Infused water is hip en kerngezond – en zo maak je gezond ook lekker

Infused water, dat is toch water met een smaakje? Met andere woorden: gewoon limonade? Nou, niet helemaal dus. Sinds een aantal jaren is infused water helemaal hot. Je kent het ongetwijfeld wel. En eerlijk is eerlijk, hier gaat er geen verjaardag meer voorbij zonder dat er een karaf met infused water op tafel staat. De speciale flesjes waar je je watertje mét wat extra’s in maakt zijn overal te koop. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon in een glas klaarmaken, of luiever nog in een karaf zodat het lekker lang kan trekken.

infused water

Infused water, met of zonder bubbels en andere extra’s

Of je nu houdt van gewoon plat water, of je drinkt liever bruiswater uit de fles of via de sodastream. Een infused variant is altijd lekker. Ook als mocktail is het een groot succes trouwens.

If life gives you lemons: het verschil tussen infused water en limonade

Limonade is van oorsprong zoetgemaakt citroensap. Waarschijnlijk stamt het Nederlandse woord van het Italiaanse citroenwater ‘limonata’, (niet te verwarren met limoen). In Frankrijk is Citron Pressé nog alom verkrijgbaar in café en op terras, vaak gezoet met suiker. Later is deze naam overgegaan naar drankjes met andere vruchtensmaken naast citroen, zoals: sinaasappel (ranja), granaatappel (grenadine) en pruim (Reine Claude).

De basis van limonade is fruit met water. De huidige trends van gezonder leven hebben invloed en laten het gezoete aspect weg waardoor infused water ontstond. Geen suiker en zoetstof meer. We drinken puur. Af en toe een koude cola is natuurlijk lekker, maar als je de rest van de tijd liever wat rustiger aan doet met de suikers is infused water een goed idee. En nog goed voor de portemonnee ook.

Infused water met fruit of groente

De term ”infused water” is in Amerika inmiddels niet meer weg te denken, en ook in Nederland al behoorlijk bekend geraakt. Infused water is water (met of zonder koolzuur) met smaak en kleur door fruit, kruiden of zelfs groente.

Als je ‘s morgens een grote kan klaarmaakt trekt de smaak er lekker in en heb je voor de hele dag heerlijk en voedzaam water. Je hebt honderden combinaties en je kunt lekker experimenteren. Infused water kent veel voordelen; het is calorie-arm, veel smaakvoller dan gewoon water. Het is gezond omdat je het zelf maakt. De fabrikant heeft er dus geen rare toevoegingen in kunnen stoppen. En als je het recept hieronder volg komt het met jou als ‘producent’ ook wel goed.

Zomers water met citrus-prik

Een verfrissende dorstlesser is een groot glas vullen met het sap van een versgeperste citrusvrucht. Doe er veel koel bronwater bij. Serveer het met ijsblokjes en een takje muntblaadjes. En klaar is je watertje! Nobody said it was hard. En dit drankje lest de dorst trouwens ook prima in de winter. Na het sporten is het echt een aanrader. Hoe maak jij je infused water zelf het liefst? Drink jij trouwens voldoende van dit soort water op een dag (liefts minimaal 6 glazen), dan kan je de Alka thee ook wel achterwege laten. Je spoelt je lichaam dan al voldoende door.

infused water voor onderweg

Infused water voor onderweg, een lekker en gezond alternatief voor coffee to go 😉

De coffee to go is inmiddels overal een begrip. Maar wil je beter voor jezelf zorgen dan is het veel slimmer om een infused water to go mee te nemen voor onderweg. Zo weet je zeker dat je voldoende vocht binnenkrijgt gedurende de dag. En zeg nu zelf, die koffi in een thermoskannetje is na 2 uurtjes ook niet echt lekker meer toch? Dat kunnen we van infused water niet zeggen.

En zo kwam ik op een leuk idee. Mijn vaste klanten eens geen fles wijn aanbieden met de kerst, maar drinkflessen bedrukken om weg te geven, met een tof boekje erbij met infused water recepten.

Ik denk er nog over of dat ik zelf een boekje ga ontwerpen of dat we gewoon een bestaand ‘infused water’ boekje erbij doen. Maar zelf ontwerpen is natuurlijk wel leuker. Zo kunnen mijn klanten iedere dag aan me denken als ze onderweg zijn en genieten van de lekkerste watertjes 😉 .

5 lekkere infused water recepten

Wil jij graag een lekker watertje maken? Probeer dan onderstaande uitprobeersels van mij, succes gegarandeerd.

  1. Een karaf water met citroen, munt en limoen
  2. Water met appelstukjes en een kaneelstokje
  3. Aardbei, citroen en basilicum toevoegen aan ruim water
  4. Komkommer, sinaasappel en munt
  5. Citroen en framboos gemengd met water

Je kan ook voor een heel andere variant kiezen, bijvoorbeeld in de trant van kokos en ananas ofzo, maar persoonlijk vind ik dat niet friis genoeg. Welke variant infused water heeft jouw voorkeur?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven