Jeugd van tegenwoordig iets té wereldwijs? Wat vind jij er als ouder van?

De jeugd van tegenwoordig bezorgd menig ouder slapeloze nachten. Waarschijnlijk hebben ze dat altijd wel gedaan… Maar zo extreem als het er anno tegenwoordig aan toe gaat?

Je zult maar een dochter van 17 hebben die af en toe wil stappen. Dat is voor ouders toch best een big deal, je oogappel blootstellen aan al die gevaren van een avondje uit. Drank, drugs, geweld en vooral seks. De berichten in de media over het fenomeen ‘schuren’ zullen ouders er niet veel geruster op maken. Meerdere uitgaansgelegenheden stelden al een ‘schuurverbod’ in, ook deze week las ik weer een dergelijk bericht. En voordat je denkt dat we het hier hebben over iets wat met schilderen en schuurpapier te maken heeft, ik zal je even uit de droom helpen. Nee, de jeugd van tegenwoordig gaat behoorlijk los. Qua schuren zeker…

Lees ook: Pubers en alcohol; het kan best ingewikkeld zijn allemaal.

Schuurfeesten

Jongens, meestal relatief jong nog, gaan tijdens het stappen op een seksuele manier tegen een meisje aandansen, schuren dus. Sommige jongens gaan daarbij zo ver dat ze op den duur klaarkomen. Van tevoren hebben ze daar dan wel de nodige maatregelen voor getroffen door een condoom om te doen. Maar dit alles gebeurt dus gewoon in de openbaarheid, midden in een discotheek!

Betreffende gelegenheden die een verbod instelden, merkten dat de condoomautomaten aan het einde van de avond praktisch leeg waren en kregen klachten van meisjes die zich niet erg prettig voelden bij deze vergaande vorm van versieren. Te gek voor woorden toch? Zo krijgt het woord schuurfeest (toen ik jong was helemaal hot, tegen elkaar aanbeuken en met bier gooien) toch een heel andere betekenis. Misschien een goed idee om juist die feesten weer nieuw leven in te blazen.

De jeugd van tegenwoordig…

Als ik dit soort dingen hoor, betrap ik mezelf er op dat ik me afvraag waar het naar toe gaat met de jeugd. Ze weten zoveel, zijn zo mondig en volwassen, vinden ze. Maar kunnen ze dat echt wel handelen? Anderzijds, zouden de media dit soort dingen niet erg uitvergroten?  Zijn er bijvoorbeeld moeders die hier via hun kind wel eens van horen? Dat ze het meemaakten of zagen? Mijn dochter is gelukkig nog maar twee, maar ik houd mijn hart soms vast.

En jullie? Hoe sta jij er in? Heb je vaste regels met betrekking tot uitgaan voor je kind? Of mogen ze zelf bepalen hoe vaak ze gaan, en tot hoe laat? En leeft de jeugd van tegenwoordig echt zo veel wilder dan wij vroeger?

Lees ook: De eerste vakantie zonder ouders; een mijlpaal voor je puber (en voor jou!)

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven