Tv meubel inspiratie gezocht vanwege verhuizing

Hoe vreemd kan het allemaal lopen! Drie maanden geleden zeiden Frank en ik nog tegen elkaar dat we lekker blijven wonen waar we wonen. Inmiddels hebben we een ander huis gekocht en gaan we over enkele maanden verhuizen. Vandaar ook dat ik op zoek ben gegaan naar inspiratie voor een industrieel tv meubel… want de kast die nu speciaal voor de tv wordt gemaakt gaat niet passen in ons nieuwe huis…

Een industrieel tv meubel kopen in plaats van onze nieuw ontworpen kast

Ik zal je even kort vertellen hoe het zit. Vier maanden geleden gaven we opdracht aan een meubelmaker om een nieuwe kast te maken voor ons (oude) huis. Met het idee dat we nog jaren hier blijven wonen wilde ik heel graag een industrieel tv meubel in de woonkamer, of beter gezegd: een industriele kast. En zo geschiedde. Bijna dan 😉 .

Ontwerp nieuwe kast

Het ontwerp van onze nieuwe kast hebben we zelf gemaakt. Over de hele breedte van de muur, van onder tot boven zou een betonlook kast gemaakt worden met eiken houten deuren erin. En stoere, brede beunen. Al jaren heb ik iets dergelijks in mijn hoofd en nu gaat het dan gebeuren. Een grote kast waar ook de tv in kan komen te hangen. In een stoer, industrieel uiterlijk. Een meubel waar je eigenlijk de rest van je leven mee kan doen. Als je niet gaat verhuizen tenminste.

industrieel meubel tv

De meubelmaker is in januari gestart met het maken van de tv kast. Drie weken later beslissen we dat we gaan verhuizen. Hoe vreemd kan het lopen allemaal. Aangezien we serieus interesse hadden in het nieuwe huis heb ik uiteraard direct de meubelmaker gebeld. De kast was al nagenoeg klaar, zie hierboven. Alleen het monteren van de kast hebben we nu uitgesteld, de kast zelf staat nog even bij hem op lokatie. Gelukkig kan ons industrieel tv meubel met wat kleine aanpassingen omgevormd worden tot een prachtige nieuwe kast die we in ons nieuwe huis als het goed is wel kwijt kunnen, alhoewel we dat nog eventjes goed moeten uitzoeken.

Heb je nog tips naar aanleiding van onze zelf ontworpen kast dan hoor ik het ook graag. Het deel waar nu de tv ingetekend staat, dat komt straks helemaal open…. lijkt me wel handig om hier ook nog iets mee te doen. Planken er in ofzo?

Industrieel tv meubel inspiratie

Ik heb dan geen industrieel tv meubel meer, want de plek waar de tv komt te hangen in ons nieuwe huis, daar past deze kast zeker niet 😉 . Ik moet dus op zoek naar iets nieuws! En laat ik dat nu helemaal niet zo erg vinden, haha.

Ik ben dus internet en pinterest aan het afstruinen op zoek naar een mooi industrieel tv meubel wat niet te lomp is. Vooral omdat de andere kast die we hebben laten maken redelijk zwaar is wil ik het tv meubel dan juist wat lichter laten ogen.

industrieel tv meubel

1. Een open tv meubel met metaal wat industrieel oogt

Bovenstaande tv meubel vind ik sowieso gaaf. Omdat het helemaal open is kijkt het wat minder zwaar dan onze nieuwe kast. Het enige nadeel is misschien dat er in het grondvlak nogal wat stof ophoopt, denk je niet? Dit tv meubel en meer
industriële tv meubels vind je bij Robuuste Tafels.

Industrieel tv meubel met zware houten balk
Bron: Pinterest Huizedop

2. Industrieel meubel van houten balk

Deze vind ik ook te gek. Oogt wellicht wel wat zwaar door de massief houten balk die gebruikt is, maar door zijn eenvoud vind ik hem toch ook wel erg mooi. Je kan er niet zo heel veel op kwijt, maar dat geeft ook weer rust lijkt me.

Betonnen tv meubel met indutrsiele look
betonnen tv meubel
industrieel tv meubel van beton met houten deurtje en stalen pootjes
Bron: Insta @wonenbychantal, kleur op de muur is Manor House Gray van Vestingh

3. TV meubel van beton

Een mooi betonnen tv meubel geeft ook een hele industriële look natuurlijk. Deze staat op pootjes, maar aan de muur bevestigd zou ik dan zelf ook heel mooi vinden. Op zo’n manier dat je er onderdoor kan stofzuigen bijvoorbeeld? Ik vraag me alleen of of dat niet te zwaar wordt, weet iemand dat?

De onderste staat weliswaar toch weer op de grond, maar is ook wel echt industrieel. Eronder schoonmaken moet met een dweil ofzo lijkt me.

Verder heb ik ook een diy gevonden voor het opknappen van een bestaand tv meubel in betonlook. Misschien is dat nog wat.

hangend tv meubel, industrieel

4. Hangend tv meubel, een frisse variant

Dit tv meubel is wel weer op maat gemaakt aangezien hij ook combineert met de open haard. Bij ons kan dat niet in deze vorm, want wij hebben straks een houtkachel die los staat. Wel makkelijk schoonmaken zo!

tv meubel met stalen poten en houten plank

5. Mooi model tv meubel met staal

Het hout van dit tv meubel is me net wat te glad, maar het oogt wel industrieel met die poten eronder. Misschien met een iets ander houten blad erop, dan zie ik hem wel in onze kamer staan. Gevonden op Pinterest als je zoekt op ‘industrieel tv meubel diy’.

Hangend tv meubel of niet?

Ik vind zelf een hangend tv meubel wel heel handig in verband met schoonmaken. Ik ben niet zo’n poets, dus als ik snel en makkelijk de vloer kan dweilen dan word ik daar wel blij van. Aan de andere kant kan je met een hangend meubel niet meer variëren natuurlijk. Als het hangt dan hangt het en kan je niet veranderen. Frank ziet me al aankomen 😉 .

Wat zou jij doen, welk industrieel tv meubel vind je het mooiste en hangend of staand? Let me know!

14 gedachten over “Tv meubel inspiratie gezocht vanwege verhuizing”

 1. Bonjour je suis intéressé par le meuble en poutre TV moi il me faudrait le dimensions 100 cm de longueur pourriez-vous me dire le prix merci

 2. Beste Joyce, ik ben verliefd op de houten plank die op de witte Ikea Besta is bevestigd. Enig idee waar ik zo’n plank kan kopen? Groetjes, Margo.

 3. Hoi Joyce,

  Een hele andere vraag. Welke kleur zit er op de muur bij nr. 2 de laatste foto.

  Overigens is het tv meubel ook super mooi 😉

  Met vriendelijk groet,

  Esther

 4. Hi Joyce, mij trekt no. 3 meer: heel praktisch door de lade en toch open. Wel vraag ik mij af waar de geluidsboxen moeten. Als die ernaast komen is het al snel een gevaarte.
  Groet, Cathy

  1. Dankjewel voor je reactie Cathy, ik vind nr 3 ook echt prachtig. Je hebt gelijk, met geluidsboxen ernaast kan het een heel ding worden. We gaan de tv tegen de muur aan hangen met een soundbar eronder, 2 andere geluidsboxen komen dan aan de overzijde bij de bank, dus ik hoop dat het dan wel meevalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven