Industriële lampen: echte blikvangers in een stoer interieur

Industrieel design is helemaal hip. Misschien is het helemaal niks voor jou… En in dat geval kan je dit blog over industriële lampen beter eventjes overslaan. Of een andere optie: mix stijlen waardoor het geheel toch een zachtere uitstraling krijgt.

Maarre, dat gaan wij nu even niet doen! We gaan namelijk weer eens lekker rondsnuffelen in de wereld van industrial design. Een stoere, robuuste look die tóch warm en stijlvol is. Ben jij ook fan van deze interieurstijl? Dan zit je hier wél helemaal goed.

industriële lampen

We gaan je namelijk volop inspiratie geven op het gebied van industriële lampen. En als je net zo fan bent van dit design als wij zal je ongetwijfeld ook het licht zien!

Industrieel: wat nou kil?

Het industriële design is misschien iets waar veel mensen even aan hebben moeten wennen. We zijn op interieur gebied ook wel een behoorlijk andere richting ingeslagen. Vroeger, in grootmoeders tijd, werd het ongetwijfeld als lichtelijk armoedig gezien als je een oude fabriekslamp boven de eettafel hing. Maar tegenwoordig zijn industriële lampen helemaal trendy.

Niet is minder waar natuurlijk… Er is helemaal niks armoedigs aan een industriële inrichting. En kil of ongezellig hoeft het zéker ook niet te zijn. Bovendien kan je nog steeds lekker combineren met verschillende materialen.

Denk aan staal, of hout of touw bijvoorbeeld, dat perfect binnen deze look past. Hoeven we jou eigenlijk helemaal niet meer te overtuigen van de schoonheid van industrial design? Maar ben je wel benieuwd naar mooie lichtbronnen, die bij je inrichting passen? Bekijk dan de industriële lampen hieronder.

Geschikt voor woonkamer, keuken, maar ook leuk als exclusieve videlampen.

Deze zijn ook vet gaaf! Gevonden op Pinterest, van Etsy, maar niet meer leverbaar helaas

Industriële lampen uit oude fabrieken of nieuw uit de doos

Wist je dat veel industriële lampen uit fabrieken in Rusland komen? Maar ze misstaan niet in het gemiddelde Hollandse huishouden! Ook bij een Scandinavisch design of minimalistisch interieur passen deze industriële lampen heel mooi. En je haalt er meteen een echte blikvanger mee in huis.

Lampen in de industriële stijl staan bekend om hun unieke look, en geven de kamer echt een stukje karakter. Hierbij kan je dus voor écht oud kiezen, maar ook voor industrieel in een nieuw jasje zoals de lamp die je hieronder op de foto ziet.

betonlook hanglamp, industriële hanglampen met een stoere touch

Bovenstaande industriële hanglamp vond ik gewoon online, maar ik ga hem zelf proberen te ‘maken’. Wij hebben nog een soortgelijk model hangen in rvs variant (ook industrieel natuurlijk) die ik met beton ciré wil gaan behandelen.

Industriële hanglampen in betonlook of staal

Ben je nog op zoek naar een lamp voor boven de eet- of salontafel? Kijk dan eens naar industriële hanglampen. Je vindt ze in allerlei soorten en maten.

open hanglamp van staal

Bij bovenstaande industriële hanglamp kan je goed zien wat er zo typerend is voor de industrial look. Een robuuste uitstraling, die wordt gecreëerd door het gebruik van “stoere” materialen. Gietijzer, aluminium, zink en staal worden veel gebruikt. Hout zorgt dan weer voor een ‘zachtere touch’, maar kan ook nog steeds heel goed bij industrieel passen.

Staande industriële lampen

Op zoek naar een staande lichtbron in plaats van een hanglamp? Dan kan je ook je hart ophalen, als je fan bent van de industriële look. Industriële lampen bestaan immers in alle soorten en maten.

Zo heeft Joyce bijvoorbeeld een type oude fabriekslamp in huis (maar dan nieuw uit de doos). Houd jij wel van een robuuste uitstraling, en een lamp die een echte blikvanger vormt? Dan zullen onderstaande exemplaren je vast aanspreken.

Bekijk bovenstaand model maar eens. Ook heel mooi in een minimalistische of strakke inrichting. Maar een typische industriële lamp! Hij combineert vooral erg mooi in een interieur waar al meer donkere metalen in voorkomen.

Maar, zoals je ziet, ook erg mooi bij leer of hout. De driepoot staander komt veel terug bij industriële lampen. Is het geheel je toch íets te robuust en ga je liever voor iets fijners? Dan is het volgende voorbeeld misschien meer jouw stijl.

Het model hierboven is weer wat subtieler. Ideaal als je van industriële lampen houdt, maar je ze liever niet te grof hebt. Ook dit exemplaar past heel mooi in een industrieel interieur. Een staande lamp industrieel kan dus ook best wat fijner. Welke van bovenstaande lampen vind je zelf ‘het fijnst’?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven