Hiep hiep hiep …..

Ik voel me jong……

Vandaag is een heuglijke dag….ik ben namelijk jarig! Ik mocht hedenochtend om 11.35 u. de leeftijd van 48 jaar bereiken. Mijn moeder had geen makkelijke bevalling. De weeën begonnen al op vrijdagavond, maar pas op zondagmorgen werd ik geboren, met behulp van de vacuümpomp. Ik weet daar uiteraard niets meer van, maar op mijn hoofd zijn nog wel de gevolgen van de zuignap te voelen.
Ik ben heel blij en dankbaar dat ik er weer een jaar bij heb gekregen en deze “rijpe” leeftijd heb mogen behalen. Al heel lang besef ik dat “ouder worden” geen vanzelfsprekendheid is en daarom koester ik mijn leeftijd. Vond ik zo’n 20 jaar geleden iemand die tegen de 50 liep al best oud, nu denk ik daar toch heel anders over. Ik voel me goed, ben jong van geest en heb nog veel zin in het leven.

…..maar ben ik toch al te oud?

Dat mijn leeftijd ook nadelen heeft, ervaar ik sinds een paar maanden heel duidelijk. Vorig jaar september verloor ik mijn baan. Door de crisis ging het niet goed met het bedrijf waarvoor ik werkte en er moest flink bezuinigd worden. Er werden functies geschrapt en daar zat ook die van mij bij. Over en uit na 21 jaar.
Ik moest dus weer gaan solliciteren en dat doe ik trouw, want ik wil graag weer aan de slag. Het liefst natuurlijk met een baan zoals ik die had. Iedere dag kijk ik op internet, op zaterdag spit ik het AD door en ik solliciteer op alles wat enigszins of geheel voor mij geschikt lijkt. Soms tot wel 4 sollicitaties per week. In het begin vol vertrouwen en goede moed, maar allengs sceptischer. Tot nu toe heb ik namelijk alleen nog maar afwijzingen gekregen, 31 van de in totaal 37 sollicitaties. Ook tot een gesprek heb ik het nog niet weten te brengen.
Ik heb een prima opleiding, veel en lang ervaring en ben enthousiast genoeg. Maar toch lukt het niet. Dan ga je je toch afvragen, wat het struikelblok kan zijn. Tja, het lijkt er toch sterk op dat mijn leeftijd hier de spelbreker is. Dat is heel erg spijtig, want mijn leeftijd is nou net iets waar ik niets aan kan veranderen.

Dat er hoe dan ook hoop is, hoorde ik afgelopen dinsdag tijdens een gesprek met mijn coach bij UWV Werknet. Zij begeleidde tot voor kort een vrouw van 56 jaar, die het toch nog gelukt is een leuke baan te vinden. Dat geeft de burger moed, om zo maar te zeggen.

Ik ga dus gewoon door en blijf zo positief mogelijk. Zeker op een dag als vandaag.

HOERA!!!!!!

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

3 gedachten over “Hiep hiep hiep …..”

  1. ilse annegarn

    Lieve Jeanne

    Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Als verjaardagscadeautje bied ik je aan dat ik je help om eens mee te kijken naar je sollicitatiebrieven, kan misschien nog net wat helpen? Is mijn specialiteit geweest, dus…
    Misschien kun je de leeftijd al eens uit je cv halen als je denkt dat dat meespeelt, maar op onze leeftijd denk ik dat het best meevalt hoor, in de richting waarin jij solliciteert, laat maar weten als je dat wilt.
    Nog een hele leuke dag gewenst en ik gun je een superbaan het komend jaar!

  2. Gefeliciteerd met je verjaardag! En mag ik je een tip geven? Bel de bedrijven waar je een afwijzing van hebt gekregen op. Vraag ze naar de reden waarom je bent afgewezen en adviezen voor toekomstige sollicitaties. Wellicht kom je dan achter aspecten in je brief of cv die je wél kunt veranderen. Baat het niet, dan schaadt het niet. Succes met solliciteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top