Hoe voorkom je irritatie na scheren?

Met dit heerlijke weer wordt het voor de meesten weer tijd om eens goed alles te ontharen. Maar hoe voorkom je irritatie na scheren? In de winter ben je toch sneller geneigd hier en daar wat wolliger door het leven te gaan met al die bedekkende kleding. Ik zag vandaag voor het eerst al iemand met blote benen onder een rokje, zelf zou ik het echt nog niet durven, te wit, maar vooral nog te koud, brrr…irritatie na scheren

Om je alvast een beetje in het voorjaarsritme van ontharen te helpen geef ik je vandaag wat scheertips. Er zijn natuurlijk nog vele andere manieren van ontharen, zoals epileren, harsen, waxen en ontharingsstrips, maar vandaag hou ik het even simpel bij de meest populaire ontharingsmethode.

Tips tegen irritatie na scheren

Eigenlijk zijn deze tips voor zowel mannen als vrouwen, dus geef je man even een por en laat hem over je schouder meelezen. Met deze tips en het stappenplan voorkom je dat je huid rood, geïrriteerd en vol rode bultjes en puistjes komt te zitten. Lees je mee?

Stap 1; Een milde peeling

Deze stap geldt voor zowel mannen als vrouwen! Begin met een milde peeling, scrub of exfoliant (een mild zuur wat dode huidcellen verwijderd). Hiermee verwijder je talg, vuil en dode huidcellen, die ook rond de haarfollikels gaan zitten. Door eerst te scrubben gaan de haartjes iets opstaan, zodat je beter kunt scheren en minder kans hebt op ingegroeide haartjes. Doe dit bij oksels en bikinilijn liever de avond voordat je gaat scheren, dit huidje is al zo dun en gevoelig.

  • Tip: scheer vóór het douchen of badderen, als je huid week is krijg je sneller ingegroeide haartjes!

Stap 2; gebruik een tussenstof

Gebruik je scheerschuim, scheergel of liever olie? Dit maakt eigenlijk niet uit, net wat jij het prettigst vind in gebruik. Alleen met water scheren is niet zo’n goed idee, want je mesje glijd makkelijker over je huid met een tussenstof. Dit geeft dan ook de minste irritatie na scheren. Breng het scheerschuim of -gel niet te zuinig, want dan wordt het snel stroef. Maar teveel is ook weer zonde, want dat spoel je weer af.

Tip: Span de huid een beetje voordat je gaat scheren, hierdoor scheer je gladder, raakt je huid minder geïrriteerd en maak je ook minder snel wondjes.

Stap 3; scheer met haargroeirichting mee

Scheer met de haargroeirichting mee! Door met de haargroei richting mee te scheren voorkom je irritatie na scheren, rode bultjes en puistjes. Als je klaar bent mag je gerust nog even je mesje tegen de haargroei in over je huid halen, voor een extra glad resultaat, maar pas ook hier weer op bij je gevoelige oksels en bikinilijn.

  • Tip1 : Vervang je mesje op tijd, botte mesjes maken sneller wondjes!
  • Tip 2: Deel ook je mesje niet met een ander (ook al is het ‘eigen’), dit is gewoon niet hygiënisch!

Stap 4; verzorging

Verzorg na met een verzachtende moisturiser of speciale verzorging voor na het scheren, hiermee kalmeer je je huid, voorkom je irritaties en herstel je je huid.

Producttip voor na het scheren:

Gebruik een hydrolaat na het scheren. Het verkoelt, verfrist en werkt ontstekingsremmend.

Heb je ook gauw last van irritatie na scheren, bultjes en puistjes na het scheren? Wat is jouw ultieme tip om dit te voorkomen? Deel het hieronder met ons!

Have a beautiful day!

 

2 gedachten over “Hoe voorkom je irritatie na scheren?”

  1. Wat bij mij goed werkt is mijn benen na het scheren insmeren met Chloorhexidine Alcohol (wondontsmettingsspul dat je bij de apotheek kunt kopen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven