5x hoe vrouwen met een inhaalslag bezig zijn richting ‘de man’

Het glazen plafond, de kunst van het baren en de emomuts. Met grote regelmaat wordt er geschreven over vrouwen versus mannen en in veel gevallen lijkt het erop dat het vrouwvolk de mannen voor zich zou moeten laten gaan. But NO MORE! Welke inhaalslag vrouwen aan het maken zijn en op welke manier lees je hieronder.

5 redenen waarom vrouwen met een inhaalslag bezig zijn

inhaalslag vrouwen

De harde schijf van vrouwen

Algemeen bekend is dat vrouwen ALLES onthouden. En daarmee bedoel ik dan ook ALLES. Zij weet exact wat haar partner 3 jaar geleden op 12 Februari tegen haar zei toen er een kleine opschudding in huis ontstond. En hij moet niet denken dat hij daar nu zomaar iets over kan roepen zonder daarmee om zijn oren geslagen te worden. Iets met ‘oude koeien’ en een ‘sloot’ of zoiets 😉 . Ontstaat er een discussie? Dan zal de vrouw die op ieder punt met feiten kunnen weerleggen. Dankzij haar geheugen. Met uitzonderingen van de vrouwen die lijden aan zwangerschapsdementie uiteraard.

Vrouwen hebben een hogere pijngrens dan mannen

Hier sta ik vierkant achter en ik heb dit dan ook al aardig wat keren uit mijn mond laten komen. Het is niet voor niets zo dat de vrouw bevalt, toch? Maar niets blijkt minder waar. Er is namelijk een onderzoek dat uitwijst dat mannen meer pijn kunnen hebben dan vrouwen.

Hierbij hanteer ik echter de kop-in-het-zand techniek… en als het écht zo is? Dan gooien we het er gewoon op dat de vrouwen er beter in zijn om de pijn te vermijden. Dat vind ik ook een pré. Angst voor pijn zou namelijk een CEO quality zijn!

De emomuts

Ja en daar is hij dan. De emomuts. Zo wordt het vrouwvolk vaak gezien in de ogen van mannen. Laten we alleen niet vergeten dat dit karaktertrekje zorgt voor een soort van empatisch vermogen waar vrouwen in veel functies enorm baat bij hebben. Het inlevingsvermogen en de emotionele intelligentie die vrouwen hebben komt vooral in de huidige economie goed tot haar recht. Now, who’s the boss ???

Niet veel uren maken maar slim je uren indelen

Denk jij dat het draait om het maken van de meeste uren? Fout! Natuurlijk niet. Een vrouw die werkt in een drukke, verantwoordelijke functie maar die ook de kinderen van het kinderdagverblijf moet halen, die zal ervoor zorgen dat ze haar werk voor die dag af heeft. Door efficiënter te werken. In minder uren doet ze waarschijnlijk hetzelfde werk als haar mannelijke collega, door goed te plannen, om vervolgens als rasechte manager door te stomen naar haar gezin, voor de volgende taak.

Vrouwen zijn trouwer

Loyaliteit loont. Op den duur. Ook al denk je nu misschien dat dat niet zo is… trouwe honden hoeven niets goed te maken bij hun baas. Op de lange termijn zal een baasje dan ook meer tevreden zijn over de loyale variant dan over de wispelturige… denk daar maar eens over na 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven