Prachtige industriële eetkamerstoelen onder de € 100,00

Op zoek naar nieuwe industriële eetkamerstoelen kwam ik een aantal prachtige exemplaren tegen die qua prijs ook nog wel meevallen. Onder de € 100,00 per stuk in ieder geval. Nu hebben de meeste mensen een eetkamertafel waar minimaal 6 stoelen bij passen, dus hoe goedkoper de eetkamerstoelen per stuk zijn, des te voordeliger is het totaalplaatje.

Alatri eetkamerstoelen industrieel

Industriële eetkamerstoelen onder de € 100,00

Onze vorige eetkamerstoelen kosten € 150,00 per stuk. Samen met de eetkamerbank van Be Pure Home kwam die set op een totaalbedrag uit van € 850,00. Dat is best wel wat natuurlijk. Aangezien ik het ontzettend leuk vind om zo nu en dan wat te veranderen in mijn interieur én we graag terug wilden naar zes stoelen in de eetkamer in plaats van drie stoelen en een bank ben ik rond gaan snuffelen. Hieronder mijn resultaat van de industriële stoelen in de eetkamer onder de € 100,00 per stuk.

industriële eetkamerstoelen

Bovenstaande eetkamerstoelen vind je bij Pronto.

Ik begin met de industriële eetkamerstoelen die we -na het nodige speurwerk- uiteindelijk zelf hebben uitgekozen. De Alatri eetkamerstoel van Pronto Wonen, zoals hierboven staat afgebeeld. Ik heb deze eetkamerstoelen met name uitgekozen vanwege de industriële look, maar ook vanwege de ‘eenvoud’. Zonder al te veel frutsels is deze stoere stoel wat mij betreft de ideale basis om mee te variëren. Ik vind ook het stiksel dat over de stoel loopt zo stoer, zie hieronder.

Industriële eetkamerstoel, zwart met stoere stiknaad en stalen onderstel

Ze staan nu nog bij onze bombastische eettafel (check hieronder), maar ook daar ga ik nog een keer voor verder kijken.

eetkamertafel met zwarte pu leren stoelen en industriële look
Eetkamerstoelen en bank van Be Pure Home

Hierboven zie je in ieder geval het verschil tussen beide type stoelen en de eetkamerbank. Wat een ander model stoel met de ruimte kan doen hè. Het ziet er nu een stuk ruimtelijker uit.

Note to myself: het wordt wél tijd om de binnendeuren te vervangen/schilderen en de lambrisering er in de keuken af te halen om echt een industriële look te creëren, haha.

Industrïele stoel voor de eetkamer met stoffen bekleding

Stoere stoelen met zachte touch

Bij het zoeken naar de juiste stoelen voor onze eetkamer heb ik getwijfeld tussen de Alatri en de Vitani stoel van Pronto Wonen van hierboven. Ook de prijs van deze eetkamerstoel ligt ver onder de € 100,00. Ik vind de industriële uitstraling van deze eetkamerstoel ook heel mooi, maar ben uiteindelijk afgehaakt vanwege de stoffen bekleding op de stoel. Met opgroeiende kinderen, een hond en 3 katten leek het mij beter om voor een luxe lederlook (PU leer) variant te gaan.

industriele eetkamerstoelen, model parantino

Bovenstaande stoelen vallen ook in de categorie industrieel door het gebruik van staal in het onderstel, maar ook door de vorm ervan.

kuipstoelen met velvet bekleding en stalen onderstel
Bron: Pinterest

Robuust staal combineren met een stofje of leder geeft direct het gewenste effect voor een industriële look aan de eettafel. Bovenstaande stoelen lijken trouwens qua model heel erg op de stoelen die wij nu hebben, maar dan met velvet bekleding. Ook mooi. Je ziet ook direct dat het velvet een ‘verzachting’ geeft aan de industriële eetkamerstoelen. Leuk detail om ook verschillende kleuren te combineren. Ik ben zelf altijd bang dat ik daar op uitgekeken raak. Heb jij daar ook last van?

eetkamerstoel in zwart met stalen onderstel
Ook een heel industriële look bij deze eetkamerstoel, maar wel een druk onderstel, bron: Pinterest
kuipstoel, modern industrieel in zwart
Bron: Pinterest

Kuipstoelen met een industriële look

Ook kuipstoelen kunnen het gewenste effect geven. Naast de industriële look die deze eetkamerstoelen hebben ogen ze ook modern. Ze vallen daarbij ook net binnen het gestelde budget. Bovenstaande kuipstoelen hebben vooral een industriële touch door de kleur en door het onderstel. Heb je een onderstel van hout bij zo’n kuipstoel dan is het meer industrieel met een landelijke touch zoals hieronder.

kuipstoelen met hout, scandinavische look
Bron: Pinterest
eetkamerstoelen met grijze stoffen bekleding en stalen onderstel
Bron: Pinterest
stretto eetkamerstoelen industrieel

Zoals je ziet zit het ‘industriële’ hem bij eetkamerstoelen veelal in het gebruik van een stalen onderstel. De zitting maakt dat de eetkamerstoel een harde Industrïele look krijgt, of een zachtere uitstraling. In het laatste geval kan je deze stoelen ook goed met landelijk en modern combineren in je inrichting. Je kan er uiteindelijk alle kanten mee op.

Industriële eetkamerstoelen met wieltjes

Heel verleidelijk, die wieltjes onder je eetkamerstoelen. Ze hebben ze wel in een industriële look and feel, maar de keuze is niet echt heel ruim te noemen. Vaak kom je op een zelfde soort model uit, zoals hieronder de Kuipstoel Lucide, een betaalbare variant.

Niet betaalbaar, maar wél heel mooi is de onderstaande eetkamerstoel. Rond de € 450,00 per stuk, dus alleen voor de echte liefhebber met een goed gevulde portemonnee. Maar ik wil hem toch even laten zien… mooi hè!

prachtige leren eetkamerstoelen op wieltjes
Bron: Pinterest

Welke stoelen vind jij het mooiste voor in je eetkamer?

1 gedachte over “Prachtige industriële eetkamerstoelen onder de € 100,00”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven