Als je op zoek bent naar een makkelijk en smaakvol gerecht waar het hele gezin van smult, dan is deze Italiaanse gehakt aardappelschotel echt iets voor jou. De combinatie van kruidig rundergehakt, zachte aardappelen en een heerlijke tomatensaus met oregano en Italiaanse kruiden zorgt voor een hartige maaltijd die je zo op tafel zet – of eigenlijk, in de slowcooker.
Want terwijl jij je bezighoudt met je werk, gezin of gewoon een momentje voor jezelf neemt, doet de slowcooker al het werk. Met slechts 20 minuten voorbereiding zet je een voedzaam gerecht op tafel zonder gedoe.

Waarom je deze Italiaanse gehakt aardappelschotel wilt proberen
De slowcooker is perfect voor een ovenschotel als deze. Waar je normaal gesproken alles in laagjes moet opbouwen en de oven in de gaten moet houden, gooi je nu gewoon alle ingrediënten in de pan en laat je de slowcooker zijn magie doen.
Doordat de smaken langzaam intrekken, krijg je een extra smaakvolle Italiaanse gehakt aardappelschotel zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. De combinatie van gehakt, prei en tomatenblokjes is heerlijk, en met een beetje geraspte kaas eroverheen wordt het helemaal onweerstaanbaar. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Nooit meer zoeken naar inspiratie
Leren experimenteren met de slowcooker
Ingrediënten
- 600-700 gram aardappelen
- 1 rode ui
- 5 teentjes knoflook
- 2 stuks prei
- 500 gram rundergehakt
- 150 gram geraspte kaas
- 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1,5 eetlepel Oregano
- 1 pakje tomatenblokjes (390 gram)
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el zwarte balsamico azijn
- peper en zout naar smaak
Zo maak je deze Italiaanse gehakt aardappelschotel klaar!
Voor deze Italiaanse gehakt aardappelschotel begin je met het wassen van de aardappelen en het in dunne plakjes schaven. In de slowcooker gaat als eerste het rundergehakt. De knoflookteentjes worden uitgeperst, de rode ui fijngesnipperd en de prei in halve maantjes gesneden. Zorg ervoor dat de prei goed gewassen is en laat deze kort uitlekken voordat je hem toevoegt.
Het gehakt meng je vervolgens in de slowcooker met de gesneden ui, prei, tomatenblokjes, knoflook, Italiaanse kruiden en oregano. Verkruimel het groentebouillonblokje erover en voeg de zwarte balsamicoazijn toe. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout, al kun je dit ook achteraf op je bord nog doen. Roer alles goed door zodat de smaken zich goed mengen.
Leg daarna de dunne aardappelschijfjes netjes in laagjes over het gehaktmengsel. Sluit de slowcooker met de deksel en zet hem voor 5 uur op high. Na 4 uur strooi je de geraspte kaas over de aardappelschotel. Om te zorgen dat de kaas niet te vochtig wordt, leg je nu een theedoek onder de deksel voordat je deze weer sluit. Laat de Italiaanse gehakt aardappelschotel nog een laatste uur garen op high. Daarna is hij klaar om te serveren!