Jacqueline Hooiveld, working mam van week 21

Ik ben Jacqueline Hooiveld. Toen ik een klein meisje was, met een brilletje en twee strakke staartjes boven op mijn hoofd, wist ik precies wat ik later wilde worden: psychiater en moeder. Wat een psychiater deed, wist ik eigenlijk niet eens, maar werken met mensen waarvan anderen zeiden dat ze “een beetje gek zijn” leek me wel wat. Wat zou je daar een lol mee kunnen hebben, dacht ik toen.  Wat een moeder deed, wist ik natuurlijk wel: die deed leuke dingen met haar kinderen en werkte in een vak waar ze heel erg blij van werd. Dat leek me een ideale combinatie.

De stelligheid die ik als zesjarige had, raakte ik in de bijna 30 jaar daarna kwijt. Ik ging naar het gymnasium, studeerde in Groningen en ging aan het werk als intercedente en vestigingsmanager bij een uitzendbureau en later als unitmanager bij de Rijksoverheid. Weloverwogen, rationele keuzes. Tot ik op een punt kwam, dat ik me mijn droom herinnerde en me realiseerde dat ik NU stappen moest zetten als ik die droom ook echt wilde leven. Ik weefde de draden van mijn levensloop in een intensieve en intense periode in elkaar en ontdekte “mensen in hun werk” als rode draad in mijn studie en carrière tot dan toe. Toen ik me dat realiseerde, vielen dromen en daden met elkaar samen.

Mijn oude ideaal psychiater te willen worden, veranderde in het volgen van de 5-jarige opleiding tot Jungiaans analytisch therapeut. Ik startte in 2010 mijn eigen bedrijf voor duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling op Jungiaanse basis: Novarte. In deze stappen in mijn leven vond ik naast verstandige keuzes, ook echte bezieling. Wow, dat bleek andere koek!

In Novarte doe ik wat ik in mijn werk het liefst doe. Ik adviseer bedrijven en organisaties op het gebied van talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, zodat zij aantrekkelijk zijn en blijven als werkgever. Ik draag bij aan een fundament onder talent, zodat mensen hun dromen kunnen leven, zichzelf kunnen ontplooien vanuit hun essentie en zin hebben en Zin ervaren in de dingen die zij doen. Niks geen “mensen die een beetje gek zijn”, maar mensen zoals jij en ik. Met problemen, verdriet, woede, narigheid, vreugde, ambitie, angsten, trauma’s, verliefdheid, frustratie, hoop, twijfel en nog veel meer. Ik weef samen met  mensen hún patronen in elkaar om de rode draad te ontdekken, niet alleen rationeel maar juist ook vanuit beleving. Ik zoek samen met hen naar hun bezieling en begeleid bij het concreet vormgeven daarvan. Intensief en intens.

Zodra ik thuis ben, ben ik er voor mijn partner en voor Daniël, onze zoon van bijna 4. Want ook dat deel van mijn droom is realiteit geworden. Door Daniël ervaar ik dagelijks hoe essentieel het is om je droom te leven en het niet bij dromen te laten. Ik doe leuke dingen met hem en wordt soms toch ook een beetje gek van hem. Wat een verrijking, dit mini-mensje!

Dus nu, op mijn 43e, leef ik het leven dat ik als zesjarige voor ogen had. In een ideale combinatie van elementen.

Novarte staat voor: de kunst van het vernieuwen.  Alle elementen zijn in jou aanwezig. Bij elke beweging ontstaat een nieuw beeld. Ben jij er aan toe om met jouw elementen nieuwe beelden te creëren? Neem gerust contact op.

 

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top