Jemako doeken, review over een natte en een droge doek!

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een gloeiende hekel aan poetsen. En dat is nog zacht uitgedrukt! Toch heb ik wel het goede voorbeeld gehad vroeger, want mijn moeder was vaak driftig in de weer met de poetslap. Of zou ik juist daardoor een aversie hebben tegen alles wat met poetsen te maken heeft? De Jemako doeken verzachten mijn leed enigszins. Ik zal je vertellen hoe dat zit, hoe Jemako doeken werken en waarom je die dus absoluut in huis moet hebben.

jemako doeken en poetsen

Jemako doeken, ik kan niet zonder

Mocht ik ooit zonder werk komen te zitten, ga ik nog liever achter de kassa in de supermarkt dan dat ik me op het schoonmaakpad begeef, dat heb ik altijd geroepen. Niet dat ik neerkijk op het schoonmaakberoep of de mensen die het uitvoeren hoor! Nee, sterker nog, ik heb er juist bewondering voor. Ik heb er zelf echter een gruwelijke hekel aan, alhoewel dat iets beter is geworden nu de Jemako doeken er zijn.

Ik heb ook al snel mijn excuus klaar waarom ik nu even niet ga poetsen… ik heb het namelijk altijd drukker met andere dingen dan het huishouden. Kijk, ik doe het uiteindelijk wel natuurlijk omdat ‘niet poetsen’ ook geen optie is en als het klaar is, ben ik altijd heel erg blij. Tijdelijk heb ik dan ook veel plezier van wat ik gedaan heb, maar voor je het weet kan je weer opnieuw beginnen!

Jemako doeken of een ander merk, dat kan net zo goed

Maar goed, vorige week ben ik naar een schoonmaakparty van Jemako geweest. Ja je leest het goed, een schoonmaakparty, met onder andere alle Jemako doeken uitgestalt. Uitgenodigd door mijn buurvrouw zaten we met een aantal dames in een grote kring om het wonder van de Jemako doeken te aanschouwen.

Aangezien ik nogal sceptisch ben met dit soort party’s en vooral over de artikelen die ze dan aan de man… uhhh… vrouw proberen te brengen besloot ik eerst maar eens de beste mevrouw van Jemako doeken aan de tand te voelen door allerlei vragen te stellen. Maar eerlijk is eerlijk, wat ze me liet zien daar werd mijn interesse toch wel door gewekt!

jemako doeken review

Afijn, heel wat handigheidjes op schoonmaakgebied gingen die avond door onze handen. Ik heb alle Jemako doeken gezien. Het één nog fijner en praktischer dan het ander. Want ik ben er natuurlijk wel voor in om datgene waar ik een hekel aan heb het snelst achter de rug te hebben.

Andere producten dan Jemako doeken die net zo goed zijn

Zoals gezegd zijn er ook gewoon vergelijkbare producten van deze Jemako doeken te verkrijgen.

 • Vergelijkbaar met de Jemako doeken zijn bijvoorbeeld deze microvezel doeken die je kan krijgen bij Eurotops.
 • Ook Bol.com heeft fijne microvezeldoeken met veel positieve reviews!
 • Deze Jemako doeken zelf zijn hier verkrijgbaar

Natte en droge doek, streeploos schoon en droog

Het meest enthousiast ben ik over de zogenaamde natte en droge Jemako doeken. Ideaal voor het lappen van je ramen bijvoorbeeld. Met de “natte” doek maak je het raam schoon en met de “droge” doek maak je het raam droog. Echt streeploos! En alleen met water! Je zou het bijna niet geloven maar je hebt geen gerotzooi meer met emmers sop en slechtwerkende wissers. Je maakt de doek die voor het natte werk bedoelt is gewoon even nat onder de kraan, daarna uitwringen en je raam lappen. Met de droge doek ga je erover heen en voilà. Droog én streeploos schoon. Zonder pluisjes.

Zelfs als je maar een klein stukje van het raam doet (bij onze schuifpui heel handig bijvoorbeeld ter plekke van de kindervingertjes en de hondeneus) of je laat wat vocht zitten omdat je er niet met je droge doek overheen bent geweest, dan nog droogt het streeploos op.

Waar kan je Jemako doeken nog meer voor gebruiken

Eerlijk is eerlijk, ook al heb ik nog geen andere producten geprobeerd dan de Jemako doeken, dan nóg durf ik er bijna mijn hand voor in het vuur te steken dat de overige producten ook echt hun werk doen. Inmiddels gebruik ik de Jemako doeken ook voor een hoop andere dingen. Met gemak doe je bijvoorbeeld je keuken en je badkamer. Het is wel fijn om een voorraadje droge Jemako doeken in huis te hebben. Want eenmaal nat kan je ze niet meer gebruiken, dan moet hij eerst drogen voor hij zijn werk weer doet.

‘Verzorging’ Jemako doeken

Oja, je kunt ze wassen op 60 graden in een waszakje. Zonder wasverzachter, want dat verpest de vezel en niet in de droger doen. Ik doe het ramen zemen tegenwoordig bijna voor mijn lol. Bijna zeg ik hè 😉 !

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

8 gedachten over “Jemako doeken, review over een natte en een droge doek!”

 1. Pieter de Goeij

  Heerlijk verhaal toch. Zo veel tevreden Jemako klanten, gingen je al voor en er zullen er nog meer komen!
  Wie het zelf eens wil uitproberen, kan mij altijd mailen of bellen voor een afspraak.
  Want zelfs ik, een man :), is er enthousiast over geworden.
  Kijk maar eens op schoonensnel.nl
  Als er nog meer mensen met ervaringen met Jemako zijn, kan je ook naar mijn forum pagina gaan, waar je uitgenodigd word om je ervaringen te delen. Ik heb er juist gisteren een pagina voor geopend!

 2. Joke van den Broek

  Beste Irma,

  Een heel leuk verhaal heb je ervan gemaakt en hierbij een hele goede uitleg gegeven. Wat onze dochter betreft ze verdient “bijna” net zoveel als haar man, maar dat is een slip of the pen zullen we maar denken. Wanneer kunnen we je inschrijven als distributiepartner?
  Groetjes,

  Henk & Joke van den Broek

  zelfstandige Jemako distributiepartners.

 3. Jeanne van Dijk

  Lieve vriendin,

  Zoals jou wel bekend, ben ook ik niet van de poets. Ik kan dus helemaal meegaan in je blog. Bij mij gaat de koffie (of de pc) ook altijd net even voor…..maar ja, ik doe het uiteindelijk wel.

  Ik heb vreselijk gelachen om de kekke Fiat met de reclame. Wat vreselijk leuk gedaan!!

  Vooral dooooooorgaan.

  Liefs,
  Jeanne

 4. Haha, die Irma. En je bent nog creatief geweest ook! Maar ik ken ze hoor, alleen ik gebruik (nu niet denken dat dit vaak is) Betsy doekjes. Ook een natte en droge doek, allen met water. Geweldig spul!

  Ramen wassen bv. is zo gebeurd, maar ik vind er nog steeds niets aan ……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven