Je eerste sieraad; een moment om nooit te vergeten

Een paar weken geleden was ik bij de plaatselijke juwelier in Schijndel, met de armband van mijn moeder. Deze was al jaren kapot en ik wilde hem eindelijk graag laten maken. Het duurde even voordat ik aan de beurt was en ‘dus’ kon ik op mijn gemak naar de andere klanten in de winkel kijken en luisteren. Alsof ik op een terrasje zat 😉 . Een van de klanten was een meisje met haar moeder, en zij stond bij het Buddha to Buddha rek. Voor haar eerste sieraad, dat was wel duidelijk. Dubben. Passen. Weer dubben. Afdoen. Andere ring passen. En ga zo maar door.

je eerste sieraad

Je eerste sieraad; een belangrijk moment

Door haar manier van doen raakte ik een soort van geïntrigeerd. Ze was blijkbaar helemaal gefascineerd door het merk Buddha to Buddha, maar kon haar keuze niet maken. Ik werd teruggeslingerd in de tijd dat ik als tiener samen met mijn moeder alle juweliers in het dorp afging voor mijn ‘eerste sieraad’. Een moment dat ik nooit meer vergeet. Een moment wat ik ook enorm koester en wat ik graag in de toekomst wil beleven met mijn eigen dochter als ze oud genoeg is. Je eerste ‘echte’ eigen sieraad vind ik echt een belangrijk moment. Buiten het feit dat sieraden kopen altijd leuk is natuurlijk.

Mijn eerste sieraad was overigens ook een ring. Ik ben nu eenmaal een ringenfreak. Altijd al geweest en dat zal ook niet snel veranderen denk ik. Geen Buddha to Buddha overigens, want dit merk bestond toen niet eens. Afijn. Ik was een jaar of 12-13 denk ik, net als dit meisje. En ik weet nog precies hoe ik me voelde. Het voelde een soort van alsof ik nu een vrouw was geworden toen ik mijn eerste sieraad van mama kreeg. Waarom ik dit gevoel precies had weet ik niet meer, maar dat het een heel belangrijk moment was, dat vergeet ik nooit meer.

Wat sieraden met je kunnen doen

En dat is precies waarom ik hier eigenlijk graag een ‘serie’ blogs over zou willen schrijven, maar daarover later meer.

Dit meisje bij de plaatselijke juwelier heeft mij zeker 20 minuten laten wachten. Er was namelijk maar één helpende hand aanwezig en zoals je ongetwijfeld weet… als ze met sieraden bezig zijn dan laten ze je niet alleen. Niet met Buddha to Buddha maar ook niet met andere merken. Stel je voor dat er iets ‘verdwijnt’.

Ik kon alleen maar genieten van haar zoektocht naar haar eerste sieraad. Van het moment dat ze de eerste ring pastte tot aan het moment dat ze een andere ring bijna niet meer afkreeg. Haha, ook die rode wangen brengen herinneringen met zich mee. Na een tigtal ringen te hebben gepast -overigens allemaal van het Buddha to Buddha merk- maakte ze een klein uitstapje naar een Buddha to Buddha ketting. Om vervolgens weer snel terug te keren naar de ringen.

Je eerste sieraad geeft een bijzonder gevoel

Na nog een paar keer wat ringen gepast te hebben die ze al aan had gehad maakte ze haar keuze. En zoals een goede moeder betaamt vervolgde de vraag: ‘Weet je zeker dat je die wilt?’. Haar knik had niet duidelijker kunnen zijn.

Ik dacht alleen maar… wat zal dit meisje nog vaak trots naar haar hand kijken. Naar haar eerste sieraad. En ik kan alleen maar hopen dat ook zij het voorbeeld van haar moeder gaat volgen als ze zelf moeder is. Want je echte eerste sieraad van je mama, dat is er eentje die je nooit gaat vergeten!

Oja… en toen ik eindelijk aan de beurt was heb ik toch ook even stiekm staan gluren bij Buddha to Buddha. En jawel hoor, ik ging uiteindelijk met een ring van dit merk, én een gemaakte armband van mijn moeder naar huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven