Is de vrouw van nu een vermoeide, onverzadigbare prinses?

Wat worden er toch altijd veel etiketten geplakt op de vrouw van nu. Er worden boeken over geschreven, tv-programma’s over vol gepraat en op internet is het al niet veel minder. We kunnen veel keuzes maken in onze maatschappij: keuzes over hoe je huis er uit ziet, over je kleding, over je auto en nu lijkt het al of je ook een keuze moet maken over het etiket dat je jezelf als vrouw opplakt.

Wat is er mis met vrouwen?

Nieuwsgierig als ik ben over dit onderwerp, reed ik afgelopen zaterdag richting Amersfoort om een discussiemiddag mee te maken. De titel van die middag was ‘Wat is er mis met vrouwen?’. Die titel triggerde mij enorm, want waarom zo’n negatieve insteek? Waarom niet uitgaan van de kracht van de vrouw? Tijdens deze middag was het doel te onderzoeken wat er aan de hand is met vrouwen tegenwoordig, samen met 3 schrijfsters. Zijn we verwend en moeten we niet zeuren (Elma Drayer van ‘Verwende prinsesjes’)? Zijn we een tobberig volkje en hebben we hulp nodig (Nicolien Bot van ‘Pit & passie voor vermoeide heldinnen)? Moeten vrouwen de draak in zichzelf doden met behulp van de prins op het witte paard (Lisette Thooft van ‘De onverzadigbare vrouw’)? Of ligt de waarheid in het midden?

Wat is de waarheid?

Naar mijn mening ligt de waarheid zeker in het midden. Iedere vrouw maakt keuzes die passen bij de levensfase waar ze op dat moment in zit en die bij haar als persoon passen. En dan zal de een misschien een verwend prinsesje zijn, de ander een vermoeide heldin en de volgende een onverzadigbare vrouw. Maakt dat uit? Nee, ik denk van niet. Als we elkaar respecteren en steunen, dan kunnen we van elkaar leren en zorgen dat we in de maatschappij van nu ook ECHT onze eigen keuzes kunnen maken.  Dus laten we niet meer zo kritisch zijn tegen elkaar, maar samen werken aan een leven waarin we allemaal onszelf kunnen zijn in onze rollen als vrouw, moeder, werknemer, vriendin, etc.

En jij? Vind jij dat er ‘wat mis is met vrouwen’? Of voel je je aangetrokken tot een van de ‘etiketten’?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven