Een industriële woonstijl doorvoeren in je huis met 6 tips

Hou je van het pimpen van je interieur, of ben je van het regelmatig wisselen van je woonstijl, dan is dit artikel wellicht wat voor jou. Hier vind je namelijk 6 tips waarmee je op een redelijk eenvoudige manier een industriële woonstijl kan creëren. Zonder dat je gelijk je hele interieur hoeft te vervangen!

industriële woonstijl

6 tips voor het simpel doorvoeren van een industriële woonstijl

Ik hou er zelf van om regelmatig te wisselen in huis. Niet per se met de meubels, maar vooral qua stijl. En om dan zomaar iedere keer nieuwe meubels aan te schaffen, dat zit er natuurlijk niet in.

Maar als je een beetje creatief nadenkt dan kan je al met kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je een industriële woonstijl creërt zonder dat je veel hak- en breekwerk hoeft te verrichten, of veel geld hoeft uit te geven.

Welke materialen zie je vaak terug in een industrieel interieur?

De materialen die je vaak ziet terugkomen bij een industriële woonstijl zijn beton, staal, hout, steen en glas. Met name de drie eerstgenoemde zijn veruit favoriet als men deze stijl wil creëren.

Zo hebben wij bijvoorbeeld tijdens onze verbouwing stalen balken in het plafond laten plaatsen als latei om een overspanning op te vangen. Deze hebben we gewoon in de originele vorm toegepast, waardoor je meteen een industriële uitstraling hebt. Nu doe je dit natuurlijk alleen in een grote verbouwing, maar het is maar even om aan te geven welke materialen lekker passen.

Welke producten kan je goed toepassen in deze interieurstijl?

Als ik denk aan een industriële woonstijl dan komen er een aantal verschillende voorbeelden naar voren. Denk bijvoorbeeld aan oude fabriekshallen die vaak een industriële uitstraling hebben. Of aan de manier waarop een atelier vaak is vormgegeven.

Ga je met dat beeld in je achterhoofd aan de slag in je eigen huis, dan weet je zeker dat je de juiste uitstraling neerzet. Onderstaande aanpassingen en producten kunnen je binnen notime helpen met die industriële stijl in je huis.

Ga dus lekker aan de slag met onderstaande tips en maak van jouw huis een thuis waar jij je weer helemaal happy voelt met je interieur.

1. Maak zelf een zwarte room divider in je industriële woonstijl

Door zelf een room divider te maken en deze zwart te verven kan je op een heel eenvoudige manier de industriële woonstijl verder doorvoeren in je woonkamer.

Bovenstaande room dividers zijn vrij eenvoudig te maken met wat hout. Verf ze daarna zwart en je hebt direct een stoere look gecreëerd.

2. Je deur vervangen door een stalen deur

Je kent ze ongetwijfeld al, de stalen deuren. Deze deuren zijn enorm in trek en geven per direct je woonstijl een industriële uitstraling. Wij hebben ze zelf ook in huis, een gewone stalen deur en een stalen schuifdeur.

Maar wist je dat ze ook stalen opdekdeuren hebben? En dat is goed nieuws als je zonder al te veel installatiegedoe een deur wilt vervangen in een stalen deur. Want bij opdekdeuren kan het kozijn gewoon blijven zitten!

3. Vervang wat van je lampen naar een industriële look

Al je meubels vervangen is vaak een no go. Niet alleen is het verre van duurzaam, vaak laat je budget je ook niet toe. Maar met het vervangen van bijvoorbeeld een bepaalde staande lamp naar een industrieel exemplaar krijg je al een totaal andere sfeer in huis.

Of kies bijvoorbeeld een andere hanglamp boven je eettafel die past binnen een industriële woonstijl.

De uitgave die je doet is dan te overzien, maar je hebt wel een heel ander beeld.

zwarte betonlook muur

4. Ga aan de slag met een pot verf voor een industriële woonstijl

Met verf kan je ook al heel veel bereiken als je een industriële woonstijl ambieert.

Zo heb ik bijvoorbeeld op mijn witte muren een vlak in zwart geschilderd. Door hier te kiezen voor een zwarte betonlook verf op de muur krijg je een soort vintage vale uitstraling die heel goed past bij industriële sferen.

Maar ook een houten salontafel kan je meer industrieel maken door bijvoorbeeld het onderstel zwart te verven. Dan lijkt het van staal zonder dat je er verder iets aan hoeft te doen.

eettafel betonlook

5. Betonciré toepassen in huis

Ken je mijn DIY met beton ciré? Ik heb zelf mijn eettafel met beton ciré behandeld en ook de vensterbanken. De eettafel had een houten blad maar door de betonlook past hij gelijk veel beter bij de industriële woonstijl.

En ja, je moet misschien even over een drempel heen, maar als ik het kan, kan jij het ook hoor. Neem er gewoon even de tijd voor, en lees mijn blog hierover eerst even zodat je weet wat je kan verwachten.

6. Marktplaats artikelen oude stijl

Je hoeft voor een nieuwe woonstijl echt niet altijd nieuwe industriële meubels te kopen. Check gewoon regelmatig Marktplaats om te kijken of er iets in een passende stijl te vinden is.

Denk bijvoorbeeld aan oude fabriekslampen, of een kraan voor in de keuken. Of wat denk je van een oude stoere spiegel in een zwart frame? (Ook deze kan je trouwens zelf maken als je wilt).

En het allermooiste? Een oude werkbank waar iemand vanaf wil. Door zo’n oude werkbank in je kamer te zetten en deze bijvoorbeeld als bureautje te gebruiken is een industriële woonstijl snel binnen handbereik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven