Inspirerende vrouwen

Jullie hebben van mij nog wat tegoed. Het vervolg van de powerdag. Zoals ik al vertelde zat ik stuiterend in mijn auto op de terugweg naar huis. En dat was niet zo vreemd. Ik denk dat alle vrouwen daar last van hadden,na de lezingen van Annemarie van Gaal en Christine Pannebakker. Wat een geweldige inspirerende vrouwen zijn dat.

De eerste lezing die ik kreeg was van Annemarie van Gaal, dè vrouw achter Independent Media. Ik zal haar levensverhaal hier niet vertellen, want dat kan je overal op internet al terugvinden. Maar wat ik wel met je wil delen is dat je beslist een keer haar verhaal moet aanhoren als je de kans krijgt. Het verhaal zelf is al bijzonder om naar te luisteren, maar de manier waarop ze het vertelt maakt dat je 45 minuten lang aan haar lippen hangt (en nog langer als haar tijd niet voorbij zou zijn geweest).

Een stoere vrouw, die al van jongs af aan wist wat ze wilde, en alles voor dat doel opzij heeft gezet. Een vrouw die haar vrouwelijke intuïtie in haar voordeel heeft gebruikt, en daardoor nieuwe kansen voorbij zag komen, en verfrissende oplossingen bedacht. Een echte zakenvrouw, dat wel. Maar met het hart op de juiste plaats (voor zover ik dat na 45 minuten kan beoordelen natuurlijk).

Het meest inspirerend vond ik wel de manier waarop of dat zij, in 1 van de crisissen die ze met haar bedrijf heeft doorgemaakt, de keuze heeft gemaakt om 200 mensen te moeten ontslaan. Het criterium lag niet bij de de mensen die de minste toegevoegde waarde hadden voor haar bedrijf. Nee, het criterium lag bij de mensen die de job het beste konden missen. De vrouw waarvan ze wist dat die een werkende man in haar gezin had, die stond op de lijst, en niet de alleenstaande moeder van 3 kinderen. En dat vind ik top. Ontsla de mensen waarvan je weet dat die er het minst onder zullen lijden. Waar vind je dat nou? Dat is zakendoen met je hart op de juiste plek volgens mij! Als je overigens hoort waar ze zich nu mee bezig houdt…. dan sla je ook stijl achterover.

Een volgende keer dat ik de kans krijg, dan ga ik weer naar haar luisteren. Om energie van te krijgen! Dat was het voor vandaag… morgen mijn verslag van lezing 2…. Christine Pannebakker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top