Je eigen stacaravan: A home away from home!

Ze zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder vakantiegangers en natuurliefhebbers, stacaravans. Deze mobiele woningen bieden namelijk de perfecte combinatie tussen vrijheid, natuur en comfort die je zoekt tijdens je vakantie. Helemaal als het om je iegen stacaravan gaat.

Zie je het al voor je? Een mooie wandeling door het bos in de ochtend en daarna een lekker bakje koffie in je eigen caravan. Tijd voor een stacaravan kopen dan maar, of een leuk vakantiehuisje in de middel of nowhere?

je eigen stacaravan kopen, waar moet je op letten?

Vrijheid is een volgetankte stacaravan

Een van de belangrijkste redenen waarom stacaravans zo populair zijn is de vrijheid en de flexibiliteit die ze bieden.

Je kunt ze namelijk in tegenstelling tot normale vakantiehuizen of hotels relatief makkelijk verplaatsen naar verschillende locaties. Ideaal dus voor wanneer je graag nieuwe vakantiebestemmingen wilt ontdekken.

Of het nu gaat om de bergen of de kust, met je eigen stacaravan kun je genieten van verschillende landschappen. Zonder de beperkingen van een vaste verblijfplaats.

Iedere maand je stacaravan verplaatsen zal je niet zo snel doen. Maar als je bijvoorbeeld remote kan werken zonder continue te willen reizen (zoals je met een camper doet), dan kan het best interessant zijn om op deze manier met je eigen stacaravan Europa te ontdekken.

Betaalbare luxe in je eigen stacaravan

In vergelijking met het huren van een vakantiehuis of het boeken van een hotelkamer is het kopen van een (tweedehands) eigen stacaravan vaak een stuk goedkoper.

Daarnaast zijn stacaravans vaak uitgerust met moderne voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer en soms zelfs een eigen terras of tuin.

Een fantastische optie dus als je op zoek bent naar een comfortabele accommodatie zonder dat je bankrekening leeg loopt.

Omringd door natuur

Nog een reden voor de populariteit van een eigen stacaravan: het geeft je de mogelijkheid om dicht bij de natuur te verblijven.

Stacaravans staan namelijk vaak op campings omringd door prachtige landschappen en natuurgebieden. Heerlijk wandelen dus in de omgeving van je eigen stacaravan. En fietsen op de vele fietsroutes die meestal in de omgeving van de camping aangelegd zijn.

Verder zijn er meestal nog tal van andere buitenactiviteiten te doen vanuit je eigen voordeur. Zo kun je gemakkelijk de geluiden van een drukke stad vervangen met het geluid van fluitende vogels in de ochtend terwijl je van alle gemakken bent voorzien.

Lekker sociaal

Ten slotte, is je eigen stacaravan ook een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je sociale interactie te bevorderen.

Er zijn op campings vaak veel gemeenschappelijke ruimtes zoals speeltuinen, zwembaden en andere recreatiegebieden waar je nieuwe vakantiegangers kunt ontmoeten.

Voor jezelf is dat al leuk, maar zo wordt je eigen stacaravan helemaal aantrekkelijk wanneer je een gezin met kinderen hebt. Zij kunnen gemakkelijk en snel vrienden maken om samen mee te spelen, terwijl jij lekker kan genieten van de rust en er een ontspannen vakantie van kan maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van je eigen stacaravan?

Zijn jullie er uit en weet je zeker dat je een eigen stacaravan wilt kopen? Dan zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Koop je je eigen stacaravan die al op een vakantiepark staat? Check dan in ieder geval wat de vaste lasten zijn van het park en of er nog andere bijkomende kosten zijn. Je bent er niet alleen met de aanschaf van je tweede huisje.

Check de technische staat van de stacaravan die je wilt kopen. Niet alleen het uiterlijk is belangrijk, maar ook hoe de caravan onderhouden is en in welke staat hij is.

Is je eigen stacaravan – of in ieder geval diegene die je op het oog hebt- goed geïsoleerd? Het zou jammer zijn als je er in de winter gebruik van wilt maken, maar dat niet kan omdat het veel te koud is. Controleer hierbij niet alleen het dak en de wanden, maar ook de vloer.

Controleer ook bij het park f de camping of dat je daar je eigen stacaravan wel mag verhuren als je dat van plan bent. Het is niet overal toegestaan.

Hoe zijn de voorzieningen van je stacaravan? Zijn alle voorzieningen aanwezig? Denk aan electra, afvoer en aanvoer van water, maar bijvoorbeeld ook gas als je op gas wilt koken.

Wat zijn de plannen van het vakantiepark, of de camping waar jij een eigen stacaravan op het oog hebt? Je zal niet de eerste zijn die een caravan van iemand koopt en er vervolgens achter komt dat het vakantiepark stopt met het verhuren van grond aan de caravan eigenaren. Dan moet je alsnog vertrekken.

Een eigen stacaravan kopen is tof. Je eigen vakantiehuisje waar je je kan terugtrekken als je er even uit wilt zijn en die je misschien nog kan verhuren ook. Vergeet je niet bij het kostenplaatje rekening te houden met het feit dat je OZB belasting af moet rekenen als je eigen stacaravan op gekochte grond staat?

Kort samengevat

We willen je zeker niet ontmoedigen, je eigen stacaravan bezitten is fantastisch. Maar zorg er in ieder geval wel voor dat je goed voorgelicht bent en weet welke kosten er nog allemaal bijkomen. Alleen dan kan je er echt van genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven