Indoor speeltuinen Overijssel: volop pret en plezier!

Waar vind je indoor speeltuinen in Overijssel? Want wat zijn deze speelparadijzen ideaal om naar toe te gaan bij slecht weer! Heerlijk klimmen, ravotten, glijden en klauteren zonder dat je het koud krijgt of kletsnat wordt.

En pa en ma kunnen je in de gaten houden, terwijl ze ook nog eens van hun kopje koffie op het ‘terras’ genieten! Ook voor kinderfeestjes zijn ze ideaal! Naar welk indoor speelparadijs in Overijssel gaan jullie?

indoor speeltuinen Overijssel

Volop keuze in indoor speeltuinen in Overijssel

Natuurlijk vind je ook in Overijssel de zogenaamde ketens die door het hele land indoor speeltuinen beheren. Ballorig is er één van en in Overijssel zijn er op dit moment vier.

Maar naast de bekende namen kom je ook indoor speelplekken tegen die niet onder een dergelijke grote naam vallen. Met een eigen concept, bijvoorbeeld. Hier vind je de leukste indoor speeltuinen van Overijssel op een rijtje!

Ballorig in Wijhe

Ballorig in Wijhe heeft leuke springkussens, een klimwand en een grote ballenbak. De peuterzone is wat uitgebreider dan meestal en biedt meer speeltoestellen en meer ruimte. Er is voor de oudere kinderen een monorail, een speelfort en eigenlijk gewoon te veel om op te noemen.

Kinderen vanaf twaalf jaar zijn gratis, als ze tenminste niet meespelen. Ook volwassenen en baby’s betalen niets.

Adres: Handelsweg 10, 8131 XX Wijhe. Telefoonnummer: 0570 523 744. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig in Nijverdal

Ballorig Nijverdal behoort eveneens tot de indoor speeltuinen van Overijssel. Er is een peutergedeelte, zodat de kleintjes veilig hun eigen ding kunnen doen. Natuurlijk vind je hier de grote ballenbak en alles wat een indoor speeltuin zo leuk maakt.

De vestiging behoort niet tot de grootste van Ballorig, maar dat mag de pret niet drukken. De reviews zijn hierin verschillend. De één vindt het daardoor te klein, terwijl een ander het juist overzichtelijk vindt.

Adres: Van Den Bergsweg 3, 7442 CK Nijverdal. Telefoonnummer: 0548 611 019. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig in Enschede

Ook in Enschede is een Ballorig speeltuin te vinden. Je kunt hier heerlijk spelen en je kunt zelfs swingen met de lapjeskat.

Je kunt hier springen op de mega trampoline, er is een autocircuit waar je heerlijk kunt crossen en uiteraard heel veel klimtoestellen en andere speelmaterialen staan er voor je klaar om lekker te klauteren en te spelen. Natuurlijk ontbreekt ook het peutergedeelte niet.

Adres: J J Van Deinselaan 30, 7541 PE Enschede. Telefoonnummer: 0534336868. Meer informatie vind je op de website.

Djambo Kidsplay / Ballorig in Zwolle

Djambo kidsplay wordt stap voor stap een Ballorig vestiging, volgens de site van Ballorig zelf. Het spelen blijft echter gelijk. Geschikt tot en met 12 jaar.

Adres: Ossenkamp 6, 8024 AE Zwolle. Telefoonnummer: 038 303 0800. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town in Zwolle

In Zwolle heb je ook nog een Monkey Town. Met een speciale peuterochtend, lasergamen, een escaperoom en trampolines. Let wel even op: bij mooi weer kan er besloten worden dat ze eerder sluiten. Dit zal op de site zelf bekeken moeten worden.

Adres: Grote Voort 13, 8041 AM Zwolle. Telefoonnummer: 038-2100200. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town in Almelo

In Almelo is nog een Monkey Town te vinden. Je hoeft hier niet te reserveren en je mag zelf ook kind zijn, stellen ze! Er zijn verschillende glijbanen, een lasergameruimte, trampolines, een voetbalveld en de peuterhoek is gethematiseerd.

Adres: Woonboulevard 40, 7606 JA Almelo. Telefoonnummer: 0546-781 000. Meer informatie vind je op de website.

FunZone in Enschede (was Avontura)

Bij FunZone (voorheen Avontura) kan je ook binnenspelen in de indoor speeltuin. Deze speeltuin bestaat uit meerdere speelpleinen en daarmee hebben de kinderen dus genoeg te doen. Natuurlijk ontbreekt ook het terras voor de ouders niet.

Je kunt in deze leuke indoor speeltuin attracties vinden, spellen en ieder speelplein heeft zijn eigen thema. Dat maakt het wel zo leuk! Okke en Pi zijn de mascottes die de kinderen zullen vermaken. De speeltuin is geschikt tot en met 12 jaar.

Voor de jonkies is er uiteraard een eigen peuterplek. FunZone is meer dan alleen een indoor speelparadijs. Je kunt er ook nog heel andere dingen gaan doen, zoals Fun Bowlen, Glow Minigolf, trampoline springen en squashen.

Adres: De Reuver 120, 7544 RT Enschede. Telefoonnummer: 053 477 550. Meer informatie vind je op de site.

De Wolventuin in Ommen

De Wolventuin is zowel een restaurant als een speelparadijs. Of eigenlijk zelfs twee restaurants. Je kunt er dus heerlijk spelen én eten. De restaurants zijn een à la carte restaurant en een pannenkoekenrestaurant.

Op woensdagochtend is er peuterochtend in de speeltuin. Onder de indoor speeltuinen in Overijssel is dit toch wel een unieke door zijn opzet. De kleintjes kunnen zich vermaken in Teletubbieland of op ontdekking gaan bij het boerderijplein.

Hier kunnen ze een koe melken of de tractor aanslingeren. Voor de groteren is er heel veel lekker klim- en klauterplezier. En dan is er ook nog de PumpTrack baan buiten. Dit is een fietsbaan met verschillende hoogtes en toffe bochten waar je met een BMX overheen crost.

Adres: Coevorderweg 25,  7737 PE Stegeren (Ommen). Telefoonnummer:  06 3836 4122. Meer informatie vind je op de site.

Indoor speeltuin in Overijssel: het Giga Konijnenhol in Beerze

Spelen, bowlen, zwemmen en naar het theater gaan: het kan allemaal bij Giga Konijnenhol in Beerze. En er is nog meer leuks te beleven, zoals het Avonturenpad.

Wat het speelparadijs betreft: dit is het huis van Bultje het Konijn. Het is dan ook onder de grond! Zo lijkt het dus wel heel echt op een konijnenholletje. Er wordt wel geadviseerd om van tevoren te reserveren vanwege de beperkte capaciteit.

Adres: Kampweg 1, 7736 PK Beerze. Telefoonnummer:  0523 251 398. Meer informatie vind je op de site.

De Flierefluiter in Raalte

De Flierefluiter in Raalte is een leuke speelboerderij en de grootste indoor speeltuin van Overijssel. Ruim 3000m2! Nieuw is de XXL Blokkenschuur. Naast een indoor speeltuin is er ook de buitenspeeltuin, een kinderboerderij met gratis ponyrijden en waterpret. En dat alles met 1 ticket.

De limonade is gratis én je mag zelfs je eigen eten en drinken meenemen. Hoeft niet, want er is wel degelijk horeca aanwezig.

Adres: Hogebroeksweg 15, 8102 RL Raalte. Telefoonnummer: 0572 357 756. Meer informatie vind je op de site.

Kids City in Borne

In Borne kan je spelen bij Kids City. Dit indoor speelparadijs heeft piraten als thema. Het piratenschip is een heerlijke plek om te spelen, geschminkt te worden als een stoere piraat, maar je kunt ook zelfs dansen bij de onderwater disco. Er is een piraten bioscoop en je kunt ook nog de piratenfamilie ontmoeten.

Adres: ’t Wooldrik 4, 7621 AH Borne. Telefoonnummer: 074 267 1131. Meer informatie vind je op de site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven