Investeren in jezelf moeilijk? Dan moet je klein beginnen!

Investeren in jezelf, je zou het eigenlijk doorlopend moeten doen, dat ben je aan jezelf verplicht! Maar waarom hebben wij -voornamelijk vrouwen- daar altijd zoveel moeite mee? Dit onderwerp spookt door mijn hoofd sinds dat ik de Instagrampost van onze blogster Geja voorbij zag komen. Het nieuwe Schrijven magazine was bij haar op de deurmat gevallen en de ‘Jippie’ die ze eruit gooide bij de foto zei me genoeg.

investeren in jezelf

Investeren in jezelf, waarom niet?

Ik raak direct enthousiast, hé dat is een tof magazine! Over het onderwerp waar ik me dagelijks mee bezig houdt, dat moet interessant zijn, toch? Terwijl ik over de website struin bemerk ik dat ik drie keer de pagina bekijk om een abonnement af te sluiten. Om vervolgens weer drie keer weg te klikken.

Om je even een beeld te geven… het tijdschrift Schrijven komt zes keer per jaar uit en kost € 26,50 per jaar.

Als online ondernemer verdien ik genoeg om dit geld voor een abonnement uit te geven aan mezelf. Het draagt tenslotte -als het goed is- ook bij aan het verbeteren van mijn kwaliteiten. Het is daarnaast ook nog eens aftrekbaar (maar over wat voor bedrag hebben we het), en tóch klik ik drie keer weg! WAAROM?

Ik weet wel waarom ik dit doe hoor, maar ik vind het zo stom! Ik zet mezelf gewoon op de laatste plaats en vraag me keer op keer af… heb ik het echt wel nodig? En dat is nu echt een vrouwending volgens mij.

Het is een vrouwending

Iedere man (of mannelijke ondernemer) had hier geen seconde over nagedacht en gewoon de bestelling geplaatst. But not me! Nu ben ik geen uitzondering op de regel wat dit betreft. Ik hoor zo vaak vrouwen om me heen die hier mee worstelen. Investeren in jezelf blijkt voor vrouwen toch wel een dingetje. Eerst komen de kinderen, dan komt de partner, en vervolgens… heel misschien… komen ze zelf aan de beurt. Na een hoop wikken en wegen.

But no more! Niet voor mij in ieder geval. Ik heb besloten om meer in mezelf te investeren. Doe ik dat op de juiste manier, dan zal ik daar ook wat aan over houden, toch?!

Lees ook: parttime werken als moeder; mijn beste beslissing ooit!

Ook investeren in jezelf: event Blogger by Nature

Ook bij het Blogger by Nature event wat ik met Esmee en Marguerita organiseer zie je dat investeren in jezelf best lastig is voor vrouwen. Er zijn gelukkig al heel wat power vrouwen die dit wel aandurven 😉 , maar ik weet zeker dat er nog veel meer zijn die eigenlijk wel willen komen. Zij vinden het echter moeilijk om in zichzelf te investeren, net als ik.

Jammer, want ik denk dat we daarin een hoop mislopen. Buiten het feit dat deze dag iedere cent waard is, want naast de uitstekende trainingen die hier gegeven gaan worden, kan je ook nog eens contacten opdoen met potentiële opdrachtgevers!

Persoonlijke groei

Daarnaast levert investeren in jezelf ook wat op! En dan heb ik het niet over investeren in kleding, of uit eten gaan of iets dergelijks, maar juist investeren in persoonlijke groei bijvoorbeeld. Investeren in je eigen ontwikkeling.

Alle tijd, energie en het geld wat je hierin steekt, daar bereik je ook daadwerkelijk iets mee en dat is het dan ook meer dan waard. Je leert extra vaardigheden, doet meer kennis op en krijgt meer inzicht in wat wel of niet bij je past of goed voor je is. En persoonlijke groei kan je in dit geval wat mij betreft zien als innerlijke groei, maar ook als groei in kennis en kunde op zakelijk vlak.

Want hoe fijn het ook is om zo nu en dan voor de tv te hangen, het is nóg fijner als je kan concluderen dat je ergens iets mee opgeschoten bent. Toch?

Klein beginnen

Mijn interesse word altijd gewekt door mensen die stappen durven te maken. Mensen die bijvoorbeeld alles hier achterlaten omdat ze willen reizen. Of iemand die zijn goede baan opzegt om als leraar te gaan werken. Fantastisch vind ik dat, als iemand zijn gevoel volgt.

Stiekem droom ik hier ook wel van. Niet dat ik een andere baan wil hoor, want ik heb de mooiste baan van de wereld. Vind ik. En als ik er goed over nadenk dan heb ik die stap natuurlijk zelf al eens gemaakt. Mijn goede baan opzeggen om aan het ondernemerschap te beginnen. Toch kan het avontuur van reizen wel lonken.

Maar je hoeft niet persé zo groot te denken. Je kan júist heel goed klein beginnen. Met iets wat je eigenlijk al lang op een lijstje hebt staan, maar waar je toch nog nooit aan begonnen bent. Die cursus schilderen die je graag wilt doen. Of een soort retraite waar je al lang naar uitkijkt. Of je abonneren op een tijdschrift 😉 .

Goed voorbeeld doet volgen

Als laatste bedenk ik me dat ik dit mijn kinderen ook zo gun! En goed voorbeeld doet volgen toch? Dus als ik goed voor mezelf zorg, dan zien mijn kinderen dat ook. En gaan ze hopelijk later ook goed voor zichzelf zorgen!

Dus vertel eens… vind jij jezelf de moeite waard? Investeer jij dan ook in jezelf, of vind je dat ook lastig?

En wat ga je daar aan doen? Zullen we een ‘clubke’ oprichten?  Misschien dat we elkaar wat kunnen motiveren!

ps… ik heb tóch het tijdschrift besteld en me geabonneerd. YEAH! Ik ga er op vooruit. Nu mezelf nog de tijd gunnen om het echt te gaan lezen 😉 .

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

4 gedachten over “Investeren in jezelf moeilijk? Dan moet je klein beginnen!”

  1. Leuk om te lezen en herkenbaar! Toch blij dat ik het heb aangedurfd om mijn eigen weg te volgen door te starten als ondernemer én om samen met jullie dat gedroomde event echt plaats te laten vinden. Ik hoop op een volle bak, zodat we übertrots kunnen terugkijken op wat we hebben neergezet. We zijn al een heel eind!

  2. Goed zo Joyce! Ik heb ook eerst drie keer weggekeken hoor, maar ben blij dat ik het heb gedaan?
    Investeren in jezelf is belangrijk en als moeder bedenk ik altijd eerst ‘of de kinderen niet wat nodig hebben’, voordat ik aan iets voor mijzelf denk. Logisch, maar mijn eigen ontwikkeling schiet er dan vaak bij in. Dat moet anders!
    Daarom kom ook ik naar je Blogger by Nature event: als investering in mijzelf!
    Veel plezier met je magazine?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven