Jaloezieën in de badkamer? Natuurlijk kan dat, maar lees wel even dit.

Wat zijn de beste jaloezieën voor jouw badkamer en waarom zou je jaloezieën toepassen in plaats van andere raamdecoratie? Kies je voor houten jaloeziën, pvc, aluminium jaloeziën of kunststof in de badkamer? Bekijk de trends voor deze raambekleding voor de badkamer en lees meer over de voordelen en nadelen ervan.

Baden en douchen na een lange werkdag? Het is heerlijk om na een drukke dag even lekker te ontspannen in de badkamer. Heb je een badkamer mét raam dan is dat in ieder geval een dikke plus, alleen al voor de natuurlijke ventilatie.

Maar een raam in de badkamer doet nog meer. Licht in je badkamer is héél fijn voor de sfeer en zorgt er voor dat je -als het vanaf de goede kant komt- jezelf beter in de spiegel kan zien. Handig bij het aanbrengen van make-up of het scheren.

Het kunnen regelen van het licht is overigens wél heel prettig. Hieronder dan ook meer informatie over jaloezieën in de badkamer waarmee je de hoeveelheid licht perfect kan regelen.

badkamer jaloezieën

Raambekleding op maat voor jouw badkamer

Allereerst even wat meer over het waarom van raambekleding in je badkamer.

Waarom zou je überhaupt raambekleding gebruiken in je badkamer? Wij hebben het momenteel zelf niet, maar als de badkamer verbouwd is gaan we toch jaloezieën toepassen in de badkamer. Er zijn verschillende redenen om raamdecoratie in de badkamer aan te brengen.

 • Privacy in je badkamer; afhankelijk van hoe het raam in je badkamer gesitueerd is, komen jaloezieën in de badkamer zeker van pas om je privacy te waarborgen. Het zou immers best vervelend zijn als je lekker in bad zit of onder de douche staat, maar je buren vanuit hun huis gewoon mee kunnen kijken, nietwaar?
 • De sfeer; deze lijkt misschien niet belangrijk, maar als je een fijne rustige sfeer in je badkamer wilt creëren waar je goed in kan ontspannen dan is de juiste raamdecoratie zeker van belang.

Verschillende soorten horizontale jaloezieën

Er zijn veel verschillende soorten jaloezieën die je kan toepassen in badkamer, woonkamer en elke andere kamer in je huis. Ze zijn echter niet allemaal even praktisch in de badkamer. Hieronder lees je meer tips over jaloezieën in je badkamer en informatie over de beste keuze.

Hier zie je heel goed hoeveel warmte houten jalozieën aan de ruimte afgeven

1. Houten jaloezieën voor de badkamer

Wil je genieten van een tijdloos en natuurlijk design in je interieur? Kies dan voor houten jaloezieën als raamdecoratie. De houten variant is overigens een van de populairste oplossingen op de markt. Ze zorgen voor stijl, stevigheid en privacy in je huis.

Je had het misschien niet bedacht, maar houten jaloezieën kunnen toegepast worden in de badkamer, al is het niet de meest optimale variant. Het is in het geval van houten jaloezieën heel belangrijk dat de badkamer goed geventileerd wordt.

Daarnaast mogen houten jaloezieën niet direct in contact komen met spatwater. Hang ze dus niet naast de douche als er veel gespetterd wordt.

Heb je jaloezieën nodig voor een kamer met veel zonlicht? Kies iets uit de speciale Abachi collectie, gemaakt van Afrikaans abachi-hout, of voor zwarte jaloezieën.

2. Bamboe jaloezieën voor de badkamer

Bamboe jaloezieën zijn een van de best verkochte oplossingen, niet alleen als raambekleding voor in huis maar dus ook voor in de badkamer. Maar ook bamboe jaloezieën zijn niet de beste keuze als je voor de badkamer gaat. Het kan wél, net als met de houten jaloeziën, maar onder een aantal voorwaarden.

Bamboe kan overigens net wat beter tegen vocht dan gewoon hout, dus als je moet kiezen tussen optie 1 en 2 dan is 2 de betere optie.

Dankzij de dunne lamellen en de matte afwerking van bamboe jaloezieën zijn ze in veel interieurs terug te vinden.

Het grootste nadeel dat wij van onze bamboe jaloezieën hebben ondervonden in ons vorige huis is dat ze niet zo makkelijk schoon te maken zijn omdat het materiaal wat ruwer is. Dat houdt me zelf tegen om ze in de badkamer te gebruiken.

3. Aluminium jaloezieën voor de badkamer

Op zoek naar een solide, vochtbestendige en voordelige oplossing voor badkamer jaloezieën? Kies dan voor aluminium jaloezieën met een groot aantal aanpassingsmogelijkheden, zoals grootte, breedte van de lamellen en meer.

Door hun eigenschappen zijn ze een populaire keuze voor veel badkamers, omdat ze perfect geschikt zijn voor een vochtige omgeving.

Het enige minpunt van aluminium jaloezieën is dat ze niet dezelfde sfeer geven als houten of bamboe jaoezieën in de badkamer.

Het ziet er strakker uit en mist daardoor de warme uitstraling die hout en bamboe wel geven.

4. Imitatiehouten pvc jaloezieën voor de badkamer

Badkamer jaloezieën van PVC, die er als hout uitzien? Dat is een ideale keuze voor in de badkamer vanwegen hun water-en vochtbestendigheid.

Door deze eigenschappen zijn ze een uitstekende keuze voor natte en vochtige ruimtes. Het imitatiehouten effect van deze jaloezieën zorgt toch voor een warmere uitstraling in de badkamer.

Het minpunt van pvc jaloezieën is dat ze zwaarder zijn, waardoor ze niet makkelijk in grote breedtes kunnen voorzien. PVC jaloezieën gaan anders in het midden knakken en dat is bij hout en aluminium niet het geval. Gelukkig hebben de meeste badkamers geen ramen die erg breed zijn waardoor dat hier lang niet altijd tot problemen leidt.

Daarnaast heeft de imitatielook duidelijk een minder natuurlijk effect vergeleken met echte houten jaloezieën.

5. Jaloezieën met houtlook voor een badkamer

Een andere oplossing als raambekleding voor de badkamer zijn aluminium jaloezieën met het uiterlijk van echt hout, genaamd houtlook.

Dankzij hun duurzaamheid werken ze ook uitstekend in natte en vochtige ruimtes. Met dit maatwerkproduct kun je jouw perfecte badkamer jaloezieën laten maken! Ze zijn uiterst duurzaam en bestand tegen temperatuurschommelingen én geven die warmere uitstraling die je van hout verwacht.

Omdat de jaloezieën van aluminium zijn bestaat er geen kans op knakken zoals bij pvc.

Op maat gemaakte raamdecoratie voor de badkamer

Jaloezieën van ClickforBlinds zijn de perfecte maatoplossing voor badkamer jaloezieën. Je kunt kiezen uit een groot aantal collecties, maten, lamelbreedtes en nog veel meer! Ze bieden duurzame jaloezieën die privacy en zonwering garanderen waar je langdurig plezier van hebt.

Heb je tips, trucs of inspiratie nodig voor moderne badkamer jaloezieën? Met de perfecte raamdecoratie voor elke badkamer in een groot aantal aanpassingsmogelijkheden heb je zo gevonden wat bij jullie interieurstijl past.

Meest gestelde vragen over deze soort raamdecoratie

 1. Welke jaloezieën zijn het beste voor in een badkamer?

De volgorde van de beste keuze voor de badkamer is aluminium, houtlook, imitatiehout, bamboe, hout. Ze zijn allemaal vocht- en waterbestendig, maar de een is beter geschikt voor natte en vochtige ruimtes dan de ander.

 1. Wat is de prijs voor op maat gemaakte jaloezieën?

De uiteindelijke prijs wordt bepaald aan de hand van de gekozen materialen zoals hout of bamboe en de hoogte en breedte van de jaloezieën.

 1. Wat is de gemiddelde levertijd voor op maat gemaakte jaloezieën?

ClickforBlinds levert binnen 6-9 werkdagen voor de overgrote meerderheid van de jaloezieën, afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen. Andere leveranciers hebben soortgelijke levertijden, alhoewel het tegenwoordig allemaal wat lastiger te voorspellen is.

 1. Hoe kies ik de juiste kleur jaloezieën voor mijn badkamer?

Bij de meeste leveranciers kan je stalen bestellen van de badkamer jaloezieën van jouw interesse. Bekijk daarnaast de stijl van je badkamer en beoordeel op basis daarvan de best passende kleur.

 1. Kan ik bamboe jaloezieën kopen voor een badkamer?

Bamboe jaloezieën zijn met hun hoogwaardige en natuurlijke design eenprima voor badkamer jaloezieën. Dankzij hun duurzaamheid zijn ze goe dte gebruiken in natte en vochtige ruimtes. Wel is het het beste als je ze niet teveel in contact laat komen met spatwater.

 1. Kunnen houten jaloezieën in de badkamer worden gebruikt?

Als je houten jaloezieën in de badkamer wilt plaatsen, moet je er rekening me houden dat ze beschadigd kunnen raken als ze zich in de buurt van het bad of de douche bevinden. Ze zijn het meest geschikt voor  goed geventileerde en droge ruimtes.

 1. Kunnen aluminium jaloezieën worden gebruikt in de badkamer?

De duurzaamheid en waterbestendigheid van aluminium jaloezieën maken ze de perfecte keuze voor de badkamer. Ze garanderen langdurige prestaties en een geweldige kwaliteit.

 1. Kunnen er in de badkamer jaloezieën van imitatiehout worden gebruikt?

Jaloezieën van imitatiehout, gemaakt van PVC maar met een houtlook, zijn dankzij hun vochtbestendigheid een zeer goede keuze voor badkamers.

 1. Kunnen jaloezieën met houtlook in de badkamer worden gebruikt?

Jaloezieën met houlook, gemaakt van aluminium lamellen zijn een uitstekende keuze in natte en vochtige ruimtes zoals badkamers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven