Je ogen optisch liften: zo pak je die vermoeid uitziende ogen aan

Je ogen optisch liften is een goede optie als je vindt dat je er vaak vermoeid uitziet. Als (kersverse) moeder ken je het vast wel… Met kleine kinderen die ook nog eens ziekjes zijn moet je vaak meerdere keren per nacht je bed uit. Meestal valt de schade de eerste ochtend nog wel mee maar als het een dag of wat duurt…..

Ook bij ons was het de afgelopen dagen flink raak, zoonlief heeft een hardnekkig buikvirus te pakken en daardoor sliep hij niet lekker door. En ook ik ben geen 18 meer, dus is het mij ook wel aan te zien. Maar er is hoop in bange dagen, met make-up kun je er optisch toch wat frisser en stralender uitzien! Als  plastische chirurgie je toch een stap te ver is, kan je ook met deze tips zorgen voor een stralende blik.

Je ogen optisch liften met deze tips en trucs

Deze make-up tips en trucs zijn speciaal voor vermoeide ogen. Werkt trouwens ook perfect na een na een avondje doorzakken of een gezellige avond uit.

Stap 1 : de huid egaliseren

Zoals ik in het artikel ‘How to make up 35+’ al heb verteld is een mooie egale basis het halve werk. Reinig je gezicht, breng een voedende moisturiser aan, even laten intrekken en dan begint het echte werk.

Om de huid te egaliseren en vlekjes, wallen en kringen te verdoezelen gebruik je een concealer. Even aanstippen, zachtjes in je huid tikken met je pinken en daaroverheen een licht dekkende foundation of BB Cream.

Stap 2: de oogmake-up

Door het slaapgebrek gaan je oogleden een beetje hangen, waardoor je er vermoeid uitziet. Aan de zwaartekracht kun je helaas niks doen, maar met wat kleine make-up trucjes kan je je ogen optisch liften.

Begin met een lichte matte oogschaduw op je hele ooglid aan te brengen. Het beste kun je dit met een nat kwastje doen, dit fixeert de oogmake-up gelijk, waardoor hij beter blijft zitten. Trek een strakke lijn donker bruine, grijze of donker blauwe eyeliner. Schets met het potlood ook de ruimte tussen de wimperhaartjes in. Zo heb je al meer volume nog voordat je je mascara op hebt gedaan.

Kijk recht naar voren en accentueer de arcadeboog met een donkere matte kleur. Even blenden met de oogschaduw erboven die je als basis hebt gebruikt, voor een natuurlijker effect. Tip met je vinger een heel klein beetje glanspoeder of lichte oogschaduw met parelmoerglans in je ooghoek, onder je wenkbrauw en op je oogbol ter hoogte van je pupil. Deze subtiele glans geeft je een stralendere oogopslag. Pas op niet teveel, dan krijg je een tegenovergesteld effect.

Je ogen optisch liften: sla de wimpers en wenkbrauwen niet over

Nu nog even lekker dik aanzetten met mascara. Duw je wimpers maar lekker naar boven. Of gebruik voordat je mascara aanbrengt een wimpertang. En beweeg je mascararoller zigzaggend naar de punten, hiermee scheid je gelijk je wimpers.

Als laatste nog even je wenkbrauwen iets bij te tekenen/poederen. Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor een gezicht en een beetje bijtekenen geeft een optische ooglift.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven