Jildou Oostenbrug, working mam van week 5

Leuk om mezelf hier aan jullie voor te stellen. Ik ben Jildou Oostenbrug, bijna 40 jaar en woon samen met mijn vriend die muzikant is, en mijn zoon van 9. Ik werk alweer 12 jaar met veel plezier als adviseur/onderzoeker bij TNS NIPO. Ik heb veel verschillende functies gedaan en hele mooie stappen gemaakt binnen het NIPO, variërend van merk-specialist tot directeur kwalitatief onderzoek. Sinds de geboorte van mijn zoon werk ik 4 dagen.

Later als ik groot ben…

Twee jaar geleden heb ik besloten om een langgekoesterde wens van mezelf in vervulling te laten gaan: een opleiding tot coach. Al zes jaar geleden wist ik dat ik “later als ik groot was”  wilde gaan coachen. Gezien ik met mijn toen 38 jaar toch echt groot was, heb ik alle excuses opzij gezet: het excuus dat mijn huidige werk toch ook heel leuk is; het excuus dat ik het niet kan betalen; het excuus dat ik er geen tijd voor heb; het excuus dat ik als hoofdkostwinner het risico niet kan nemen om zelfstandig te gaan ondernemen en het excuus dat er al zoveel coaches zijn.

Sinds dit jaar ben ik naast mijn NIPO baan van 4 dagen gestart met mijn eigen bedrijf voor coaching/training van hoogopgeleide professionals. Ik begeleid mensen in organisaties met het vinden van een succesvolle balans tussen wie je bent, wat je wil en wat je werk van je vraagt.

Verkeerde film

Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt, ondanks grote life-events

en een misschien minder makkelijke uitgangspositie. Mijn (werkende) leven is sterk bepaald door het verlies van de vader van mijn zoon aan leukemie, toen mijn zoon net een jaar oud was. Op dat moment kwam ik terecht in een nachtmerrie, alsof je meespeelt in de verkeerde film. Werk kwam volledig op het tweede plan en er was geen ruimte om te dromen over een andere loopbaan. Gek genoeg heeft deze ervaring er toentertijd ook voor gezorgd, dat ik ineens nergens meer bang voor was en mijn hoofd boven het maaiveld uit durfde te steken. De uitspraak: what does not kill you makes you stronger is voor mij wel toepasselijk.

Over Charis

De naam van mijn bedrijf is heel bewust gekozen. Jezelf kennen en dit vervolgens laten zien, geeft vreugde. Charis is Grieks voor “dat wat vreugde brengt”.

Charis is afgeleid van charisma. Charisma draait enerzijds om karakter (oprechtheid, natuurlijk overkomen, authenticiteit en zelfverzekerdheid) en anderzijds om sociale en communicatieve vaardigheden (zoals helder en boeiend formuleren en overtuigend en inspirerend overkomen).

Charisma is geen kunstje wat je kunt aanleren. Het wonderlijke is echter, dat mensen die zichzelf goed kennen, hun talenten benutten en hun hart volgen, bijna altijd charismatisch zijn. Hun vreugde en zin in het leven werkt als een magneet.

Aan het roer van je eigen loopbaan

Als coach werk ik vanuit de overtuiging dat mensen zelf de mogelijkheden hebben om hun eigen oplossingen te vinden. Mensen zijn autonome wezens en coaching moet erop gericht zijn om zelfmanagement te stimuleren. Door vanuit deze visie te coachen krijg je inzicht in jezelf en ben je beter in staat om je eigen ontwikkeling en gedrag bewust te sturen. Inzicht in je eigen aandeel in communicatie en (klant)relaties biedt vaak een nieuw perspectief en vergroot je handelingsruimte. En dat voelt vrij!

I have been there! Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van zingevingvraagstukken, professionele en persoonlijke ontwikkeling, het zoeken naar balans in werk, gezin en jezelf en het zoeken naar -en creëren van- werk wat werkelijk bij je past. En juist daarom kan ik anderen goed helpen.

Meer over mij en Charis weten? Kijk op mijn website: chariscoaching.nl

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top