PCR test Amsterdam; is dat straks weer nodig?

We dachten allemaal het ergste gehad te hebben als het om de corona crisis gaat. Toch is er in het nieuws te zien dat er weer meer besmettingen zijn. Ze spreken over een zomer golf van het coronavirus. Is een corona PCR test straks weer nodig?

is een pcr test weer nodig

Corona in de zomer

Al weken loopt het aantal ziekmeldingen door corona weer op. Er zijn weer meer besmettingen, de ziekenhuizen raken voller en er is een groeiend personeelstekort. Nieuwsberichten spreken over een golf van nieuwe corona besmettingen in de zomer. Mensen gaan weer op stap, naar een terrasje, uit eten en op vakantie. Een PCR-test Amsterdam of welke andere stad dan ook zal straks weer nodig zijn.

Vorig jaar gingen we al met mondkapjes op op vakantie in ons coronajaar, maar ik hoop toch dat we dit jaar gewoon ‘vrij’ rond kunnen lopen.

Spoedtest.nl; is een pcr test weer nodig?

Bevind jij je in Amsterdam of omstreken? Dan kun je heel eenvoudig online een afspraak maken bij Spoedtest.nl. 

Om de PCR-test te laten afnemen kun je langskomen bij een van de 10 testlocaties in Amsterdam. Alle 10 testlocaties zijn te bereiken met de auto, fiets, of als je geen klachten hebt met het openbaar vervoer.

Je kunt de PCR-test binnen 2 minuten online boeken. De testlocaties zijn 7 dagen per week geopend.
Bij Spoedtest.nl kun je kiezen uit drie soorten pakketten. Je kan kiezen om de uitslag van de test binnen 12 uur te ontvangen, binnen 4 uur of binnen 30 minuten. 

Zo ben je altijd nog op tijd als je de uitslag nodig hebt voor een vakantie, zakenreis of andere zaken waar je een uitslag voor nodig hebt. 

Super handig natuurlijk, want wij zitten bijvoorbeeld momenteel in de rats omdat Luc op vakantie erg verkouden is geworden maar eigenlijk in de ochtend weer naar huis vliegt. Als een pcr test dan nodig is, dan heb je niet veel tijd om op de uitslag te wachten.

PCR-test

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction test. De PCR-test is de meest nauwkeurige test om op corona te testen. Bij de PCR-test krijg je een internationaal reis certificaat in het engels. Dit reis certificaat kun je nodig hebben om naar andere landen te reizen tijdens jouw vakantie.

De PCR-test laat niet alleen zien of je besmet bent met corona. Het laat ook zien of je op dat moment het coronavirus aan het ontwikkelen bent en of je recentelijk corona hebt gehad. 

De PCR-test wordt afgenomen door middel van een uitstrijkje met een wattenstaafje uit de neus en uit de keel. We kennen het inmiddels allemaal wel.

Wanneer de PCR-test in Amsterdam (of andere testlokatie) negatief is, ontvang je een internationaal erkend reis certificaat. Dit certificaat en de uitslag kun je koppelen aan de CoronaCheck-app.

Momenteel heb je de corona check app niet nodig om bijvoorbeeld binnen Europa te reizen, maar dat kan zomaar weer veranderen als de besmettingen weer verder toenemen. Laten we hope dat het met ‘een sisser’ afloopt en dat de pcr test weer niet meer nodig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven