Kind uit logeren? 5 tips om het logeren tot een succes te maken

kind uit logerenSoms is het wel eens lekker om even tijd voor elkaar te hebben en de kinderen bij opa en ma te laten logeren. Maar je kind uit logeren is niet alleen voor de kinderen wennen de eerste keer. Toch kiezen veel ouders ervoor om dat al vrij vroeg te doen. Dat heeft zo zijn voordelen en niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind. Zo leert je kind al vroeg te wennen aan een andere omgeving en zal daar later in het leven profijt van hebben.

Nu is natuurlijk niet ieder kind hetzelfde. De één zal er weinig problemen mee hebben om uit logeren te gaan en snel gewend zijn. De ander kan daar wat meer moeite mee hebben. Sommige kinderen zijn daar nu eenmaal wat vrijer in dan andere kinderen. Het is voor kinderen niet niks om de veilige omgeving waarin ze zijn opgegroeid te verlaten, ook al is het maar voor één nachtje. Het is natuurlijk het beste als je kind de eerste keer in een andere voor hem al bekende en vertrouwde omgeving laat logeren. Bijvoorbeeld bij oma en opa. Maar wat kan je als ouder nog meer doen om de eerste keer logeren tot een succes te maken?

5 tips voor als je kind uit logeren gaat

Logeren betekent ‘de warme wieg van thuis’ tijdelijk inruilen voor een wat minder vertrouwde plek. Zelfs bij opa en oma is het toch anders dan thuis. Maar als je daar rekening mee houdt, dan kan ieder kind ongeacht de leeftijd uit logeren gaan. Lees onderstaande 5 tips voor het uit logeren gaan.

Tip 1: Allereerst is het belangrijk dat jij vertrouwen moet hebben, dat het logeren ook leuk en goed is voor je kind. Heb je dat, dan voel je je ook niet schuldig.

Tip 2: Plan het logeren niet te ver vooruit en maakt het vooral niet spannend en bijzonder.

Tip 3: kinderen onder de 6 jaar hebben geen notie van tijd. Maak de logeertijd dus zichtbaar met een waslijn met de dagen van de week als vlaggetjes! Zo ziet je kind hoeveel dagen er nog over zijn en worden begrippen als gisteren/eergisteren en ‘verleden tijd’ duidelijk.

Tip 4: Kijk wat je kind graag in de logeerkoffer meeneemt. ls het even kan pak je hem samen in. Waarschijnlijk kiest ze voor de oude pyjama en laat ze de nieuwe thuis!

Tip 5: Een cadeautje in de koffer doet wonderen. Neem bijvoorbeeld met jouw stem haar favoriete voorleesboek op. Succes verzekerd!

Wanneer kun je beginnen met je kind te laten logeren? Lees ook: je baby uit logeren. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven