Inrichting in huis; een vloerkleed is nogal sfeerbepalend voor je inrichting

Deze tijd van het jaar doet altijd iets met me. Ik heb behoefte aan een -deels- nieuwe inrichting in huis omdat we net uit de drukke feestmaand komen. Ik wil het huis graag ‘opschonen’, de kerstdecoratie er allemaal uit, wat nieuw groen erin en eventueel wat frisse kleuren in het interieur. Herken je dat? Dat je na deze drukke maanden behoefte hebt aan rust in de inrichting van je huis? Toch speelt nog steeds gezelligheid en warmte in het interieur een grote rol omdat we nog in de koude periode zitten. Een van de moeilijkste dingen hierin vind ik het vloerkleed in onze woonkamer.

In de tijd dat we een houten vloer hadden, hadden we helemaal geen vloerkleed in de woonkamer liggen, en ook met de gietvloer hebben we lang een ‘kale’ vloer gehad. Vond ik prima. Dit paste bij de inrichting in huis en bovendien hebben we jaren een grote houten salontafel op wielen in de woonkamer gehad die een behoorlijk deel van de vloer ‘wegnam’.

Inrichting in huis, welk vloerkleed past het mooiste?

Een tijdje geleden heb ik de salontafel uit de woonkamer verbannen. Hij staat nu nog in de weg op mijn kantoor en ik weet eerlijk gezegd nog niet wat ik ermee wil. Wegdoen? Bewaren voor onder de veranda en daar een lekkere zit maken voor als het lekker weer wordt? Geen idee. Hij staat hier waarschijnlijk nog wel even in de weg dus.

Afijn, dat terzijde.

Nu de grote salontafel plaats heeft gemaakt voor twee kleinere tafeltjes met een glazen blad past een vloerkleed in de inrichting van de woonkamer ook mooi. Anders is er teveel grijze gietvloer zichtbaar. Het breekt de vloer een beetje en geeft een warmere uitstraling, precies waar ik behoefte aan heb. Een mooi vloerkleed uitkiezen is echter géén kattepis, dat blijkt wel.

Lees ook: Shutters of jaloezieën, de voordelen en nadelen

Inmiddels heb ik dus drie vloerkleden. En maar plek voor eentje. Ik neem de vloerkleden die ik heb even met je door en ben benieuwd wat jij ervan vindt.

inrichting in huis vloerkleed

1. Soort perzisch tapijt

Geen echt perzisch tapijt hoor, maar wel een beetje dezelfde look and feel. Alleen dan in grijstinten. Dit tapijt heb ik in een opwelling gekocht omdat ik de kale gietvloer beu was in de herfstperiode. Bij de Karwei notabene, terwijl we daar eigenlijk voor iets anders waren. Ik zag hem opgerold staan en hoefde er niet lang over na te denken. Bij gebrek aan beter moest deze voorlopig maar in onze woonkamer komen.

2. Een Kilim rug van Kindred Spirits

Helemaal verliefd op de kleden van Kindred Spirits heb ik er daar inmiddels ook eentje van. Vloerkleden die handgeweven zijn en een traditionele uitstraling hebben van een andere cultuur. Ze hebben verschillende varianten en afmetingen. En allerlei kleurcombinaties. Bij de inrichting van het huis hierboven vind ik zo’n kleed helemaal te gek. Maar ook bij een heel modern interieur vind ik ze erg mooi en sfeervol. Ze zijn echter ook overduidelijk aanwezig. Dat geeft uiteraard niets, maar aangezien de stoelen in onze woonkamer ook al overduidelijk aanwezig zijn vind ik die combi niet helemaal te gek. Daar heb ik me dus een beetje in vergist, of vind jij dit wel kunnen?

inrichting in huis kilim rug kindred

Nu ben ik -in mijn hoofd- al een andere ruimte in huis aan het restylen, dus zodra die ruimte ook echt leeg is zou deze mooie Kilim floor rug uiteindelijk daar ook kunnen liggen. Of ik moet mijn koeiestoelen ergens anders neerzetten, maar dat wil ik eigenlijk ook niet.

Zelf op zoek naar zo’n sfeervol tapijt? Hou er voor het maken van een goede keuze dan rekening mee dat de kleuren in het echt wat intenser zijn dan op de website.

Lees ook: Play&Go speelgoedzak en speelkleed ineen

3. Een Zebra tapijt

Last but not least heb ik twee maanden geleden een Zebra vloerkleed gekocht voor in de woonkamer. Deze vind ik zelf beter passen bij de inrichting in huis, met name de tafeltjes die we inmiddels hebben en de stoelen. Dit Zebra vloerkleed komt bij de Kwantum vandaan en is gewoon van geweven katoen. Geen echt zebra vel uiteraard! Ik vind het super geinig staan, alhoewel het misschien ietwat druk is,maar ik ben er wel blij mee.

shutters of jaloezieën

Het feit dat het kleed niet al te dik is zorgt er ook voor dat de tafeltjes gewoon makkelijk stabiel blijven staan. Ze hebben ook bij de Kwantum overigens erg veel verschillende vloerkleden beschikbaar, en helemaal niet zo duur. Heb jij eens behoefte aan iets nieuws dan zou ik hier ook zeker even checken.

Je ziet in ieder geval wel overduidelijk hoe de inrichting in huis bepaald wordt door de keuze van het vloerkleed, zie je? Welke vloerkleed vind jij op dit moment het mooiste staan?

2 gedachten over “Inrichting in huis; een vloerkleed is nogal sfeerbepalend voor je inrichting”

  1. Oooh, zo herkenbaar dit hahaha, ik ben ook al-tijd aan het klieren en veranderen met mijn interieur. Heerlijk! Ik heb laatst een nieuw vintage vloerkleed bij Wehkamp gekocht waar ik helemaal weg van ben. Van de kleden die ik bij jou zie zou ik voor kleed 1 of 3 kiezen. 1 vind ik heel mooi blenden met de rest van de kleuren in je woonkamer en 3 vind ik weer heel mooi staan door de zwarte accenten die ook in de tafeltjes terugkomen. Succes met je keuze en anders gewoon lekker elk seizoen wisselen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven