

Het enige minpuntje was dat het buitengedeelte niet op gras stond, maar in het zand. De kinderen leken dat niet erg te vinden, ze hadden er juist plezier in. 

Voor de grotere kinderen was er een groot soft play-speeltoestel met tunnels en spannende glijbanen, waaronder een steile blauwe glijbaan voor echte durfals.

Buiten waren er ook veel attracties zoals schommels, glijbanen en klimtoestellen. En als kers op de taart was er zelfs een hangbrug boven een grote plas! 

Mijn kinderen hebben zich toen echt vermaakt met al die leuke speeltoestellen, zowel binnen als buiten. KidsPlaza in Weert is echt een plek waar kinderen van verschillende leeftijden volop kunnen genieten van een dag vol avontuur en plezier, omringd door een veilige en speelse omgeving. 

Adres: Geurtsvenweg 2a, 6006 SN Weert, telefoon: 0495-549 118. Meer informatie vind je op de website.

Tot slot

Bij de allerleukste indoor speeltuinen in Limburg moet je dus zijn voor familieplezier. Ook Brabant heeft leuke overdekte speeltuinen en die zijn niet ver van Limburg.

Of het nu een verjaardagsfeestje is, een familie-uitje of gewoon een weekendactiviteit, deze speeltuinen bieden een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Ik overdrijf dus echt niet als ik eerlijk beken dat ik er altijd naar uit kijk naar de volgende keer dat ik mijn innerlijke kind weer kan loslaten en mag genieten van al het plezier dat ik op luchtkussens heb. 

Is een overdekte speeltuin niets, lees dan ook eens ‘voordelig erop uit met kinderen‘ voor nog meer tips om iets te ondernemen met de kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven