Je zeker voelen in je bikini: het kan!

Een bikini is voor veel vrouwen een kledingstuk die ze zowel mooi vinden als afschuwelijk. Want een bikini betekent mooi weer en je lichaam lekker vrij uit laten ademen in de buitenlucht. Maar een bikini betekent eveneens veel bloot. En dat kan zorgen voor onzekerheid. Onterecht, maar wel wat nu eenmaal bij veel vrouwen een issue is. Wil jij je zeker voelen in je bikini, lees dan zeker even verder. Het wordt tijd dat we deze zomer allemaal heerlijk durven genieten in een bikini! Hoe? Wij helpen je op weg!

Een mooie bikini uitzoeken

Alles valt of staat met… de bikini! Heb je een afschuwelijk model, ja, dan kan je commentaar krijgen. Maar erger: heb je een bikini waar je zelf niet gelukkig mee bent, dan zorg je dus vanzelf al voor een onzeker gevoel. Kies dan ook een mooi bikini topje in de winkel, die je ook mooi kunt combineren met een zomerse rok, bijvoorbeeld. Dan is dat alvast 1 puntje waar je je goed bij kunt voelen. En alle beetjes helpen, nietwaar?

je zeker voelen in je bikini met deze eenvoudige tips

Goed passende bikini

Zorg dat de bikini (en dat geldt met name bij de borsten) de juiste maat heeft. Een goed passende beha zorgt voor een mooiere look én zit prettiger. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor een bikini topje. Het is immers eigenlijk niks anders dan een beha die gezien mag worden…

Slanker lijken

Zou je er graag iets slanker uit willen zien? Als je kiest voor een bikini die je borsten liften, dan zal dit je taille ten goede komen. Hoe je dit doet kan op meerdere manieren, maar de meest eenvoudige is natuurlijk kiezen voor een push-up bikini.

Deze zijn te koop in alle cup maten. Zorg dus dat je de juiste maat kiest voor het mooiste effect. Maar: hou je helemaal niet van het liften van borsten? Dan is het simpele antwoord: doe het dan niet! Jullie moeten je goed voelen bij de bikini set dames!

Welk model bikini staat mooi?

De ene bikini is de andere niet. En de ene vrouw is de andere niet. Dat wil dus ook zeggen dat de verschillende modellen die er zijn waarschijnlijk niet allemaal mooi zullen staan bij jou. Terwijl er vast een aantal uit kunnen springen die juist heel mooi passen bij jouw lichaamsvormen.

Kijk dus niet enkel naar de kleuren of patroontjes, maar zeker ook naar het model. Verschillende modellen passen kan zeker de moeite waard zijn.

Op tijd scheren en je zeker voelen in je bikini

Je bent mooi zoals je bent, ongeacht hoe zwaar je bent of welke lichaamsvormen je hebt. Wil je toch een handje helpen, dan kan je zeker even opletten waar je beharing hebt, die je niet wilt laten zien. Door het in de zomer goed bij te houden kan je lekker spontaan de zon ingaan zonder je te schamen voor okselhaar of haren op je benen.

Daarnaast kan het zelfs zeer doen als je net geschoren hebt en je stapt de zee in… en dan maakt het eigenlijk niet eens uit of je een bikini of een badpak aan hebt.

Extra accessoires bij je bikini

De aandacht van mensen op iets anders vestigen dan op bijvoorbeeld je borsten of je buik (net waar jij je onzeker over voelt) is ook nog een mogelijkheid. Draag je ergens iets opvallends, dan kan je ervan uitgaan dat de mensen daarnaar kijken in plaats van die plekken die jou onzeker maken.

Met dat in je achterhoofd kan je je zeker voelen in je bikini maken als je bijvoorbeeld een mooie, opvallende zonnehoed opzet. Of wat dacht je van een aandachttrekkende sarong rond je heupen?

Van het strand even naar een strandhuisje lopen en wil je dan toch graag iets meer bedekt zijn? Je kunt kiezen voor een opvallende bikini cover up of een strandjurkje dat je snel over je bikini heen kunt trekken.

Voldoende drinken

Dit onderdeel is misschien niet direct zichtbaar, maar genoeg drinken betekent dat je huid er beter uit blijft zien. Je lichaam wordt beter gehydrateerd én je voorkomt dat je uitdroogt in de zon! Want lekker al die warmte, maar zweet onttrekt natuurlijk wel het vocht uit je lichaam.

Maar vooral: je bent mooi! Ook in je bikini!

De meest wijze les is uiteraard dat je gewoon jezelf mag accepteren zoals je bent! Iedereen heeft imperfecties. En onder ons gezegd: ik vind mensen die helemaal ‘gaaf’ zijn juist heel nep overkomen.

Omarm je zelf zoals je bent! Heb je een buikje? Nou en, het overgrote deel van de volwassenen in ons land heeft een buikje… Heb je cellulitis? Lekker belangrijk, ook dat hebben veel vrouwen. Heb je kleine of juist grote borsten? Troost je: voor alle maten borsten zijn er fans te vinden. Dus het zou zomaar zo kunnen zijn dat je buurvrouw op het strand juist jaloers is op jouw cup maat!

Je bent prima en mooi zoals je bent. Waar het wel over gaat: je uitstraling! Die maakt veel meer indruk op mensen. Dus trek rustig je bikini maar aan!

Zorg voor een mooie uitstraling!

En die uitstraling heb je lekker helemaal zelf in de hand. Dus:

  • Straal! Laat zien dat je geniet, dat je het helemaal ziet zitten, wees aardig, enthousiast en…nou ja, je snapt vast wat ik bedoel!
  • Zit niet als een zoutzak in elkaar, maar lekker fier rechtop. Oké, of lekker relaxed onderuit in je strandstoel. Dat geldt ook als je loopt: rechtop ziet er veel stralender uit!
  • Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet. Natuurlijk kan je niet voorkomen dat er zand op je lichaam zit als je op het strand bent, maar dat zal iedereen begrijpen.
  • Trek geen oude badkleding aan, maar een bikini die goed zit, er mooi uitziet en uiteraard heel is.

En dan gaan we nu lekker genieten van het zomerse weer in een prachtige bikini, ook jij lieve vrouw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven