Investeren en bijverdienen voor werkende ouders

Wij dubben er al een tijdje over, meer investeren in bitcoins of niet. We hebben al een tijdje wat geld in Bitcoins en Ethereum zitten, maar dat gaat maar om relatief kleine bedragen. En eigenlijk willen we er wat meer mee doen. Buiten het feit dat ik het super interessante materie vind, vind ik het ook wel een soort van spannend. Investeren in iets digitaals. Vandaar ook dat we begonnen zijn met een training over cryptocurrency waar ik je binnenkort van alles over ga vertellen. Wie weet kunnen we onze financiële onafhankelijkheid wel een beetje opkrikken.

Maar eerst eens een stukje over het wel of niet investeren in bitcoins. Jij hebt het ongetwijfeld ook druk met je werk, met de kids en met het huishouden. Je bent met van alles en nog wat bezig. Maar je wilt -net als ik- ook graag wat geld investeren om te kijken of je op die manier wat rendement kan behalen. Misschien juist wel omdat je het afgelopen jaar wat geld hebt overgehouden. We kunnen immers nergens naartoe en de meeste mensen hebben minder geld uitgegeven. Behalve wij dan, met al onze verbouwingen, haha. Afijn, mocht je een bepaald bedrag over hebben en wil je dat laten groeien? Dan zou je eventueel eens kunnen kijken of je online kan investeren. Daar heb je tussendoor wellicht wel tijd voor.

Investeren in bitcoins of niet?

Investeren in bitcoins of niet?

Voordat ik verder ga wil ik je er wel even op wijzen dat ik geen financieel expert ben. Dat wist jij al natuurlijk, maar in het kader van dit soort blogs is het toch goed als ik je dat nog even expliciet vermeld. Een soort van disclaimer 😉 . Ik begin zelf beetje bij beetje meer ervaring te krijgen door de crypto training die ik doe en ik deel die ervaring graag met jullie. Maar hou in de gaten dat je -als je ook in bitcoins of andere altcoins wilt investeren- dat alléén doet met geld dat je kan missen. Loop geen risico als je dat geld hard nodig hebt, want je kan nooit van te voren exact voorspellen wat er gaat gebeuren met de cryptocurrency. Heel slim dus om je vaste lasten en je variable lasten op een rijtje te hebben zodat je weet wat je kan missen!

Goed, terug naar het wel of niet investeren in bitcoins of andere crypto. Dat kan online op het moment dat je even vrij hebt. Je kan op je mobiel, tablet of laptop aan de slag. En online investeren hoeft natuurlijk niet persé in cryptovaluta. Je kan ook investeren in aandelen van bedrijven. Je kunt ook beide doen zodat je een betere spreiding hebt van je geld. Maar hoe ga je aan de slag? 

Lees prognoses over cryptocurrency

Vind je cryptocurrency aantrekkelijk? Handig zijn de prognoses van experts die ook online te vinden zijn. Je hoeft niet alle analyses zelf te doen of te onderzoeken hoe je analyses moet doen. Maar blijf jezelf wel inlezen. Stel je voor dat je Chainlink een goede cryptocurrency lijkt om je geld in te beleggen op lange termijn. Bekijk dan de Chainlink koersverwachting 2025, zodat je kunt beslissen of het iets voor je is of niet. En begin met kleine bedragen, zeker als je er nog niet veel van weet. Op die manier kan je investeren in meerdere cryptocurrency en niet alleen in de bitcoin en je zorgt er ook voor dat je met een klein bedrag vast aan het oefenen kan terwijl je nog aan het leren bent.

Aandelen van bedrijven 

Je kunt behalve in cryptocurrency ook investeren in aandelen van bedrijven. Je kunt online aandelen kopen, waarbij je direct ziet welke de top aandelen zijn. Ook zie je direct welke de top beurzen zijn bij wie je de aandelen kunt kopen. Hou wel in de gaten dat je zowel bij aandelen kopen als bij cryptocurrency er op moet letten dat je kiest voor een betrouwbare beurs en betrouwbare apps. Het investeren in aandelen (en bij crypto nog meer) is al een risico op zich. Kopen bij een onbetrouwbare beurs moet je echt niet hebben. 

Wel of niet investeren in de eerste en oudste cryptocurrency Bitcoins

Bitcoin is de eerste, oudste en bekendste cryptocurrency van alle bestaande vormen. Het is ook de meest waardevolle coin gebleken tot nu toe omdat deze crypto zich al een soort van bewezen heeft. Het kan daarom een fijn idee zijn om een investering in Bitcoin te overwegen. Hou er wel rekening mee dat de enorme koersstijgingen van deze digitale munt uit het verleden geen garantie meer zijn voor de toekomst. Wil je wel gaan investeren in de Bitcoin dan kan je makkelijk en veilig Bitcoins kopen langs de betrouwbare wegen. Je ziet meteen bij welke beurzen je online Bitcoins kunt kopen. Je leert ook op welke andere manieren je Bitcoins kunt kopen. 

Verder zie je ook wat je nodig hebt, als je Bitcoins koopt. Zo heb je bijvoorbeeld een wallet nodig. Ook zie je welke betaalmogelijkheden er zijn, wanneer je Bitcoins wilt kopen. En wat je er verder mee kunt, zoals bijvoorbeeld handelen met je Bitcoins in altcoins. Maar daarover dus later meer als ik mijn training afgerond heb! 

Zo zie je maar dat je ook als drukke werkende ouder kan investeren. Er zijn mogelijkheden genoeg om online te investeren in aandelen van bedrijven. En er zijn ook mogelijkheden om online te investeren in cryptocurrency, met de keuze wel of niet in de Bitcoin. Zorg er wél voor de juiste wegen te bewandelen en dus alleen te werken met geld dat je overhebt. Ga na welke de betrouwbare beurzen er zijn en bekijk de voorspellingen van de experts, maar laat je er niet alleen door leiden. Je hoeft het wiel qua investeren in de Bitcoin niet meer zelf uit te vinden, maar je bent wel aan jezelf verplicht om je eigen keuzes te maken. En dat kan alleen maar als je er ook kennis van hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven