8x leuke indoor speeltuinen Noord-Holland

Klimmen, glijden en springen in een binnenspeeltuin is bij de meeste kinderen een schot in de roos. Vooral bij slecht weer is het een ideaal uitje voor het gezin. Wij gingen op zoek naar de leukste indoor speeltuinen in Noord-Holland.

Indoor speeltuinen Noord-Holland

8x indoor speeltuinen Noord-Holland

Noord-Holland heeft diverse indoor speeltuinen waardoor er voor ieder wat wils is. Denk aan het bekende Ballorig, maar ook Candy Castle, tante Suus en De Holle Bolle Boom. Hieronder een overzicht van de leukste binnenspeeltuinen in deze provincie.

Playground Ballorig

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen naar hartelust spelen in de indoor speeltuinen van Ballorig. Voor peuters is er een apart gedeelte in de indoor speeltuin. Hier kunnen de kleintjes met behulp van de speeltoestellen werken aan ruimtelijke oriëntatie, spierkracht, coördinatie, evenwicht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens hartstikke goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Bij Ballorig kun je je kinderen veilig achterlaten tussen de kleurrijke glijbanen, labyrinten, klimtoestellen en ballenbakken terwijl je zelf van je kopje thee geniet in het restaurant.

In de provincie Noord-Holland is deze indoor speeltuin te vinden in Amsterdam, Beverwijk, Heerhugowaard en Hoorn. 

Ballorig Amsterdam Arena

Adres: Johan Cruijff Boulevard 240, 1101 DJ Amsterdam, telefoon: 020 365 1100. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Amsterdam Gaasperplas

Adres: Valburgdreef 1001, 1108 AW Amsterdam, telefoon: 020 400 0101. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Beverwijk

Adres: Parallelweg 120, 1948 NN Beverwijk, telefoon: 0251 746 046. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Heerhugowaard

Adres: W.M. Dudokweg 1, 1703 DA Heerhugowaard, telefoon: 072 572 3337. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Hoorn

Adres: Wogmergouw 4, 1689 PN Zwaag, telefoon: 0229 210 108. Meer informatie vind je op de website.

Funfestijn

Funfestijn in Medemblik staat gelijk aan plezier voor iedereen. Kinderen kunnen op zo’n 1000 m2 de piraat uithangen op het schateiland. De kleinste kinderen vinden hun vertier in de ballenbak en de grotere in een stoere speelplaats met spannende speeltoestellen.

Is het mooi weer? Buiten vind je nog een speeltuin van circa 500 m2 met voornamelijk natuurlijke materialen. We zeggen bewust ‘voornamelijk’, want de altijd leuke air trampoline ontbreekt natuurlijk niet.

Niet alleen aan de kinderen is gedacht. Voor (groot)ouders en begeleiders staat er een lekkere kop koffie en huisgemaakte taart klaar. Er is gratis wifi, maar voor wie liever even offline blijft liggen er tijdschriften en kranten. Het funfestijn is van dinsdag tot en met zondag van 09:30 uur geopend. 

Adres: Randweg 3, 1671 GG  Medemblik, telefoon: 0227 547 196. Meer informatie vind je op de website.

Candy Castle

Zoet, zoeter, zoetst. Bij Candy Castle waan je je in een grote, roze met groene snoepwinkel. Dit speelparadijs is gevestigd in een gerestaureerde, monumentale kerk in Amsterdam.

De speelstructuur is opgedeeld in een gedeelte dat het meest geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar en een aparte peuterzone voor kindjes van 6 maanden tot en met 4 jaar.

In welke speelzone jouw kind ook speelt, je hebt als ouder altijd zicht op je kinderen. Candy Castle is zeven dagen per week van 09:00 tot 18:00 uur geopend. 

Adres: Erik de Roodestraat 14-16, 3067 GL Amsterdam, telefoon: 085-0487627. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town

Monkey Town mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met indoor speeltuinen in Noord-Holland. Hier vind je namelijk een Monkey Town in Amsterdam, Bussum, Diemen, Purmerend, Schagen, Uitgeest en Uithoorn.

Glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines, voetbalkooien en kinder escape rooms: In dit speelparadijs kunnen kinderen van 1 tot en met 10 jaar eindeloos ravotten. Kinderen tot vier jaar kunnen lekker spelen in de peuterzone.

Bij Monkey Town is de peuterzone zichtbaar vanaf het horecagedeelte, zo kun je je kindje goed in de gaten houden terwijl jij van je kopje koffie geniet. Ook in dit speelparadijs hoef je als (groot)ouder geen entree te betalen.

De openingstijden verschillen per vestiging. Kijk voor de actuele openingstijden van één van de indoor speeltuinen in Noord-Holland op de website van Monkey Town.  

Monkey Town Amsterdam

Adres: Zuidermolenweg 32, 1069 CG Amsterdam, telefoon: 085-0487640. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Bussum

Adres: Zanderijweg 10-12, 1403 XV Bussum, telefoon: 035 – 6920233. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Diemen

Adres: Sniep 26, 1112 AH Diemen, telefoon: 085-0487635. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Purmerend

Adres: Grotenhuysweg 102, 1446 HZ Purmerend, telefoon: 0299-744055. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Schagen

Adres: Groeneweg 1, 1741 TZ Schagen, telefoon: 0224 – 298851. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Uitgeest

Adres: Molenwerf 20, 1911 DB Uitgeest, telefoon: 0251-316 803. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Uithoorn

Adres: Noorddammerweg, 1424 NX De Kwakel, telefoon: 0297-820958. Meer informatie vind je op de website.

Tante Suus

Tante Suus is niet zomaar een indoor speeltuin. Bij Tante Suus ga je namelijk gezellig ‘op visite’. In dit indoor speelparadijs in Heerhugowaard mogen kinderen binnen skeeleren, zandtekeningen maken, verkleden, slijm maken, koekjes bakken, schilderen, pottenbakken, lekker tutten in de beautysalon…

Moeders (en vaders) mogen mee-tutten of helpen, maar ze mogen ook aan de keukentafel aanschuiven voor een kop koffie. Op woensdag, vrijdag en zondag is Tante Suus open voor visite. Voor €8,50 mag je kind vier uur lang lekker spelen.

Voor sommige activiteiten, zoals een tie dye t-shirt, potje slijm of fotolijstje maken, betaal je een klein bedrag extra.

Adres: Hectorlaan 3, 1702 CL Heerhugowaard, telefoon: 072 – 572 07 57. Meer informatie vind je op de website.

VROG: een bijzondere indoor speeltuin in Noord-Holland

Op een urban hotspot in het centrum van Amsterdam vind je een freerunning- en trampolinehal. Stoerder wordt het niet voor je kinderen.

Nu denk je misschien dat dit alleen geschikt is voor iets oudere kinderen, maar dat is niet het geval. Minivrogs (kinderen van 2 tot 6 jaar) kunnen op woensdag- en zaterdagochtend lekker springen met hun ouders tijdens de speciale uren voor jonge jumpers.

Een VROG ticket geeft toegang tot alle trampolines, inclusief de airbag om salto’s te oefenen en de bouncy arena voor een potje mini-voetbal. VROG is geopend van woensdag tot en met zondag. Kijk voor de openingstijden, deze wisselen per dag, op de website van VROG. 

Adres: Mr. Visserplein 7, 1011 RD Amsterdam, telefoon: 020 2614850. Meer informatie vind je op de website.

De Holle Bolle Boom

De Holle Bolle Boom is veel meer dan alleen een indoor speeltuin in Noord-Holland. Hier kunnen kinderen niet alleen spelen, maar ook roetsjen, plonsen en eten.

Een freefall glijbaan, een ballenbak, een donkere glijbaan in de holle boom, een minigaard voor kinderen tot 3 jaar en een babyroom voor de allerjongste bezoekers: er is voor ieder wat wils.

Plonst je kind liever? Holle Bolle Plons is een tropische waterspeeltuin met onder andere een waterglijbaan, lichteffecten en een familieglijbaan. 

De Holle Bolle Boom heeft twee restaurants: pannenkoekenhuis Wafelien en restaurant Het Klokhuis. De Holle Boom in Tuitjenhorn is dagelijks geopend vanaf 09:30 uur.

Adres: Bongerdlaan 3, 1747 CA Tuitjenhorn, telefoon: 0226 39 06 20. Meer informatie vind je op de website.

Speelpark De Goudvis

Speelpark De Goudvis heeft een oud-Hollandse speeltuin van ruim 3,5 hectare groot met onder andere een grote zandbak met klimtoren, trampolines, draaiwip, kabelbanen, schommels, G-Forze, luchtkussens en een klimklauter-piratenschip) en een indoor speeltuin van 2200 m2.

Hier vind je twee speelstructuren van drie etages hoog. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht via de glijbanen naar één van de vijf ballenbakken, slangentrappen of kabelbaan. Ze kunnen een rondvlucht in een helikopter (monorail) maken, springen op de trampolines of sleetje rijden op de rodelbaan.

Voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar) zijn er soft-play attributen in de peuterhoek. Even een lekkere versnapering tussendoor? In het speelparadijs is een cafetaria aanwezig waar eten en drinken besteld kan worden.

Wil je liever wat uitgebreider eten, dan kan dat bij a la carte restaurant De Goudvis. Speelpark De Goudvis in Sint Maartenszee is van woensdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Adres: Zeeweg 91, 1753 BB Sint Maartenszee, telefoon: 0224 – 56 16 71. Meer informatie vind je op de website.

Waar je je kinderen ook mee naar toe neemt, ik wens je heel veel speelplezier in een van de indoor speeltuinen van Noord-Holland! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven