Interieurparfum in huis? Ik kan niet meer zonder!

Sinds een aantal jaren kan ik zo genieten van interieurparfum in huis. Voorheen heb ik nooit eerder parfum (of andere vormen van geurtjes) in huis gebruikt op wat geurstokjes op het toilet na. Die laatste natuurlijk om de geuren van een volwassen man en puberende zoon te maskeren. Want wij vrouwen? Wij ruiken al naar roosjes toch?

interieurparfum
Stockfoto van parfum in interieur door New Africa

Een heerlijke interieurparfum doet mij ontspannen

Ik vind het zelf eigenlijk best vreemd dat ik er nooit eerder behoefte aan heb gehad, maar dat ik er de laatste jaren blijkbaar wel een hang naar heb, naar een lekkere interieurparfum. Ik denk dat het begonnen is bij het gebruik van wasparfum, wat ik ook pas sinds een paar jaar doe. Die heerlijke geur die dan om de was heen hangt, daar kan ik zo van genieten dat ik het ook in andere ruimtes in huis graag wil ruiken.

En misschien heeft het ook wel wat te maken met onze huisdieren. Ze zeggen ook altijd dat je gewend raakt aan de geur die in je huis hangt. Dat je het zelf niet meer ruikt, maar dat anderen in huis een bepaalde geur weer wel snel oppikken. Ik wil natuurlijk niet dat iedereen die bij ons komt voornamelijk natte hond ruikt. Yagh! Of dat ze ruiken dat we katten hebben. Maar ik wil ook niet dat mijn huis chemisch ruikt! En dat is voor mij de grootste kunst. Mijn huis lekker laten ruiken met een interieurparfum, zonder dat je ruikt dat het echt chemische troep is. Want daar wordt niemand happy van en bovendien slaat dat ook op je adem en krijg je er hoofdpijn van. En wist je dat ook huisdieren daar gevoelig voor zijn?

Mijn zoektocht naar heerlijke geurtjes in huis

Ik ben dus aldoor op zoek naar fijne, subtiele geurtjes in huis. Zo subtiel dat je denkt ‘hé wat ruikt het hier lekker fris’, zonder dat het de overhand neemt. Ik ben daarom ook altijd op zoek naar geuren die inderdaad dat frisse gevoel geven, geen zware houtachtige geuren. Ook al kunnen die laatste ook best lekker zijn, maar eigenlijk wil ik met een interieurparfum hetzelfde bereiken als met mijn wasparfum. Dat ik mijn neus niet meer uit de schone was wil halen 😉 . Het mag dus absoluut geen chemische geur zijn.

Van huisprays tot geurstokjes en van aroma diffusers tot essentiële oliën en kaarsen

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik momenteel wat minder met geurtjes doe, maar dat komt door de verbouwing. Daar is gewoon niet tegenop te sprayen zonder dat het ongezond wordt. Liever gebruik ik op het moment onze Rowenta luchtreiniger om de lucht zo zuiver mogelijk te houden. Maar straks? Dan ga ik weer los 😉 , dus als jij nog een lekkere geur voor me weet laat het dan zeker even weten in de reacties hieronder.

Geurstokjes in het toilet als interieurparfum

Zoals gezegd heb ik op het toilet vaak geurstokjes staan. De lekkerste die ik tot nu toe gehad heb heb ik bij Douglas gehaald en is van het merk Rituals. De geur The Ritual of Hammam is van dat merk mijn all time favourite! Niet alleen voor op het toilet, maar ook als doucheschuim vind ik deze geur écht waanzinnig! Het is alleen heel jammer dat deze geur er niet is in een interieurparfum spray vorm. Want het liefste werk ik met één geur in mijn hele huis. Wel fijn dat er een cartridge van beschikbaar is voor de Genie diffuser die op onze slaapkamer staat. Zo hebben we tegen bedtijd altijd een lekker geurtje in de slaapkamer om volledig te kunnen ontspannen.

Ik heb trouwens ook een keer de Sweet Jasmine Luxe geurstokjes gehad. Ook heel lekker. Totdat een van de vrienden van mijn puberzoon hier tijdens een chill avondje de glazen pot met geurstokjes per ongeluk omstootte in het toilet. Niet alleen een heel duur grapje, maar ook een beetje teveel ‘geur’ van het goede op dat moment 😉 .

Interieurspray voor ieder moment

Voor bepaalde ruimtes is het prettig als daar gedurende de dag -of eigenlijk altijd- een subtiele geur hangt. In andere ruimte (zoals onze slaapkamer bijvoorbeeld) vind ik het niet nodig om daar de hele dag die geur te hebben. Op zo’n moment kan je bijvoorbeeld met de Genie van Rituals werken omdat je die kan instellen zodat die alleen op een bepaalde tijd werkt. Een andere oplossing is een interieurparfum in sprayvorm. Ideaal!

Zo heb ik bijvoorbeeld in de kantoor- en chillruimte in ons huis standaard een spray staan. In deze ruimte vertoeven ook onze 3 katten regelmatig en als ik het nodig vind dan kan ik gewoon even kort sprayen. Heel handig, goed te doseren en ook nog eens goedkoper in gebruik op deze manier. Alleen kan ik hier dus niet met mijn favoriete geur werken. Maar het geurtje dat ik nu heb lijkt op die van mijn wasparfum en die ruikt ook heel lekker.

Diffusers bij de kinderen op de slaapkamer met etherische olieën

Bij de kinderen op de slaapkamers heb ik een diffuser staan en ook in de hal staat er eentje waarin ik met etherische olieën kan werken. Deze diffusers werken met een combinatie van 5 druppels etherische olie en water. Door ze op een bepaalde manier in te stellen kan je continue diffusen of er bijvoorbeeld voor kiezen dat hij gedurende de dag steeds wat diffused, dan doe je er langer mee. Deze staan overigens niet altijd aan, maar Lotte vind het heerlijk om deze aan te doen als ze aan het tutten is. En bij Luc vind ik het zelf prettig om deze na het luchten van de kamers in de ochtend soms nog aan te zetten. Puberzweet is toch een indringende geur.

De diffusers zelf vul ik graag met de geuren lavendel, citrus en dennenboom.

Interieurparfum zelf maken

Wist je trouwens dat je ook zelf interieurparfum kan maken? Ik las het een aantal maanden geleden op RTL geloof ik en heb het direct in mijn hoofd opgeslagen om het nog eens te proberen. Dit heb je nodig om zelf interieurparfum te maken:

  • etherische olie (ongeveer 25 druppels)
  • 100 ml alcohol
  • 100 ml gedemineraliseerd water
  • flesje met verstuiver

Meng alles door elkaar en je hebt je eigen persoonlijke interieurparfum gemaakt. Wel even schudden voor gebruik! Kies je ook nog zo’n hip amberkleurig flesje zoals hieronder, dan kan je hem ook gewoon ergens in de woonkamer neerzetten. Labeltje eraf halen en een krijtlabeltje erop waar je de geur op zet. Ben je zo een trendsetter waarbij het thuis ook nog eens lekker ruikt door je zelfgemaakte interieurparfum!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven