Je eigen huis moet zo zorgeloos mogelijk zijn

Als je eenmaal een huis gekocht hebt, dan wil  je ook dat het echt je eigen plekje wordt. Je wilt het persoonlijk maken, maar het liefst ook stijlvol. Waarschijnlijk wil je het liefst een plek waar je na een lange dag werken, lekker kunt ontspannen en waar je gezin zich thuis voelt (wij vinden dat altijd de kunst… stijlvol en toch kindvriendelijk). En je wilt natuurlijk ook een plek waar je gezellig met vrienden en familie kunt genieten van een borrel en lekker eten. Om ongestoord en lekker te kunnen wonen in je eigen huis moet je eerst wel een paar hindernissen nemen.

Zo is het afsluiten van de juiste hypotheek vaak een heel gedoe waar je naast je baan en sociale leven niet direct op zit te wachten. Je hebt natuurlijk helemaal geen zin om je druk te maken over een spaarhypotheek, annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Daarom kiezen veel mensen om in dit soort situaties zich voor te laten lichten door een adviseur. Toch is het tegenwoordig door de hoeveelheid aan betrouwbare informatie op het internet goed mogelijk om zelf een hypotheek af te sluiten. Het is wel belangrijk dat je eerst een test te doet om te kijken of je zelf voldoende van financiële producten weet om een hypotheek af te kunnen sluiten. Zo weet je in ieder geval zeker dat je voldoende kennis in huis hebt om zelf deze zaken te regelen. Het mooie is dat je op deze manier honderden tot duizend euro’s kan besparen. Zeker de moeite waard dus.

Wanneer je dan een eigen woning hebt gekocht is het in veel gevallen verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Zo heb je meestal een opstalverzekering en overlijdensrisicoverzekering nodig. Voor beide verzekeringen geldt dat het raadzaam is om ook hiervoor zelf advies in te winnen. Meestal bieden de hypotheekverstrekkers ook deze verzekeringen aan maar je bent vaak goedkoper uit wanneer je deze afsluit bij andere aanbieders.

Een eigen huis zorgt dus voor een aantal extra zorgen. Wanneer je hiervoor de tijd neemt en je niet gek laat maken door hijgerige adviseurs kun je geld besparen en heb je het product afgesloten waar je zelf helemaal achter staat. Uiteindelijk zorgen al deze zaken ervoor dat je zorgeloos kunt wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven