Een bezoek aan het Italië evenement bij kasteel de Haar

Afgelopen week hebben we een bezoekje gebracht aan het Italië evenement bij kasteel de Haar. Misschien had je er al iets van voorbij zien komen op mijn Instagram account? Wat een bizar mooi kasteel is dat joh! We zijn niet binnen geweest hoor, maar alleen al om het kasteel heen lopen in de tuin van kasteel de Haar is een regelrecht uitje. Daarnaast was dit het weekend van het Italië evenement waardoor we ook gelijk in Italiaanse sferen werden gebracht. Ik geef jullie graag een kleine sfeer impressie.

kasteel de haar italie evenement

Kasteel de Haar, een bezoek aan het Italië evenement

Het was precies 45 minuten rijden voor ons om vanuit Schijndel bij kasteel de Haar aan te komen aan de kasteellaan 1 in Haarzuilen (nabij Utrecht). Een heel stuk over de snelweg en het laatste stukje door Vleuten-de Meern en over de idyllische Parkweg met mooie vrijstaande huizen. Aangekomen op het parkeerterrein blijken we zeker niet de enige te zijn die dit evenement bezoeken, er staan aardig wat auto’s!

Op het Italië evenement bij kasteel de Haar zelf is het in eerste instantie gewoon gezellig druk. En dat is prima voor zo’n evenement natuurlijk, want dat bevorderd de sfeer. Het buitenterrein van kasteel de Haar is voor een groot deel omgetoverd tot fair. Er zijn allerlei tentjes opgezet om de exposanten een plek te bieden hun producten te verkopen.

stands italie evenement
muziek en italiaanse traditie op evenement bij kasteel de haar

De stands op het Italië evenement bij kasteel de Haar

Aan stands geen gebrek trouwens. Ik heb ze niet geteld, maar er is een hele route uitgezet waarbij het aan weerskanten van het pad vol staat met stands. Je vindt er heel veel tentjes met etenswaren. Van olijven (hmmm, lekker) tot italiaanse ham en van allerlei pastasoorten tot de lekkerste oliën. Maar ook kleding, crèmes, lifestyle producten, zeep en wijn. Veel wijn. En limoncello’s.

pizza margherita Italië evenement

Naast de stands met producten is er muziek en kan je overal wel wat proeven. Verder zijn er aardig wat gelegenheden waar je wat lekkers kan krijgen als snack of als lunch. Denk daarbij aan een heerlijke burger of een vers gebakken pizza. Onze ervaring met de versgebakken pizza was overigens niet helemaal top. De pizza van Tutta Italia zelf was lekker hoor, maar we hebben meer dan een uur moeten wachten op een lekker stukje pizza margerhita. Niet alleen de rij was lang, ook het wachten daarna duurde een eeuwigheid. Beetje jammer, maar het mocht de pret niet drukken.

italie evenement bij kasteel de Hara in Haarzuilen
Picknicken in de tuinen van kasteel de Haar

Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je lekker aan een tafeltje kan zitten of heerlijk in de tuinen van kasteel de Haar op het gras kan hangen om je lunch te nuttigen (of te wachten) tijdens het Italië evenement.

We hebben uiteindelijk wat heerlijke olijven geshopt, lekkere pasta geproefd en natuurlijk gelijk meegenomen (bij een hele lieve standhoudster van Gransardegna.com), en wat truffelolie gescoord. Ik kan thuis weer aan de slag met het maken van heerlijke pasta gerechten.

gracht om kasteel de haar
kasteel de haar in haarzuilen

De tickets kosten normaal gesproken € 20,00 per persoon als je aan de kassa een ticket koopt. Ik zou je adviseren om vooraf vooral online te kijken of je de tickets goedkoper kan aankomen, achteraf hoorde ik van een collega van mijn man dat hij ze voor € 3,00 op vakantieveiling had gekocht. Dat scheelt een slok op een (italiaanse) borrel.

Wil je meer weten over dit evenement, check dan de website van het Italië evenement bij kasteel de Haar…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven