Insanity is insane … Suus daagt me uit

En ik heb JA gezegd…

Je zal wel denken… waar gaat dit over! Nou daar ben ik nog niet helemaal uit :). Insanity, that’s the drill.

Volgens mij ben ik zo’n standaard sportmeisje. Zo’n meisje dat bij tijd en wijlen fanatiek is, maar daar ook met regelmaat wat tussen laat komen. Ik kan enorm opgaan in fanatiek sporten als ik eenmaal de drive gevonden heb. Heb in het verleden 2 paarden gehad en was dan van 19.00 tot 23.00 aan het sporten, ieder dag, week in week uit. Maar dat is al jaren geleden. In de tussentijd heb ik nog jaren getennist maar ook dat behoort tot de verleden tijd. Vorig jaar nog besloot ik om fanatiek te gaan hardlopen. In het voorjaar tot en met de vakantie ging ik fanatiek van start en dat werkte prima voor me. Totdat ik in Frankrijk met hetzelfde enthousiasme heuvel op, heuvel af ging en daarbij een knieblessure en scheenbeenblessure opliep. Dat was even klaar dus.

Dan maar naar de sportschool. Dat ging lekker. 3 keer per week en ik verloor kilo’s en merkte dat ik strakker in mijn vel kwam te zitten. Fijn voor lichaam en geest. Maar als zelfstandig ondernemer zijn er ook tijden dat je andere prioriteiten moet stellen, ten minste, dat denk ik dan hè. Dat maakt dan dus ook dat ik ineens mijn prioriteiten kan verleggen.

Stoppen met sporten want er moet gewerkt worden, hard gewerkt. Dat had ik een aantal maanden geleden met het live gaan van de nieuwe website van Zazou kinderkleding. Een paar maanden doortrekken en dan live. Dus even geen sporten, dat besloot ik. Dom, dom, dom.

Want o, wat is sporten toch goed voor lijf en geest. En dus ben ik blij dat Suus me heeft uitgedaagd. Insanity it is. Van huis uit, wat handig is, want zo hoef ik geen ‘werktijd’ op te offeren, maar sport ik gewoon lekker thuis als dochterlief aan het spelen is. Gaat prima heb ik vandaag gemerkt.

Vandaag was de 1e test. Even checken hoe het staat met je fitheid. Nou, ik kan je zeggen… die mag wel weer wat opgeschroefd worden. Na 25 minuten was ik bekaf en liepen de zweetdruppels langs mijn gezicht naar beneden. Maar het is voor een goed doel. Want als je de video’s mag geloven dan kan je een total body change verwachten na 60 dagen workout! En daar gaan we voor, ook al is het op zijn zachtst gezegd ‘****ing vermoeiend’.

En om ervoor te zorgen dat ik het deze keer ook ga volhouden heb ik besloten jullie deelgenoot te maken van mijn sportieve activiteiten. Als je wilt dan hè. En mocht je interesse hebben…. ik zou het super vinden als jij ook mee gaat doen en verslag wilt leggen over je Insanity uitdaging.

Join the Insane Club! ps… een foto van ‘ervoor’ heb ik wel gemaakt, maar ik voel me nog niet helemaal comfortabel om hem te laten zien (dat begrijp je vast wel), dus die hou je nog tegoed. Als ik ook de foto van ‘erna’ kan tonen dan komt dat vast goed.

Nog even kort over de fittest… de oefeningen die je krijgt zijn de volgende.

 • Switch Kicks (om en om je linker- en rechterbeen naar voren ‘schoppen)
 • Power Jacks (spring met je benen uit elkaar, armen omhoog benen sluiten, armen omlaag benen open)
 • Power Knees (in een ‘schuine’ stand je knie omhoog en je armen gesloten naar je knie bewegen)
 • Power jumps (omhoog springen met je knieën omhoog, bij landing je handen om je knieën)
 • Globe Jumps (een soort kikkersprong in een rotatie van 4)
 • Suicide Jumps (vanuit opdrukstand je knieën springend intrekken en omhoog springen, dan weer naar opdrukstand)
 • Push Up Jacks (opdrukken en je benen zijwaarts strekken)
 • Low Plank Oblique (ellebogen op de grond, benen gestrekt naar achteren en vandaar uit opzij bewegen, om en om)

In 1 minuut per onderdeel moet je zo vaak mogelijk de oefening doen. Ik zal je mijn resultaat geven (ook al ben ik er niet echt trots op), in de hoop dat dat resultaat over 2 weken al anders ligt:

 • 78
 • 40
 • 65
 • 24
 • 5
 • 8
 • 4
 • 35

Wil jij als werkende moeder ook een goede workout hebben om de balans tussen je werk, je gezin en je lijf te behouden? Join the Insane Club en train jezelf vanuit je eigen huis! Wil je aan de slag en gelijk een verslag doen van je resultaten en de vermoeide weg ernaartoe? Laat het me weten!

Wil je vast een voorproefje van ‘hoe het gaat?’ Check hier!

httpv://youtu.be/1W-aNTrq_a4

 

4 gedachten over “Insanity is insane … Suus daagt me uit”

 1. BIKKEL ben je!! Wat knap dat jij je rijtje online zet. Ik ga er een nachtje over slapen. Ben nu al trots op je. Insane it is, but YES WE CAN!!!

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Haha Suus, maar dat is nu precies de reden waarom ik het doe… push myself to the limit en een openlijke schandpaal :)… en gelukkig hoeft dat rijtje niet iedere dag maar heb ik 2 weken de tijd om te verbeteren 🙂

 2. Goed bezig Joyce, pittig hoor dat Insanity!
  Toevallig heb ik dit ook pas gedaan, na wat gekwakkel en blessureleed, mijn fittest rijtje:
  80
  43
  78
  20
  6
  6
  6
  37
  Ik wil het doen naast het hardlopen, met name voor spieropbouw en souplesse.
  Succes en ik volg je ‘woman-under-construction’ graag! 😉
  Liefs,
  Bianca

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Hé Bianca! Nou ik moet wel ff wennen hoor, pfoe hé wat een fanatiekelingen, haha. Voelde mijn kuiten vandaag al behoorlijk nav de fittest, en toen moest ik de les van vandaag nog doen.

   Maar het begin is er!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven