De leukste indoor speeltuinen Utrecht

Op zoek naar de leukste indoor speeltuinen in Utrecht? Dan zit je hier goed. Of je nu in Woerden, Utrecht, Veenendaal, Houten, Amersfoort of Soesterberg naar een binnenspeeltuin wilt gaan, er zijn heel veel mogelijkheden in de provincie Utrecht.

indoor speeltuinen Utrecht

Indoor speeltuinen Utrecht

Zijn de kinderen vrij en is het slecht weer? Ben je op zoek naar een kinderfeestje waarbij het niet uitmaakt of de zon schijnt, het vriest dat het kraakt of de regen met bakken de lucht uitkomt?

Of wil je gewoon even lekker op woensdagmiddag je kinderen uit laten razen terwijl jij met je vriendin geniet van een kop koffie of nog even je laatste mailtjes wegwerkt? Bij deze indoor speeltuinen in Utrecht moet dat zeker lukken.  

Play-In

Dit speelparadijs in de stad Utrecht is veel meer dan een indoor speeltuin en heeft voor elk kind wat wils. Je vindt hier namelijk een indoor kids paradijs met als thema de onderwaterwereld.

Dit speelparadijs heeft een van de grootste trampolineparken van Europa, klimmuren waarbij altijd professionele begeleiding aanwezig is, escape rooms voor kinderen én volwassenen, minigolf, een arcadehal en disco jump.

Dit voor jong en oud geschikte indoor speelparadijs is maar liefst 6000m2 groot en is dagelijks vanaf 10:00 uur geopend tot 18:00 uur. Op vrijdag en zaterdag kun je er zelfs tot 21:00 uur terecht!

De kosten zijn afhankelijk van het aantal activiteiten dat je afneemt: hoe meer activiteiten je boekt, hoe meer korting je krijgt. 

Adres: Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht, telefoon: 030 209 99 20. Meer informatie vind je op de website.

Indoor speeltuin Utrecht: KidZcity

In een grote fabriekshal aan de Vlampijpstraat in Utrecht vind je KidZcity. Dit indoor attractiepark biedt 5.000 m2 om te klimmen in het kasteel en te klauteren in een groot funhouse met obstakels. Of wil je liever vliegen in een ballonnenmolen, scheuren in botsauto’s en door de jungle gaan met de safari trein?

Ook kun je met kanonnen schieten in een timekeeper, lasergamen, paard rijden (in een carrousel) én je eigen vis tot leven laten komen!

Deze indoor speeltuin in Utrecht is zes dagen per week van 10:00 uur tot 18:00 uur geopend (‘s maandags gesloten) en van tevoren reserveren is verplicht. Dik pluspunt: je mag je eigen en drinken meenemen. 

Adres: Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht, telefoon: 030 242 0042. Meer informatie vind je op de website.

Kinderspeeltuin Ballorig

De indoor speeltuinen in provincie Utrecht van Ballorig zijn er voor alle kinderen tot en met 12 jaar.

De indoor speeltuin heeft een apart gedeelte ingericht voor peuters. Hier kunnen de kleintjes met behulp van de speeltoestellen werken aan ruimtelijke oriëntatie, spierkracht, coördinatie, evenwicht, lenigheid en uithoudingsvermogen.

Niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens hartstikke goed voor de motorische ontwikkeling van je kind.

Bij Ballorig kun je je kinderen veilig achterlaten tussen de kleurrijke glijbanen, labyrinten, klimtoestellen en ballenbakken terwijl je zelf van je kopje koffie geniet in het restaurant. In de provincie Utrecht is deze indoor speeltuin te vinden in Veenendaal, Houten en Utrecht. 

Ballorig Utrecht

Adres: Mississippidreef 22, 3565 CG Utrecht, telefoon: 030 274 5560. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Veenendaal

Adres: Galileistraat 3, 3902 HR Veenendaal, telefoon: 0318 501 060. Meer informatie vind je op de website.

Ballorig Houten

Adres: Tuibrug 3, 3991 LC Houten, telefoon: 030 636 5620. Meer informatie vind je op de website.

Verkeerstuin Amersfoort

Hier spelen we een klein beetje vals. De verkeerstuin is namelijk niet echt een indoor speeltuin in Utrecht, maar een indoor skelterbaan. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken: kinderen tot 12 jaar kunnen naar hartelust binnen skelteren!

Is het mooi weer? Dan gaan de deuren open en kan er ook buiten in de skeltertuin geskelterd worden. Naast skelteren kunnen kinderen hier ook tafelvoetballen en -tennissen, tekenen, kleuren en boekjes lezen.

De Verkeerstuin is geopend op woensdag van 14:30 tot 16:00 uur en op zondag van 14:00 tot 16:00 uur. Omdat het mogelijk wordt gemaakt door een vrijwilligersorganisatie is de toegang gratis. 

Adres: Soesterweg 312, 3812 BH Amersfoort. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town 

Dit is misschien wel de bekendste keten van indoor speeltuinen in Nederland. Monkey Town mocht dan ook niet ontbreken in een lijstje met indoor speeltuinen in Utrecht.

Hier vind je namelijk een Monkey Town in IJsselstein, Amersfoort en Maarssen. Glijbanen, ballenbakken, lasergame arena’s, kindertrampolines, voetbalkooien en kinder escape rooms: in dit speelparadijs kunnen kinderen van 1 tot en met 10 jaar eindeloos ravotten.

Kinderen tot 4 jaar kunnen lekker spelen in de peuterzone. Bij Monkey Town is de peuterzone zichtbaar vanaf horecagedeelte. Hartstikke slim, zo kun je je kleinste goed in de gaten houden terwijl jij van je warme kop thee geniet.

Ook in dit speelparadijs hoef je als ouder/begeleider geen entree te betalen. De openingstijden verschillen per vestiging. Kijk voor de actuele openingstijden van één van de indoor speeltuinen in Utrecht op de website van Monkey Town.   

Monkey Town Amersfoort

Adres: Middelhoefseweg 10, 3819 AA Amersfoort, telefoon: 085-0487670. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Amersfoort-Noord

Adres: Spaceshuttle 20, 3824 ML Amersfoort, telefoon: 033-2100333. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town IJsselstein

Adres: Boerhaaveweg 13, 3401 MN IJsselstein, telefoon: 030-2120301. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Leerdam

Adres: Industrieweg 23, 4143 HP Leerdam, telefoon: 0345 619 494. Meer informatie vind je op de website.

Monkey Town Maarssen

Adres: Safariweg 203, 3605 MD Maarssen, telefoon: 0346-215239. Meer informatie vind je op de website.

Pretfabriek Woerden: een fijne binnenspeeltuin in de provincie Utrecht

In indoor speeltuin De Pretfabriek in Woerden kunnen kinderen spelen, klimmen, klauteren, springen, glijden en nog veel meer. De perfecte locatie voor een leuk gezinsuitje in de buurt van Utrecht en Gouda.

Naast heel veel speeltoestellen heeft De Pretfabriek ook iets dat je niet vaak tegenkomt bij indoor speeltuinen: er is een dark silent disco! Voor slechts 2 euro ontvang je voor een half uur een koptelefoon en dans je de sterren van de hemel!

Wil zelf even relaxen terwijl de kinderen ravotten of dansen? In het restaurant kun je terecht voor een lekkere kop koffie en luxe broodjes, salades en plates. De Pretfabriek is zeven dagen per week geopend van 09:30 tot 8:30 uur.  

Adres: Oostzee 8, 3446 CH Woerden, telefoon: 0348 200 020. Meer informatie vind je op de website.

Jungle Gems

Bij indoor speeltuin Jungle Gems in Zeist kunnen kinderen van 0 tot en met 15 jaar terecht voor een heerlijk dagje speelplezier. De kinderen kunnen klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, glijden van kleurrijke glijbanen, spelen met superlego en springen op trampolines.

Er is een voetbalzone en een super hoge vulkaan om tegenaan te klimmen en vervolgens weer vanaf te glijden. Voor peuters is er een speciaal peutergedeelte met lego blokken, trampoline en een ballenbak.

Kinderen tot 4 jaar kunnen hier, zonder omver gelopen te worden door grotere kinderen, spelen terwijl de ouders achterover geleund kunnen toekijken. Lekker meespelen mag natuurlijk ook. Voor de allerkleinsten is er zelfs een baby zone bij Jungle Gems.

Deze leuke indoor speeltuin in Utrecht beschikt over een restaurant en is dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Niet geheel vanzelfsprekend voor een indoor speeltuin: als ouder of begeleider van kinderen hoef je geen entree te betalen. 

Adres: Aalscholverlaan 5, 3704 GZ Zeist, telefoon: 030 307 5757. Meer informatie vind je op de website.

Indoorspeeltuin Plezier 

Bij Indoorspeeltuin Plezier gaan leren en spelen hand in hand. Deze indoor speeltuin in Soesterberg is ruim en overzichtelijk opgezet.

Handig, want zo wordt het ouders makkelijk gemaakt een oogje in het zeil te houden als de kinderen aan het ravotten zijn in ballenbak, glijden van de glijbanen, hun weg banen door de labyrinten en klimmen in de klimtoestellen.

Plezier is zeven dagen per week van 09:00 tot 7:30 uur geopend. Reserveer je minimaal een dag van tevoren online, dan scheelt je dat een euro per kind aan entreekosten én geeft je voorrang bij drukte.

Mooi weetje: deze indoor speeltuin wordt gerund door een divers team, inclusief getalenteerde, autistische jongeren van Mexa Zorg.

Adres: Stemerdingweg 1A, 3769 CE Soesterberg, telefoon: 0346 215 092. Meer informatie vind je op de website.

Waar je ook naartoe gaat met de kinderen, ik wens jullie heel veel speelplezier! Nieuwsgierig naar de leukste indoor speeltuinen in Brabant? Je vindt ze hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven