Ik vind het heerlijk om met slowcooker recepten te experimenteren en deze keer heb ik weer een pareltje voor jullie, mijn Italiaanse gehaktstaaf uit de slowcooker. In deze Italiaanse gehaktstaaf (of gehaktbrood, net hoe je het wilt noemen) zit pesto, tomaat, mozarella en nog wat andere lekkere ingrediënten om er een heerlijk stukje vlees van te maken. Na 3 uur op low is deze Italiaanse gehaktstaaf klaar om te eten.
En eerlijk is eerlijk, niet alle credits gaan naar mij, want Frank heeft een flinke vinger in de pap gehad bij deze gehaktstaaf. Hij krijgt er ook steeds meer lol in om samen met mij de lekkerste recepten in de slowcooker klaar te maken.
Je eet de gehaktstaaf bijvoorbeeld bij aardappelpuree en worteltjes met doperwtjes, of zoals wij deden met gemengde groenten zoals broccoli en bloemkool.
Ik maakt al eerder overigens een ‘gewoon’ gehaktbrood dat ook heel lekker is. Deze Italiaanse twist maakt de gehaktstaaf wel wat unieker.
Ingrediënten Italiaans gehaktbrood
- ± 750 gram – 1 kilo gehakt (runder- of 50/50 gehakt)
- 1 klein potje pesto
- 2-3 tomaten
- 1 zakje mozzarella, 250 gram
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- 2 pakjes rauwe ham
- zakje Italiaanse gehaktkruiden 40 gr
- 75 gram geraspte kaas
- zout naar smaak
- folie voor het maken van de staaf
Ik heb zelf 1 kilo gehakt gebruikt voor de Italiaanse gehaktstaaf waardoor we met zijn viertjes 2 dagen van dit gehaktbrood uit de slowcooker hebben kunnen eten, ook ideaal!
ps… wist jij trouwens al dat ik een slowcooker e-book heb gemaakt met 60 van mijn lekkerste recepten uit de slowcooker? Ik ben zo blij met alle enthousiaste reviews, gemiddelde score op Trustpilot is een 4,6 (van de 5 *) ! Je kan hem hieronder bestellen als je wilt.
Zo maak je deze gehaktstaaf met Italiaanse twist in de slowcooker
De voorbereiding van deze gehaktstaaf is iets uitgebreider dan een hoop andere slowcooker recepten, dus neem er even de tijd voor (ongeveer 20-30 minuten).
- Meng het gehakt met de Italiaanse gehaktkruiden goed door (met de hand of met een keukenmachine)
- Pak een grote keukenplank en leg daar een groot stuk folie op
- Leg het gehakt op de folie en maak het gehakt plat tot een grote ovalen vorm (soort van platte koek)
- Smeer hierover de pesto uit
- Snij de tomaten in hele dunne plakjes en leg deze bovenop de pesto
- Snij de mozarella in dunne plakken en leg deze er bovenop
- Bestrooi met de gerapste kaas en de Italiaanse kruiden en doe er eventueel nog wat extra zout naar smaak over
- Rol het gehakt met behulp van de folie vanaf de korte zijde op tot een gehaktstaaf en maak de uiteinden dicht
- Beleg de gehaktstaaf met de rauwe ham, van onderen en boven en plaats de Italiaanse gehaktstaaf in de slowcooker voor 3 uur op low.
- Smullen maar!